Jak i po co suszyć lubczyk – praktyczny przewodnik Lubicie lubczyk? Lubczyk to aromatyczne zioło, które warto zachować na zimowe miesiące. Przy zbiorze ziół najlepiej robić to w bezdeszczowe dni, w godzinach porannych. Suszenie jest jedną z metod jego konserwacji, choć warto wiedzieć, że mrożenie również jest dobrą opcją. Suszony lubczyk ma intensywniejszy smak niż świeży Używaj go oszczędnie – zazwyczaj wystarczy 1/3 ilości świeżego zioła 1 łyżeczka suszonego lubczyku odpowiada około 1 łyżce świ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...