Dżem pomarańczowy z imbirem

Dżem pomarańczowy z imbirem

Dżem pomarańczowy z imbirem

  Fantastyczny w smaku, aromatyczny, podkręcony niewielką iloscią imbiru, po prostu pyszny. Robiony jest o takiej porze roku, kiedy u nas za oknem jest zima, czasami sroga i mroźna, a w sklepach pomarańczy jest pod dostatkiem. Z podanego przepisu wychodzi ok. 10 małych słoiczków (ok. 160 ml). Korzystajcie z przepisu i zróbcie mały zapas, bo dżem znika szybko, a do następnej zimy trzeba czekać...rok :) Co potrzeba: 3 kg pomarańczy, 50 g imbiru, 160 g – 220 g cukru, 2 żelfixy 3:1 Wykonanie: Pomarańcze dokła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.