przepis na tort - 2500 przepisów (strona:54/167)

Brak tytułu 139

TORT 18-stkowyObiecany tort na 18-naste urodziny.Robiłam w piątek... fotkę daję dopiero dziś..Weekend mocno zajęty... Warsztaty kulinarne z Alpro i zwiedzanie Warszawy :)Z warsztatów fotki wkrótce... niestety bateria mi padłą w aparacie i muszę poczekać aż dostanę jakieś foteczki :)Tort ozdabiany masą cukrową.Przekładany śmietaną i truskawkami

kolorowotorcikowo
Wariacja na temat...RED VELVET CAKE. 190

atmosferze. Tym samym, był to pretekst, by w końcu się przełamać i upiecczerwoną królową. No, a do tego świeże truskawki, które solenizantka uwielbia.Nie zabrakło też przygód! Taszczyłam owy tort do miejscowości 45 km dalej, pociągiem, gdzietemperatura sięgała chyba ze czterdzieści stopni! Jechałam cała zestrachana, by dostarczyć dow całości. Szybka reanimacja w lodówce po dotarciu do celu i nikt już(...)spód wykładam jeden blat, nakładam krem i przyciskam drugim Zostawiam na jakiś czas, aby masa zaczęła delikatnie gęstnieć, a spody się połączyły. Następnie wyjmuję z tortownicy. Pokrywam kremem tort dookoła,  a resztę, grubą warstwą, rozsmarowuję na szczycie. Boki, dodatkowo, okładam cienkimi plasterkami świeżych truskawek,  dociskając je delikatnie, by się przykleiły.  Na górze układam połówki truskawek oraz małe

W kuchni Karmel-itki
Mini Torcik Podwójnie Czekoladowy 301

były zadowolone! Testowałam ciasto na trójce dzieci i smakowało :) Mój wybredny syn powiedział, że w życiu nie jadł tak pysznego kremu i poprosił, żebym z tym kremem zrobiła mu tort na urodziny:) Wczoraj u mnie był Dzień Czekoladocholików i ten torcik idealnie pasował na tą okazję. Jeśli chodzi o trudność tego torcika, to jak dla mnie proste. Bałam się kremu(...)może mi nie wyjść, bo nigdy nie robiłam tego typu kremów - niespodzianka! Banalnie proste! Zachęcam Was do zrobienia tego tortu!Ps. Uwaga to ciasto nie pójdzie w cycki, hehe! To bomba kaloryczna, ale co tam! Coś nam się od życia należy :) Składniki na ciasto czekoladowe ciemne: 50 g gorzkiej czekolady posiekanej 50 g masła 50 g cukru drobnego 2 duże

Blondynka Gotuje
BRUSCHETTA Z TRUFLAMI 203

czarnej trufli. Bruschetta to rodzaj grzanki wywodzącej się z Włoch, która świetnie się sprawdza przy każdej okazji. Jak kuchnia włoska to i mozzarella musi być obowiązkowo, a "wisienką na torcie" jest carpaccio z czarnej trufli, które wprowadza odrobinę luksusu do zwykłych grzanek. To właśnie czarne trufle nadają charakter całemu daniu, gdyż są wyraziste i doskonale komponuje się z delikatną mozzarellą

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI 151

glikemiczny IG = 30 gruszki nadają się do zamrożenia ze względu na "kobiecy" kształt, zaliczane są do owocowych afrodyzjaków ekstrakt z gruszek wykorzystywany jest w kosmetyce Przepisy z gruszkami 1) TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 2) GRUSZKI W KONFITURZE 3) KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 4) ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRUSZKĄ PRAŻONĄ 5) PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO

Kuchnia MagdaLeny
Jak upiec ciasto? 177

częścią ciasta składającego się z wielu warstw jak przy biszkopcie z kremem , jest głównym składnikiem rolad jak w roladzie z jabłkami . Ale chyba najczęściej jest po prostu najważniejszym składnikiem tortów, tak jak np. w torcie tiramisu. Najważniejsze w biszkoptach to: ubijanie oraz przesiana mąka. Są dwie metody ubijania jajek: w jednej białka i żółtka ubijamy osobno, w drugiej ubijamy całe(...)raczej suszenia ciasta. Polega to na długim pieczeniu w niskiej temperaturze. Bezę można przygotować jako samodzielne ciasto np. bezę Pavlową wypełnioną bitą śmietaną, blaty bezowe mogą służyć do złożenia tortu bezowego lub mogą być częścią innego ciasta. I w końcu masę bezową można w małych ilościach poukładać na blaszce tworząc beziki. Przyznaję szczerze, że nie mam jeszcze sprawdzonego patentu

Relaxtime
MARCHEWKOWE BLATY DO TORTU 92

zrobić tort marchewkowy? 🙂 Cały przepis na tort znajdziesz w kolejnym wpisie – dzisiaj skupmy się na cieście 🙂 Składniki (na 1 blat ∅24cm): 125g miękkiego masła 150g cukru 50ml mleka 2 jajka 2 łyżki miodu 100g marchewki startej na drobnej tarce 150g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka [...] Artykuł MARCHEWKOWE BLATY DO TORTU pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Biszkopt orzechowy 185

