Olej do smażenia · 240 g fasoli czerwonej w puszce · 200 g przecieru pomidorowego · 1 łyżka mąki pszennej · Szczypta chili · Sól Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę(...)rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w plasterki parówki. Smażymy 10 minut i łączymy z ziemniakami. 3. Wlewamy fasolkę razem z zalewą, dodajemy przecier pomidorowy i zagęszczamy zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec zupę doprawiamy chili ewentualnie solą. 4. Zupa gotowa. 5. Smacznego
Kulinarna ChwilaTUTAJ olej do smażenia 5 dkg żółtego sera Farsz: 1/2 młodej cukinii 1 serek camembert ok 7-8 plasterków szynki (u mnie szynka z indyka) Sos: 3-4 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier *** W pierwszej kolejności smażymy naleśniki *** *** Cukinie kroimy w cieniutkie plasterki(...)niewielkiej ilości oleju *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki, kilka plasterków cukinii oraz oraz kilka plasterków camemberta *** *** Naleśniczki zwijamy w rulony i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Zwinięte naleśniczki polewamy przecierem pomidorowym *** *** W osobnej miseczce mieszamy majonez z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy delikatnie do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Tak powstałym sosem polewamy naleśniki *** *** Danie posypujemy startym żółtym serem
Blog z Apetytemwindow.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI opakowanie lazani- taki typ który od razu idzie do blaszki bez obgotowywania płatòw 600 g mięsa mielonego cebula papryczka chili pół szklanki wytrawnego wina 1 l przecieru pomidorowego 1/2 l mleka łyżka masła łyżka mąki sól gałka muszkatołowa masło 5 łyżek startego żółtego sera typu Parmezan lub Grana Padano 200 g mielonego mięsa na pulpeciki 1 jajko(...)smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na dużej patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, papryczke chili i 600 g mielonego mięsa. Dodać pół szklanki wytrawnego wina i odparowac alkohol. Dodać przecier pomidorowy, sól do smaku i gotować przez 10 minut. Z 200 g mielonego mięsa, jajka i bułki tartej uformować malutkie pulpeciki o wielkości oliwki a następnie usmażyć na złoty
zielonacukinkagodzinę:) około 800g – 1 kg mielonej łopatki wieprzowej około 300 g makaronu np świderki 2 średniej wielkości cebule 2-3 ząbki czosnku 2 puszki krojonych pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2 puszki kukurydzy 1 op. mini kulek mozzarelli ostra papryka słodka papryka oregano bazylia sól morska, pieprz kilka listków świeżej bazylii Cebule kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni(...)niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Gdy się podsmaży dodajemy mięso mielone oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy do czasu aż mięso straci różowy kolor. Dodajemy pomidory wraz zalewą oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy mieloną słodką i ostrą papryką, oregano, bazylią oraz solą i pieprzem. Smażymy dalej przez około 10 minut. Na patelnię wlewamy około 2 szklanki wody (warto wodę wlać
Smaki Na Talerzupuszki (waga razem z sosem) 500 ml bulionu 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 2 ziemniaki 2 łyżki oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz oregano 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso mielone(...)się zarumieni. 2. Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę. Z papryczki chili usuwamy pestki i kroimy na drobniutko. 3. Do mięsa dodajemy pomidory z puszki razem z sosem, przecier pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone chili i bulion. Przyprawiamy solą, pieprzem, kolendrą i oregano. Dodajemy też cukier i pokrojone ziemniaki. Całość gotujemy na średnim ogniu około 50 - 60 minut
