PIECZONA PASTERYZOWANA PAPRYKA Z ZIOŁAMI, CZOSNKIEM I SEREM FETA + FILMIK

PIECZONA PASTERYZOWANA PAPRYKA Z ZIOŁAMI, CZOSNKIEM I SEREM FETA   +  FILMIK

PIECZONA PASTERYZOWANA PAPRYKA Z ZIOŁAMI, CZOSNKIEM I SEREM FETA + FILMIK

Pyszna pieczona papryka z dodatkiem sera fety i ziół smakuje nieziemsko. Polecam ją do kanapek, serów różnego rodzaji i przekąsek. Pasteryzowana w słoikach zachowuje świeżość na dłiżej :) polecam mój przepis.  SKŁADNIKI :  2 kg czerwonej, mięsistej papryki 4 - 6 ząbków czosnku 200 g twardej fety ( najlepsza grecka ) zioła - tymianek, bazylia, rozmaryn dowolny olej do zalania sól PRZYGOTOWANIE :  Paprykę przecinamy na pół, wyrzucamy gniazda nasienne, układamy na blaszce skórą do góry i pieczemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.