Jak uzyskać piękny kolor domowej, wędzonej, soczystej szynki? Jeśli jesteś ciekawy jak w domowych warunkach zrobić szynkę bez wędzenia to zapraszam po przepis! Czas wykonania: 2h
KuchniaWeDwoje.plŁatwy sposób na pyszny zakwas z czerwonych buraków, który wykorzystać można do barszczu lub do picia. Idealny na barszcz wigilijny, ale również niezwykle zdrowy napój na
Pani M - kuchnia smakowitaPrzygotowując się do świąt Bożego Narodzenia, zadbaj o to, aby na twojej liście rzeczy do zrobienia znalazł się zakwas na barszcz czerwony. Jego zrobienie zajmuje tylko
okolicepalnika.plKonfitura z żurawiny do mięs wszelakich. I nie tylko. Pyszna! Kupioną na rynku żurawinę, dzielę zwykle na niewielkie porcje, po ok 250 g, i
Stare GarySyrop z cebuli, babciny spsosób na przeziebienie dzisiaj jest całkowicie zapomniany. Szkoda, jest bardzo łatwy w przygotowaniu, działa przeciwwirusowo, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie. Dzięki działaniu antybiotycznemu oraz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kompot jest aromatyczny i orzeźwiający. Składniki : jabłka ( zimowe odmiany ) dojrzałe owoce pigwy cukier ( może być trzcinowy ) woda cukier z prawdziwą wanilią ( opcjonalnie ) Sposób
Przepisy i porady kulinarneOrzechy w miodzie to przysmak który coraz częściej staje się formą ekskluzywnego podarunku. Można taki słoik podarować sam lub uzupełnić koszyk z prezentami. Jest to smaczna
Kulinarne Fantazje MarioliSałatka z ogórków i marchewki do słoików to jedna z najsmaczniejszych sałatek, która idealnie pasuje na zimowe dni. Podawana do obiadu jest niezastąpionym dodatkiem do dań
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To moja wersja kiszonej kapusty czerwonej. Składniki : 2 kg poszatkowanej kapusty 1 duża marchew 2 średnie buraki sól - 40 g ( 20 g na 1 kg
Proste PotrawyPrzepis łatwy i szybki na syrop z orzechów laskowych. Syrop orzechowy o aromatycznym zapachu i smaku jest świetnym dodatkiem do wypieków, kremów, deserów i
RITA food channelWspaniały, esencjonalny sos paprykowy do słoików, który można używać na kanapki, do mięs, placków, czy na pizzę. Możemy go zrobić w wersji łagodnej i na ostro
Życie zaczyna się w kuchni