kruche babeczkipałeczek z kurczaka (ew. duży filet pokrojony na mniejsze kawałki) 2 duże jabłka ze skórą pokrojone w ósemki (bez gniazd nasiennych oczywiście) 200 ml przecieru pomidorowego ok. 100 ml płynnego miodu łyżka suszonego majeranku sól, pieprz, ostra papryka do smaku opcjonalnie – choć bardzo polecam – 1/4 łyżeczki przyprawy korzennej (takiej jak do piernika(...)żeliwnym głębokim naczyniu, które później mogę włożyć do piekarnika. Można również oczywiście wykorzystać patelnię i naczynie żaroodporne do pieczenia. Solimy, posypujemy majerankiem. Mieszamy ze sobą przecier pomidorowy, miód, paprykę, pieprz i przyprawę korzenną. Polewamy tym kurczaki, układamy między nimi cząstki jabłek, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika
PatchworkSkładniki: 0,5 kg mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli 3 papryki w różnych kolorach 2 cebule 2 duże ząbki czosnku 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 i 1/2 l bulionu sól pieprz papryczka chili olej do smażenia Wykonanie: W garnku podgrzać olej i zeszklić na nim posiekaną cebulę, następnie dodać mięso i podsmażyć na końcu dodając czosnek przeciśnięty przez praskę, sól(...)pieprz i bulion. Zupę gotować 15 minut, Paprykę pokroić w paski lub duże kwadraty i podsmażyć ją krótko na patelni. Do zupy dołożyć przecier pomidorowy oraz paprykę chili. Pod koniec dodać czerwoną fasolę, podsmażona paprykę i gotować jeszcze 5 minut. Uwaga! Zupę podawać z łyżką kwaśnej śmietany, z nią zupa na prawdę ma inny smak
PychotkaaaSkładniki (na 4 osoby): 8 pałeczek z kurczaka (ew. duży filet pokrojony na mniejsze kawałki) 2 duże jabłka ze skórą pokrojone w ósemki (bez gniazd nasiennych oczywiście) 200 ml przecieru pomidorowego ok. 100 ml płynnego miodu łyżka suszonego majeranku sól, pieprz, ostra papryka do smaku opcjonalnie – choć bardzo polecam – 1/4 łyżeczki przyprawy korzennej (takiej jak do piernika) Kurczaki(...)robię to w żeliwnym głębokim naczyniu, które później mogę włożyć do piekarnika. Można również oczywiście wykorzystać patelnię i naczynie żaroodporne do pieczenia. Solimy, posypujemy majerankiem. Mieszamy ze sobą przecier pomidorowy, miód, paprykę, pieprz i przyprawę korzenną. Polewamy tym kurczaki, układamy między nimi cząstki jabłek, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 180 – 200° na ok. godzinę. W czasie kiedy obiad
Patchworkzakupienia tego typu makaronów. Podpowiedź gdzie je kupić znajdziecie TUTAJ . 250 makaronu Wesołe Literki 1 l wody 1 duża marchew pół pietruszki 3 cm pora 250 ml przecieru pomidorowego 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka oliwy z oliwek lub nierafinowanego oleju rzepakowego świeża bazylia Wodę zagotowujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i ziołami(...)prowansalskimi. Do gotującej się wody wrzucamy warzywa pokrojone uprzednio w talarki i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy. Warzywa z wywarem miksujemy na gładką masę, dodajemy przecier pomidorowy i ponownie zagotowujemy. Dodajemy łyżkę oliwy. Podajemy z uprzednio ugotowanym makaronem Wesołe Literki. Posypujemy świeżą bazylią. Skomentuj
MamaOskarkazrobiłam najprostszą, jaką potrafię - trochę wędliny, pieczarek i gotowa. Składniki: 40 dag mąki pszennej 5 dag drożdży 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 szklanka mleka przecier pomidorowy 20 dag sera żółtego wędlina 25 dag pieczarek papryka czerwona, oregano, zioła prowansalskie Mąkę przesiewamy. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier, sól, olej, mąkę i wszystko dokładnie wyrabiamy(...)najlepiej drewnianą). Pozostawiamy do wyrośnięcia na 20-30 minut. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na placek o grubości 1 cm i kładziemy na blasze wysmarowanej masłem. Na wierzch ciasta nakładamy przecier pomidorowy, ser żółty starty na tarce jarzynowej, wędlinę i pieczarki. Całość posypujemy przyprawami. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-30 minut w temperaturze 170 stopni. Podajemy na gorąco
