Małosolne ogórki szklarniowe – próbowaliście? Ja w tym roku na nowo mam wenę do eksperymentowania z kiszonkami. Już nastawiłam buraki, rzodkiewki, paprykę, selera, kalafiora i ogórki
Dorota SmakujeJeśli tylko macie czarną porzeczkę koniecznie zróbcie taki przecier. Może być pysznym dodatkiem do lodów, deserów, można go dodać do wody, do sosów na zimno
Bułka z ChlebemKompot z jagody kamczackiej w słoikach na zimę to kolejny kompot jaki zrobiłam po rabarbarze . Akurat kompoty bardzo szybko nam schodzą bo domownicy lubią je, więc
Dorota SmakujeFrużelina truskawkowa Frużelina, to fajna alternatywa dla tych, którzy lubią słodkości, a dokładniej alternatywa dla dżemów. 👉Jak zrobić frużelinę domową
Dieta Rozdzielna i ZdrowieChcąc wprowadzić do swojej diety zdrowe owoce i przekąski, warto zwrócić uwagę na naturalnie suszone morele, które nie zawierają siarki. Ze względu na swój słodki smak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tak przygotowane truskawki bardzo dobrze zachowują cenne witaminy, są świetnym dodatkiem do ciast, deserów czy sosów. Można z nich wyczarować pyszny mus czy przygotować frużelinę
Kulinarne przemysleniaDomowy smalec Pyszny domowy smalec z chrupiącymi skwarkami, to pomysł na świetną swojską przekąskę. Najlepiej smakuje rozsmarowany na chlebku z dodatkiem ogórka małosolnego lub kiszonego. Możemy
Blog z ApetytemKalafior małosolny – próbowaliście już? Uwielbia kiszonki a w tym roku i moja rodzina chętnie je zjada, więc tym bardziej ja chętnie je nastawiam. W słoikach
Dorota SmakujeFrużelina to krótko gotowane truskawki z cukrem i dodatkiem mąki ziemniaczanej. Zawekowane idealnie sprawdzą się do deserów, ciast czy naleśników. Jest taka pyszna, że można wyjadać
Swojskie jedzonkoMożemy się śmiać z mojego koperku i ogrodnictwa ekstremalnego, jednak jest coś, co rośnie zawsze i rośnie jak szalone. Zioła. Co roku klęska urodzaju i nie
ladykitchenMałosolne ogórki – lubicie? Moje starsze dzieci są wielkimi fanami małosolnych ogórków i kiedy tylko zaczyna się ogórkowy sezon to oczywiście robimy je kilogramami. Ja lubię
Dorota SmakujeKiszone rzodkiewki Są chrupiące, mega smaczne i bardzo zdrowe. Świetna przekąska, a jednocześnie rewelacyjny domowy probiotyk, którego przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie. Polecam wypróbować!
Blog z ApetytemNaturalna, domowa przyprawa do zup i sosów z lubczyku, czyli najlepszy przepis na maggi w płynie własnej roboty . Przygotowana z wypracowanych proporcji ziół, soli, cukru oraz
Kuchnia Na WypasieCo zrobić, gdy w ogrodzie lubczyk rozrósł się do gigantycznych rozmiarów? Rozwiązaniem może być pasta z lubczyku – to świetny … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry Corner