Co zrobić z cukinii? Przejadły Ci się już placki cukiniowe i leczo? Pora na cukinię konserwową, inaczej zwaną marynowaną! Przepis na cukinię marynowaną jest banalny
CzarnawisienkaPieczone buraki w słodko-kwaśnej zalewie mogą być podawane jako dodatek do mięs czy wędlin. Można z nich również przyrządzić znakomitą sałatkę
Kulinarne przemysleniaSkładniki : 3 szklanki cukru 2 szklanki wody 1 szklanka octu 10% goździki Przygotowanie : Z podanych składników ugotować zalewę Dynię obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do
Proste PotrawyGruszki do octu powinny być dojrzałe lecz jeszcze lekko twarde. Zbyt miękkie rozgotują się i nie będą super. 2 kg gruszek, 1 l octu jabłkowego 6
królestwo garówŚliwki w occie – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Wzdów, gmina Haczów, powiat brzozowski Tak wykwintne dodatki, jak śliwki w occie, to rzadkość w naszej lokalnej kuchni. Połączenie cukru
Trzeci talerzPyszny, szybki i prosty w przygotowaniu domowy syrop do herbaty na wzmocnienie odporności jak i przy przeziębieniu. Aromatyczny, idealny na sezon jesienno- zimowy. Bardzo zasmakował mojej
Blog kulinarny S9.PLJeśli do tej pory jeszcze nie próbowaliście wegetariańskiego smalcu, najwyższa pora to zmienić. Ten pikantny smalec z fasoli z pewnością zasmakuje nawet zdeklarowanym mięsożercom. I wiecie
okolicepalnika.plPrzygód z rydzami z Wierchomli ciąg dalszy. Tym razem zapraszam na marynowane rydze. Dawno nie marynowałam grzybów bo i zbiory nie były za obfite, więc tym
Bernika - moj kulinarny pamietnikPowidła czyli rodzaj dżemu z dojrzałych śliwek, najlepiej węgierek, węgierek korzennych. Na powidła śliwki powinny być bardzo dojrzałe, lekko pomarszczone. Przed przystąpieniem do gotowania wyjmujemy pestki
królestwo garówDomowa mielonka w słoiku Przepis na pyszną domową konserwę w słoikach z galaretką na kanapki oraz na obiad. Mięso mielone w przyprawach można przygotować także jako
Dieta moja pasjaNastała jesień. O tej porze roku mój dom wypełnia zapach słodkich jeżyn, pieczonej papryki, dojrzewających gruszek i leśnych grzybów. To intensywny okres, kiedy słoiki napełniam smakami
Wędrówki po kuchniDomowy dżem winogronowy. Pyszny i prosty w przygotowaniu. Bez żadnych ulepszaczy i dodatków typu cukry żelujące. Dość pracochłonny jednak uważam że warto wypróbować jeśli obrodził nam
Blog kulinarny S9.PL