Salonik smakówzwykle używam wyłącznie takiej "naocznej" miary . SKŁADNIKI 3-4 PORCJE 1 duża cebula 1 szklanka czerwonej soczewicy 1-2 marchewki 1-2 ząbków czosnku 60 - 80 ml przecieru pomidorowego 2-3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki tandoori masala 1-1,5 l bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku Cebulę(...)pokroić drobno i zeszklić na oliwie. Dodać soczewicę i marchewkę i obsmażać ok. 3 minut. Dodać curry i przyprawę tandoori oraz obraną i pokrojoną w cieniutki plasterki marchewkę oraz przecier pomidorowy. Po 2-3 minutach zalać bulionem, doprawić do smaku i gotować ok. 15 minut, aż soczewica i marchewka będą miękkie. Na końcu doprawić do smaku, jeśli ktoś lubi wersję
KUCHARNIASkładniki: 500 g fasoli, 400 g kiełbasy, 150 g wędzonki, 60 g przecieru pomidorowego, 4 łyżki ketchupu McDonald's, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 łyżka mąki, majeranek,sól, pieprz. Przygotowanie: Fasolę zalewamy zimną wodą i moczymy, najlepiej jak zostawimy na całą noc. Następnie w tej samej wodzie gotujemy fasolę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę(...)kroimy również wędzonkę oraz kiełbasę i podsmażymy na oleju. Dodajemy cebulę i mięsa do gotującej się fasoli. Doprawiamy przecierem pomidorowym, ketchupem, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotujemy, aż fasola będzie miękka. Na tłuszczu pozostałym po smażeniu kiełbasy i wędzonki dodajemy mąkę. Pod koniec gotowania zaprawiamy nią fasolę, przyprawiamy potrawę solą i pieprzem
Aga w kuchnikażdą porcję dekoruję kleksem ze śmietany oraz ziołami... Składniki:4 dojrzałe pomidory, 1/2 czerwonej papryki, pęczek włoszczyzny bez kapusty, ząbek czosnku, 1,5litra rosołu, pęczek bazylii, 3 łyżki przecieru pomidorowego, łyżka octu jabłkowego, sól, pieprz, szczypta tymianku, 2 kulki ziela angielskiego, liść laurowy.Przygotowanie Rosół zagotować. Włoszczyznę oczyścić, pokroić w kosteczkę, dodać do gorącego rosołu. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki(...)pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę. Wraz z pomidorami dodać do wywaru. Gotować ok. 10 minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, ocet jabłkowy i przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Zdjąć z ognia, przy użyciu blendera zupę zmiksować na gładki krem. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościsoczewica, której użyliśmy w przepisie gotuje się szybko (tu znajdziesz poradnik jak ugotować soczewicę). Potem trzeba dodać do niej wino – to ważny składnik, choć można go pominąć – przecier pomidorowy i chwilę razem dusić. Sos to dolna warstwa wegetariańskiej zapiekanki pasterskiej, wierzchnią tworzy pure. Można je zrobić na sto sposobów: z ziemniaków, z kalafiora, batata, albo(...)soczewicy Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 100 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku ½ szklanki wytrawnego wina 1 szklanka mrożonej marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego ½ szklanki wina 2 łyżki oleju 4 średnie ziemniaki ½ główki brokuła ½ kubka jogurtu greckiego ½ szklanki tartego parmezanu Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Obierz ziemniaki, pokrój w plastry, podziel brokuł
Niedzielny kucharzgotowa w bardzo krótkim czasie. Cieciorka po bretońsku / 4 porcje Składniki: 540 g cieciorki ze słoika 400 g pomidorów w całości z puszki 1 czubata łyżeczka przecieru pomidorowego 2 kiełbasy śląskie 1 cebula 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju(...)obieramy, kroimy w półplasterki. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Do garnka wlewamy olej. Dodajemy cebulę oraz kiełbasę, podsmażamy. Następnie dodajemy całe pomidory z puszki, delikatnie rozdrabniamy najlepiej widelcem oraz przecier pomidorowy. Dolewamy 1/2 szklanki zimnej wody oraz listek laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy odcedzoną z zalewy cieciorkę. Dodajemy majeranek oraz doprawiamy do smaku
