Maślaki marynowane w zalewie octowej

Maślaki marynowane w zalewie octowej

Maślaki marynowane w zalewie octowej

Składniki; maślaczki cebulka pieprz ziarnisty ziele angielskie liście laurowe gorczyca sól Zalewa; 3 szklanki wody 1 szklanka octu 2 łyżki cukru Wykonanie; Maślaczki obrać ze skórki.Gotować w dość słonej wodzie ok 10 minut od wrzenia.Odcedzić.Z wody octu i cukru ugotować zalewę.Przestudzić.Do każdego słoiczka wkładać maślaczki 1/4 łyżeczki gorczycy,po 2 ziarenka ziela ang.,2 ziarenka pieprzu ,kawałek listka laurowego i mały kawałek cebulki.Zalać zalewą i gotować ok.15 min.od wrzenia. Artykuł Maślaki marynowane w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olcia gotuje!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.