przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:92/368)

Karkówka w sosie słodko-kwaśnym 236

papryka 1 por (biała część) 1 cebula 1 jajko 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek oleju 4 łyżki cukru 3 łyżki octu winnego (może być jabłkowy) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka czystej wódki 1 łyżeczka soli  1/2 szklanki pędów bambusa konserwowego (opcjonalnie do bogatszej wersji) Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski(...)czasie dodać roztrzepane jajko z łyżką mąki ziemniaczanej i wymieszać. Paprykę pokroić w paski, pora w krążki, a cebulę drobno posiekać. Włożyć do rondla, dodać ocet, sos sojowy, cukier, przecier pomidorowy i podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej roztartej z niewielką ilością zimnej wody i wymieszać. Do woka lub głębokiej patelni wlać olej

Kuchcik gotuje
Bigos z cukinii 141

kapusty. Spróbujcie bo warto a i pracy przy nim nie wiele:) Składniki: 6 małych cukinii 1 kg kiełbasy suszonej 0.7 kg wędzonego boczku 4 duże cebule  300 g przecieru pomidorowego Wykonanie: Kiełbasę,boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć bez dodatku tłuszczu. Cukinie wymyć, obrać i pokroić na kostkę (nie musi być drobna). Gdy cebula i mięso będzie już(...)piekarniku przez około godzinę w 200 stopniach, co jakiś czas przemieszać. Po tym czasie, gdy cukinia będzie już miękka, dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać 300 gram przecieru pomidorowego, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 20 minut w 200 stopniach

Krakowskie smaki Ani
Śledź po grecku 406

wigilijnych.  Przygotujcie ją przynajmniej dzień wcześniej, żeby smaki się pomieszały.Składniki: 220 g płatów śledziowych w oleju,250 g marchwi,2 cebule czerwone,1 mała puszka przecieru pomidorowego,60 g rodzynek,1/3 szklanki oleju ryżowego,pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku.Przygotowanie:Śledzie przełóż na sito do odcedzenia z nadmiaru oleju. Marchewki ugotuj w całości (powinny być lekko(...)Cebule obierz i pokrój na osiem części. Wrzuć je na patelnię, na zimny olej, duś często mieszając, aż stracą swą surowość (nie podsmażaj). Dodaj do niej rodzynki, marchew i przecier pomidorowy. Śledzia pokrój w centymetrowe paski i dodaj do wystudzonych warzyw i wymieszaj. Dodaj szczyptę pieprzu, dla wyostrzenia smaku.  Przełóż do słoika i szczelnie przykryj. Wstaw do lodówki, żeby

Moniki Smakołyki
Calzone 267

blat podsypany lekko mąką (najlepiej krupczatką), krótko wyrobić, podzielić na 6 części. Każdą część ciasta wałkować na okrągły placek średnicy 20-25 cm. Na środku każdego placka rozsmarować trochę przecieru pomidorowego i ketchupu, wyłożyć nadzienie, bardzo starannie sklejać pierogi. Piec ok. 25 minut. Przestudzić na kratce

Praktyczna pl
Domowy bigos 88

swoich domach do tradycyjnego bigosu. PRZEPIS NA DOMOWY BIGOS Składniki 1,5 kg kapusty kiszonej 1 średnia główka kapusty świeżej 2 kg kiełbasy 1/2 kg grzybów 200 g przecieru pomidorowego sól pieprz papryka ostra mielona majeranek 3/4 szklanki czerwonego wina Wykonanie Świeżą kapustę drobno siekamy lub ścieramy na szatkownicy. Zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut, odcedzamy. Dodajemy odciśniętą(...)gotujemy na małym ogniu. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką ostrą. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Gdy kiełbasa zacznie się rumienić, łączymy ją z kapustą. Dodajemy przecier pomidorowy wymieszany w 1/2 szklance wody, mieszamy. Bigos dusimy na małym ogniu ok. 2 godziny, w trakcie gotowania podlewamy winem. Artykuł Domowy bigos pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Gulasz z indyka z kaszą - fit obiad 128

porcje - 1 porcja - 398 kcal) 200 g mięsa z piersi indyka 150 g marchewki 50 g białej cebuli 1/3 szt. czerwonej papryki 1/3 szt. żółtej papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego  2 listki laurowe  3 kulki ziela angielskiego  100 g kaszy gryczanej/jęczmiennej  sól, pieprz,słodka papryka PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem(...)mięso  - na oleju (przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką) - i przekładamy do rondla. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i przekładamy do mięsa.  Wrzucamy do rondla marchewkę, przecier pomidorowy, listki laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy raz jeszcze  papryką, solą i pieprzem. Podlewamy 1/4 szklanki wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny. Dodajemy pokrojone

Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa meksykańska 158

przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 3 ząbki czosnku średnia czerwona cebula średnia żółta cebula świeża papryczka chili 400 g mięsa mielonego 700-900 ml bulionu kartonik przecieru pomidorowego papryka czerwona puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 łyżki ostrej papryki 2 łyżki słodkiej papryki sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przepis 1 Czosnek siekamy, cebule(...)patelnie mięso mielone i podsmażamy do zrumienienia. Składniki przekładamy do garnka. 2 Garnek stawiamy na średnim ogniu i składniki zalewamy bulionem. Gotujemy około 10 minut. 3 Następnie dolewamy przecier pomidorowy, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i gotujemy kolejne 10 minut. 4 Kukurydzę i fasolę odcedzamy z zalewy. Dodajemy do składników. 5 Całość doprawiamy papryką słodką, ostrą oraz solą i pieprzem

Kuchnia Bazylii
Przepis #9 Klopsiki drobiowo-porowe w sosie pomidorowym podawane z ryżem 162

danie okaże się dla Was inspiracją na dzisiejszy obiad:) Składniki (2-3 porcje) - 1/2  mielonego fileta z piersi kurczaka - 1/2 pora - cebula czerwona - odrobina mąki - 250 ml  przecieru pomidorowego - 1 łyżka śmietany  - szklanka ryżu - przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek, papryka słodka, odrobina cukru, tymianek - olej do smażenia Wykonanie Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę(...)Wszystko razem mieszamy do powstania jednolitej masy. Z tak przygotowanej masy tworzymy kulki i obtaczamy delikatnie w mące.  Podsmażamy pulpeciki na rozgrzanym oleju. Po około 10 minutach dodajemy przecier pomidorowy. Dolewamy także trochę wody aby sos nie był zbyt gęsty. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem, czosnkiem oraz tymiankiem. Zostawiamy do momentu aż sos się zagotuje. Kolejno dodajemy łyżkę śmietanki

Health-Fit-Life
Karkówka duszona z kapustą 153

łopatki) 500 g kapusty kiszonej 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1 duża cebula 2 łyżki smalcu 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 200 ml przecieru pomidorowego sól pieprz W dużym rondlu rozgrzać smalec i lekko zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać karkówkę pokrojoną w kawałki jak na gulasz. Podsmażyć wszystko w rondlu około(...)grubych oczkach, wędzoną paprykę, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Wlać do całości 2 szklanki wody i dusić pod przykryciem aż mięso będzie mięciutkie. Na koniec wlać przecier pomidorowy i w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem. Zagotować chwilę. karkówka duszona z kapustą

O kuchni z uczuciem
Lazania "po bolońsku" z domowymi płatami gryczano pszennymi. 185

domowe płaty ale urozmaicone o mąkę gryczaną. Wyszło smacznie - polecam! Składniki; 3 płaty makaronu gryczano pszennego (przepis niżej) 50 dag mięsa mielonego (wieprzowego) 1 cebula 3 marchewki 1 słoiczek przecieru pomidorowego ( 20dag ) 1 puszka pomidorów krojonych tymianek sól, pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 mały brokuł 15 dag żółtego sera Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć(...)łyżeczke tymianku a następnie dołożyć mięso mielone. Smązyć do uzyskania jasnego koloru. Następnie dodać startą marchewke i dusić do miękkości. W następnej kolejności dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Dusić jeszcze chwile, doprawić do smaku solą, pieprzem a także łyżeczką cukru. Brokuła oddzielić od łodygi i gotować kilka minut. Do wody w której gotujemy brokuł dodać sól do smaku

