Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii

  Dziś zapraszam na pasztet z cukinii. Okazuje się, że cukinia to bardzo wdzięczne warzywo, można z niej zrobić naprawdę wiele smacznych rzeczy. Tym razem postawiłam na pasztet. Jest naprawdę pyszny i bardzo delikatny. Świetnie smakuje na kanapkach, ale też samodzielnie z sosem czosnkowym.  Piekłam w keksówce 20x10 Składniki: 750 g. cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu środków) 1 większa cebula  1 większa marchewka  3 ząbki czosnku  4 jajka 1 szklanka bułki tartej (szklanka 240 ml.) 15... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.