Dziś zapraszam na pasztet z cukinii. Okazuje się, że cukinia to bardzo wdzięczne warzywo, można z niej zrobić naprawdę wiele smacznych rzeczy. Tym razem postawiłam
Agusiowe smakołykiMasło orzechowe z żurawiną Moje dzieci są wielkimi fanami masła orzechowego. Najczęściej jedzą je na tostach na śniadanie (czasem w towarzystwie plasterków banana) oraz w naleśnikach
Dorota SmakujeTen przepis powstał właściwie w mojej głowie, w chwili, kiedy zostało mi trochę zalewy curry po zrobieniu ogórków. Szkoda mi było wylewać zalewę, dlatego pobiegłam do
nietylkopasta.plNie ma nic lepszego od domowych wyrobów. I taka właśnie jest ta pasztetowa. Przepis dostałam od brata i bratowej, ale troszkę zmieniłam proporcje i zrobiłam swoją
Ewa w kuchniTradycyjny zakwas z buraczków to jeden z najstarszych i najbardziej cenionych produktów fermentacji, który od wieków zajmuje szczególne miejsce w kuchni polskiej. Jego korzenie sięgają czasów
Smaczne PotrawyBardzo smaczny, domowy sok z malin i jeżyn. Idealny do napojów, herbaty itp. SKŁADNIKI : 1
Kulinarne Fantazje MarioliKiszonki kocham całym sercem! Fascynuje mnie również proces przeobrażania warzyw za pomocą czasu i bakterii. Ot, trochę wody z solą i zyskujemy coś tak fenomenalnego. No
Wędrówki po kuchniskładniki: ok. 3 kg buraków ćwikłowych ok. 100 g korzenia chrzanu, świeżo startego na tarce o drobnych oczkach sok z 1-2 cytryn sól, cukier do
Domowy Smak JedzeniaKonfitura z nektarynek Konfitura z nektarynek, to pełne słońca lato zamknięte w słoiku. To przepis na prawdziwą konfiturę, tak jak się ją robiło kiedyś. Wymaga on
Kulinarne przygody GatityZ pewnością są tu wielbiciele ogórków w zalewie curry. Zalewa jest lekko słodka, kwaśna dzięki dodatkowi octu i bardzo aromatyczna, dzięki temu, że dodajemy dość sporą
nietylkopasta.plJesień to czas przygotowania dżemu z gruszek. Gruszki najczęściej zjadamy na surowo, czasami przygotowujemy ciasta z gruszkami, ale czy robicie z nich dżem? Dżem z dodatkiem
SprawdzonaKuchnia.pl06.06.2024 Magda Jako dziecko byłam strasznym niejadkiem, głównie jadłam chleb z masłem i to było w sumie wszystko. Jednak gdy byłam już na większa, jedne wakacje
Smaczna StronaSierpniowe pomidory mają w sobie tyle soczystej słodyczy! Zachwycają naturalnym, pysznym i orzeźwiającym smakiem - lekko kwaskowym, słodkim, umamicznym. O tej porze roku wyciskam z nich to
Wędrówki po kuchniSzukasz innego sposobu na ugaszenie pragnienia niż tradycyjna woda z cytryną? Przygotowałam dla Ciebie pyszne lemoniady. Przepisy wykorzystuję każdego roku, mają proste składniki i nie zajmują
Rozdomowiona