Czarna porzeczka z nalewki w syropie

Czarna porzeczka z nalewki w syropie

Czarna porzeczka z nalewki w syropie

 Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim zdaniem. Szkoda było mi porzeczek, dlatego zamknęłam je w słoiczkach do wykorzystania do ciast czy deserów dla dorosłych.  Składniki: owoce czarnej porzeczki odsączone z nalewki woda i cukier w proporcjach 1:1 Sposób przygotowania: 1.  Najpierw należy przygotować syrop cukrowy.  2. Owoce z nalewki włożyć w słoiczki, zalać przestudzonym syropem.  3. Zapasteryzować 10-15 minut od zagotowania się wody.  Smacznego!!!    ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.