Jak i po co suszyć lubczyk – praktyczny przewodnik

Jak i po co suszyć lubczyk – praktyczny przewodnik

Jak i po co suszyć lubczyk – praktyczny przewodnik

Jak i po co suszyć lubczyk – praktyczny przewodnik Lubicie lubczyk? Lubczyk to aromatyczne zioło, które warto zachować na zimowe miesiące. Przy zbiorze ziół najlepiej robić to w bezdeszczowe dni, w godzinach porannych. Suszenie jest jedną z metod jego konserwacji, choć warto wiedzieć, że mrożenie również jest dobrą opcją. Suszony lubczyk ma intensywniejszy smak niż świeży Używaj go oszczędnie – zazwyczaj wystarczy 1/3 ilości świeżego zioła 1 łyżeczka suszonego lubczyku odpowiada około 1 łyżce świ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.