Biszkopt to podstawa do wielu tortów i ciast. Dzisiaj mam dla Was puszysty bardzo smaczny biszkopt orzechowy. Przekroiłam go na trzy blaty tworząc tort. . Może   przyda się Wam do świątecznych wypieków. W najbliższym czasie pokażę Wam Tort zrobiony z tego biszkopta. Zaglądajcie i spodziewajcie się przepisu wkrótce. Życzę Wam miłej niedzieli i cudownych wypieków. źródło słodkie fantazje.pl Składniki

O kuchni z uczuciem
Przepis #192 Tort Ferrero Rocher - bez mąki 358

zrobić - szczególnie na święta. Nie tylko pysznie smakuje ale także pięknie się prezentuje dlatego może być ozdobą naszego świątecznego stołu. Do osłodzenia ciasta możecie użyć dowolnego słodzidła. Do dekoracji tortu możecie użyć gotowych pralinek lub udekorować tak jak poniesie Was fantazja:) Wartości odżywcze na całość: 1537 kcal w tym: B: 67 g; W: 78, T: 110 g.  Do wartości(...)odżywczych nie wliczam dekoracji tortu. Czas wykonania: 60 minut Składniki (forma o średnicy 16 cm) Biszkopt - 4 białka jaja - 160 g zmielonych z łupinkami migdałów - 2-3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła Masa - 250 g serka mascarpone/ricotty/twarogowego - 2-3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - 2 kostki gorzkiej czekolady bez cukru - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżka zmielonych orzechów laskowych lub ziemnych

Health-Fit-Life
Crème brûlée z cynamonem 186

przygotowaniu, zawsze robi furorę na rodzinnych uroczystościach czy podczas kolacji z przyjaciółmi. Obłędnie smakuje, jego kremowa konsystencja powala na kolana, a chrupiąca skorupka na wierchu to istna wisienka na torcie! Uwielbiam, jednym słowem uwielbiam Crème brûlée ;) Zresztą, nie ma się czemu dziwić, jest idealny pod każdym względem. Tym razem postanowiłam (jak zwykle) dodać coś od siebie - może pora mało jesienna

W kuchni Karmel-itki
Masa cukrowa (plastyczna) Tort Rybka Mini Mini 148

Masa cukrowa  służy do dekoracji ciast i tortów. Masą cukrową najczęściej pokrywa się torty, oraz formuje z niej różnego rodzaje ozdoby do dekoracji. Jest bardzo elastyczna i plastyczna tak, że bardzo dobrze lepi się z niej dowolne ozdoby. Taki oto tort przygotowałam na urodziny mojej Oli. Była to pierwsza próba, troszkę czasu zajmuje ale chyba warto :) Składniki

kulinarnyswiatdomi
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 296

lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym kremem Napoleonka na kruchym spodzie Sernik czarno-biały Ciasto dyniowe(...)walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto biszkoptowe i ucierane – praktyczne porady 274

Ciasto biszkoptowe i ciasto ucierane są jednymi z najpopularniejszych baz do wielu wypieków. Z ciasta biszkoptowego przygotowuje się torty, placki, rolady. natomiast ciasto ucierane stanowi bazę dla wielu pierników, ciast z owocami. Czemu ciasta biszkoptowe oraz ucierane zawdzięczają swoją popularność? Sekret tych pysznych wypieków polega na uzyskaniu jak największej puszystości. Puszystość uzyskujemy poprzez ubicie białka. Od czego zależy jakość ciasta(...)jajeczno-maślanej dodajemy mąkę. Mieszamy łyżką lub krótko mikserem. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy. Mieszamy. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Podstawowe ciasto biszkoptowe do tortu : Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g masła 15 g proszku do pieczenia(1,5 łyżki) 4 jaja Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać

Ciasta z tradycjami
Tort chałwowy 165

Kakaowy biszkopt przekładany kremem chałwowym. Wspaniała gratka dla miłośników chałwy. Taki tort zażyczył sobie mój starszy syn na swoje urodziny. Był bardzo smaczny i szybko znikał. Krem puszysty i delikatny. Ja posypałam orzeszkami w czekoladzie, ale można zastąpić je rodzynkami lub inną posypką. W zakładce Ciasta znajdziecie również inne przepisy na wypieki oraz na ciasta bez pieczenia. Biszkopt kakaowy (tortownica(...)zmiksowanych Składanie ciasta blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu krem na wierzch ciasta  i posmarować boki obsypać boki ciasta pokruszonymi ciastkami górę tortu posypać orzeszkami w czekoladzie Całość schłodzić w lodówce. tort chałwowy

O kuchni z uczuciem
Ciasto krówka 403

minut do piekarnika. Studzimy przez 5 minut przy uchylonych drzwiczkach, wyjmujemy i zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Potem biszkopt przekrawamy na dwie części – tak jak na tort. Masa: Mascarpone ubijamy, powoli wlewamy śmietankę, dodajemy cukier puder i miksujemy razem, aż masa zgęstnieje – uważamy, aby jej nie przebić, gdyż łatwo może sie zwarzyć, gdy będziemy ubijać zbyt długo. Poncz(...)najmniej dwie godziny, aby ciasto lepiej się kroiło. Przepis inspirowany ciastem od Pieczarka Mysia Zobacz także: Włoska pokusa Wszystko co dobre w jednym cieście - migdały, czekolada, mak... Czekoladowy tort Pavlovej Tort Pavlovej to beza udekorowana bitą śmietaną i owocami, k... Czekoladowa chmura Gdy podarowałam kiedyś mamie książkę "Nigella gryzie&qu... Sernik z sosem malinowym Sernik z sosem malinowym

Poezja smaku