Dżem malinowy 100%

Dżem malinowy 100%

Dżem malinowy 100%

 Jak robiłam soki z malin, odłożyłam kilogram owoców, by zrobić małą porcję dżemu takiego 100%😋 Robi się błyskawicznie, a smak i konsystencja to czysta poezja. Sposób przygotowania:  1 kg świeżych nieuszkodzonych malin 11-12 g pektyny  sok z połowy cytryny cukier, około 0,5 kg Sposób przygotowania: 1. Maliny przełożyć do garnka o grubym dnie. Gotować na małym ogniu, aż się rozpadną. Dodać sok z cytryny. 2. Cukier wymieszać z pektyną. Wsypać do malin i gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu.&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.