Nadszedł czas na kiszenie kapusty. To bardzo prosta czynność, ale wymaga spełnienia kilku zasad. Sprawdź ile dać soli do kiszenia kapusty. Jaką rolę spełnia sól w
Ania gotujeSyrop z pigwowca jest bardzo aromatyczny i smaczny. Sok z pigwowca wzmacnia organizm, łagodzi kaszel, przyspiesza powrót do zdrowia z przypadku preziębienia lub grypy. SKŁADNIKI
Kulinarne Fantazje MarioliGalaretka z winogron jest przepyszna! Idealna na kanapkę, chałkę, bułeczkę. Z powodzeniem może też zastąpić żurawinę jako dodatek do serów. Składniki: ciemny winogron cukier
Kuchnia domowa AniZnakomity dodatek do mięs czy nawet burgerów. Konfitura z czerwonej cebuli sprawdzi się na każdym świątecznym stole. Artykuł Konfitura z czerwonej cebuli pochodzi z serwisu Pieprzyć
Pieprzyć z FantazjąPrażone jabłka Do szarlotki, do ryżu czy do naleśniczków świetnie sprawdzą się pyszne jabłuszka ze słoiczka. Robi się je łatwo i sprawnie, warto więc mieć takie
Blog z ApetytemRydze marynowane w occie Sezon na leśne grzyby powoli dobiega końca, ale przyszły tydzień zapowiada się bardzo ciepło, jak na październik. Może się uda jeszcze wybrać
Kulinarne przygody GatityPrzepis na pyszne domowe kaszotto z kaszą gryczaną że świeżymi leśnymi grzybami i cukinią. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: średnie
karolgotujeMój przepis na grzyby marynowane w occie. Wyśmienity przysmak i dodatek do dań. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 6 słoików 0.5l Trudność
karolgotujeSkładniki: 1/2 kg opieniek marynata: 3 szklanki wody 1/2 szklanki octu 1,5 łyżki cukru 1 łyżka miodu po kawałku cebuli i marchewki 1/2 łyżeczki gorczycy
czarrna od kuchniSałatka z zielonych pomidorów do słoików to świetny pomysł na wykorzystanie niedojrzałych warzyw. Kiedy nocą coraz dłuższe i chłodniejsze, a dni krótsze – nie są to
Danka Pichciskładniki: ok. 1000 g grzybów leśnych (np. prawdziwki, podgrzybki, maślaki, kozaki, rydze…) ok. 100 g cebuli 300 ml wody 300 ml octu 10% 10 g
Domowy Smak JedzeniaJabłka prażone z cukrem i cynamonem - zapakowane w słoiczki. Gotowa masa do ciasta lub naleśników na zimę. Składniki: 2800 g kwaśnych jabłek (waga przed
Lena GotujeMoja młodsza córeczka to ogromna fanka masła orzechowego. Co dziennie o każdej porze dnia jadłaby kanapkę z masłem orzechowym. Litrowy słoik tego smarowidła schodzi u nas
Dorota SmakujeDziś drugi w tym sezonie dyniowy przepis. Po musie przyszedł czas na dżem dyniowy. Przepyszny pasuje nie tylko do dań na słodko, lecz również może zostać
Moje Pyszne Siódme NieboPyszne prażone jabłka pachnące wanilią i cynamonem, które wykorzystasz do słodkich wypieków, szczególnie szarlotki. Prażone domowe jabłka użyjesz także do placków, naleśników, podasz na kanapce, z
Zasmakuj Kuchni