Klasyczny, domowy przepis na pyszny dżem ze śliwek . Do przygotowania naszego dżemu wystarczą tylko dwa składniki! Na dżem śliwkowy najlepiej sprawdzą się śliwki dojrzałe, a nawet mała ilość lekko przejrzałych. Właśnie takie oddadzą swoją naturalną słodycz, a dżem będzie potrzebować o wiele mniej dodatku cukru. Ważne jest, aby z tymi ostatnimi nie przesadzić, ponieważ mogą wpłynąć na ostateczny smak dżemu. Domowy dżem z węgierki jest nieskończenie lepszy, niż ten kupiony w sklepie. Dzięki sprawdzonej recep... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.