Pasta paprykowa / Sos paprykowy na zimę

Pasta paprykowa / Sos paprykowy na zimę

Pasta paprykowa / Sos paprykowy na zimę

 Przepis na ten sos mam od koleżanki z pracy. Jest rewelacyjny! Jest idealny do kanapki, wędlin, grzanek, jako dodatek do sosów, pizzy - do czego dusza zapragnie. Składniki: 3 kg papryki czerwonej 7 papryczek chilli 2 główki czosnku 300 g koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki octu 1,5 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 3 płaskie łyżki soli 5 kulek ziela angielskiego 2 listki laurowe Sposób przygotowania:  1. Paprykę oczyścić, umyć, zmielić w maszynce do mielenia. 2. W dużym garnku zagotować ocet z cukrem, p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.