Radość kipiąca uśmiechem.
Lazania z mięsem mielonym 196

mojej kuchni, bo jest bardzo smaczne, a moje chłopaki to uwielbiają. Składniki: Sos boloński 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Sos beszamelowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 50 g mąki  pszennej gałka muszkatołowa sól pieprz(...)olej i zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso mielone i smażyć stałe mieszając. Kiedy mięso już nie będzie surowe dodać rozgniecione pomidory z puszki wraz z sokiem, przecier pomidorowy,majeranek,liść laurowy i doprawić solą i pieprzem. Chwilę wszystko razem dusić. Sos beszamelowy W małym garnku rozgrzać masło i wsypać mąkę stale szybko mieszać trzepaczką, aby nie powstały

O kuchni z uczuciem
Makaron z sosem z indyka. Olej z pestek dyni Oleofarm. 178

ktoś tu chyba robi nas w konia! Potrzebujemy: 0.5 kg mięsa mielonego z indyka  2 łyżki oleju rzepakowego pół łyżeczki ziaren gorczycy białej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka słodkiej papryki  szczypta chilli sól, pieprz świeże zioła, np. Bazylia, tymianek, majeranek Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni razem z gorczycą(...)drobno pokrojony czosnek. Po chwili na patelnię wykładamy mięso i energicznie mieszając staramy się, aby z mięsa nie zrobiły się "kluski", chcemy aby było jak najbardziej sypkie. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy pod przykryciem około 25 minut, w razie potrzeby można podlać wodą.  Doprawiamy papryką, chilli, solą pieprzem i ziołami.  Dusimy jeszcze chwile i odstawiamy na czas przygotowania

MamaOskarka
Ekspresowa zupa fasolowa (fasola z puszki) 185

kawałek selera 1-2 ziemniaki sól i pieprz   lubczyk, słodko papryka  ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarnach, majeranek przyprawa do potraw z fasoli 4 łyżeczki przecieru pomidorowego szponder wołowy kiełbasa wędzona Do garnka wlać wodę, umieścić w niej szponder wołowy, postawić na wolnym ogniu, przez minimum 30 minut. W tym czasie pokroić oczyszczone: ziemniaki i cała(...)słodką paprykę. Gotować aż warzywa będą miękkie. Do zupy dodać fasolę białą z puszki razem z zalewą. Na malej patelni rozpuścić kawałek masła, zeszklić kiełbaskę,wsypać do zupy, dołożyć przecier pomidorowy i wymieszać. Zupę na talerzu można ozdobić natką pietruszki.   Smacznego

MarciochaKucharzy
Dietetyczna zupa z kiszoną kapustą 294

Mateusza ze sklepu internetowego Rafex. Spróbujcie:) Składniki: 250 g kapusty kiszonej  1 duża cebula  1 marchewka 1 pietruszka 1 czerwona papryka 5 - 6 ziemniaków  3 łyżki przecieru pomidorowego  przyprawy (u mnie mieszanka ziół - skład : majeranek czosnek cebula papryka słodka bazylia kolendra pieprz czarny lubczyk imbir gorczyca kurkuma kminek oregano tymianek papryka chili pieprz zielony liście laurowe(...)ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy odciśniętą z nadmiaru soku i posiekaną na mniejsze kawałki k apustę kiszoną oraz  pokrojoną w kostkę paprykę . Gotujemy razem do miękkości, doprawiamy przecierem pomidorowym i przyprawami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Imprezowe paluchy serowe 435

drobno posiekane czarne oliwki 25 g drożdży świeżych  400 g mąki pszennej 1 łyżka cukru 100 ml wody jajko  – do smarowania Nadzienie 4 łyżki przecieru pomidorowego 6-8 czarnych oliwek pokrojonych w kostkę 70 g startej mozzarelli 50 g startego żółtego sera  Wykonanie W misce umieścić drożdże, ciepłe mleko, wodę  łyżkę(...)ścierką i odstawić na jedną godzinę. Ciasto dzielimy na 2 części, każdą rozwałkujemy na tą samą wielkość (w kształt prostokąta). Na jednej części  rozsmarowujemy przecier pomidorowym, nakładamy oliwki i posypujemy serami. Ciasto z farszem nakrywamy drugą częścią ciasta. Nacinamy co około 2-3 cm, tworząc paluchy. Każdy paluch obkręcamy dwa razy.  Smarujemy wierzch

Alle Dobre!