Cukinii w warzywniku po ostatnich deszczach znów dużo i rozpoczął się sezon na paprykę. Dlaczego by ich nie połączyć? Pastę robiłam z myślą o smarowaniu pieczywa i do urozmaicenia kanapek. Ma delikatny smak z ziołową nutą. Składniki (na 11 słoiczków o pojemności 220 ml): 🌶️8 papryk 🌶️2 łyżki oleju 🌶️2 duże, młode cukinie (w sumie 2 kg) 🌶️1 duża cebula 🌶️2 duże, mięsiste pomidory 🌶️1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 🌶️1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 🌶️1 łyżeczka pi... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)