Konfitowane pomidory – najprostszy przepis

Konfitowane pomidory – najprostszy przepis

Konfitowane pomidory – najprostszy przepis

Konfitowane pomidory to lato zamknięte w słoiku. Takie pomidorki są świetnym dodatkiem do kanapek, grzanek, wytrawnych gofrów czy makaronów. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a smak nie do opisania! Czym jest metoda confit (konfitowanie)? Confit (konfitowanie) to proces przygotowywania produktów w głębokim tłuszczu i niskiej temperaturze. Nazwa pochodzi od francuskiego confire , czyli konserwować. Właśnie we Francji ta metoda ma swoje korzenie. Dawniej konfitowano przede wszystkim mięsa, obecnie ten p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję