OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY + FILMIK

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY  +  FILMIK

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY + FILMIK

Bardzo smaczne ogórki kanapkowe w zalewie curry. Idealne na przekąskę.  SKŁADNIKI :  2 kg ogórków  1 litr wody 2 szklanki octu 10 % ( szklanka ma pojemność 250 ml )  1 i 1/2 szklanka cukru 1 łyżka soli 1 łyżka curry dodatkowo - koper, ziele angielskie,  pieprz w ziarnkach, gorczyca PRZYGOTOWANIE :  Z ogórków odcinamy końce i tniemy je w plastry.  Składniki zalewy zagotowujemy. Do słoików nakładamy - koper, ziele, pieprz i gorczycę. Ogórki ciasno układamy na stojąco, zalewamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.