Sos paprykowy na zimę

Sos paprykowy na zimę

Sos paprykowy na zimę

 Pyszny sosik paprykowy na zimę, który doskonale smakuje z pieczywem, serem żółtym, twarogiem oraz wędliną.  Składniki: papryka 3 kg, papryczka chili 30 dag, cukier 0,5 kg, sól 8 dag, olej 0,5 litra, ocet 1,5 szklanki, przecier pomidorowy 60 dag, liść laurowy 7 szt, czosnek 1-2 główki, Sposób przygotowania: Paprykę słodką oraz ostrą oczyścić z pestek i zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do zmielonej papryki dodać cukier, sól oraz olej, wymieszać i gotować 15 minut. Następnie dodać ocet, przecier pomid... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.