Cześć Kochani, witam Was bardzo serdecznie Dziś nie będzie słodkości a mięsiwo :) Chcę Wam przedstawić rewelacyjny przepis na domową wędlinę. Ja użyłam karkówki, ale spokojnie można użyć innego mięsa np szynki wieprzowej, łopatki itp. Mięso marynujemy w aromatycznej marynacie i pieczemy na soli, powoduje to, że mięso wychodzi wilgotne (absolutnie nie słone więc się nie bójcie ) Sól podczas pieczenia paruje i delikatnie wnika w mięso. Taka karkówka idealnie nada się na wędlinę-na kanapki. Pięknie... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Gotowanie to moje hobby, uwielbiam też zwiedzać zamki i pałace. Kocham zwierzęta, rękodzieło i muzykę.