Moja smaczna kuchniałyżka) mielonej papryki ostrej sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony 4 listki laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego 200 g pomidorów bez skórki lub 200 ml przecieru pomidorowego 100% Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie pokroić na niewielkie kawałki ok 1 cm. Na patelni rozgrzać część tłuszczu i podsmażyć mięso z każdej strony. Zdjąć z ognia, przerzucić(...)garnka, odstawić i przykryć. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę. Do cebuli dodać paprykę mieloną słodką i ostrą i oraz rozdrobnione pomidory z puszki lub przecier pomidorowy. Dusić przez ok. 10 minut a jeśli jest potrzeba dolać odrobinę wody. Po tym czasie dodać podsmażone mięso, dolać gorącej wody, tak aby je całkowicie przykryła. Dodać liście laurowe
Ola la LCHFpojedyncze piersi z kurczaka 8 suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 duża cebula 3 pomidory obrane ze skóry 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka przecieru pomidorowego 3 łyżki oliwy 2 łyżki przyprawy do kurczaka szczypta płatków chilli sól pieprz 250 g żółtego sera Pierś z kurczaka pokroić na cienkie paseczki. Oprószyć je dokładnie przyprawą do kurczaka(...)patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać czosnek drobno pokrojony i mięso. Wszystko smażyć razem aż kurczak będzie rumiany. Do usmażonego mięsa dodać ketchup, przecier pomidorowy i pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz pomidory pokrojone w kostkę. Dolać 3 łyżki oliwy w której były suszone pomidory i 1/4 szklanki wody. Smażyć chwilę mieszając. Doprawić solą
O kuchni z uczuciemplanach porządki to polecam tą zupę. Składniki; 6 pomidorów 1 czerwona papryka pół puszki kukurydzy 2 marchewki kilka suszonych pomidorów z oliwy 1 mały kalafior 2-3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka do smaku liśc laurowy, ziele angielskie świeży tymianek 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu Przygotowanie; Pomidory dzielimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka. Przykrywamy(...)laurowy i ziele angielskie. Dodajemy przetarty czosnek, suszone pomidory pokrojone na cząstki. Po kilku minutach wrzucamy kalafior podzielony na różyczki. Uzupełniamy wodę, tak aby warzywa były pod powierzchnią. Dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości warzyw. Na samym końcu wsypujemy odcedzoną kukurydzę. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy i dodajemy miód aby przełamać smaki. Posypujemy świeżym
Radość kipiąca uśmiechem.cebula - oliwa - świeże oregano ( ja użyłam suche z torebeczki) - 500 g mielonego wieprzowo-wołowego ( użyłam samo wieprzowe) - 3 pomidory świeże (użyłam z puszki) - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 2 ząbki czosnku - sól i pieprz mielony - 2 małe bakłażany - 5 większych ziemniaków - 2 łyżki masła - 2 łyżki maki pszennej(...)sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Cebulę siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Dodajemy mięso mielone, podsmażamy. 2. Pomidory wyjmujemy z puszki . Dodajemy do mięsa razem z przecierem pomidorowym, zmiażdżonym czosnkiem , oregano i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut , pod koniec solimy. 3. Bakłażany kroimy w talarki, smażymy na oliwie. Obrane ziemniaki kroimy w plastry , gotujemy w osolonej wodzie
Różne smaki w kuchniSKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: Sos ✔5 łyżek przecieru pomidorowego ✔5 łyżek fasoli czerwonej z puszki ✔Sól i pieprz do smaku ✔1 łyżeczka czosnkuniedźwiedziego ✔1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej ✔1 łyżeczka majeranku Tarta ✔350 ciasta kruchego ✔1 mini papryka ✔10 dag wędliny ✔1 kulka mozzarelli PRZYGOTOWANIE: Ciasto kruche rozwałkowuję i przekładam do foremki np na tartę lub pizzę. Za pomocą(...)widelca robię małe dziurki w cieście. Do osobnej miseczki wlewam przecier pomidorowy, sól i pieprz oraz odcedzoną fasolę. Mieszam. Przekładam na ciasto. Paprykę myję i kroję w plasterki. Szynkę drobno siekam. Mozzarellę kruszę na mniejsze kawałki. Ciasto posypuję serem, następnie dodaję szynkę i układam plastry papryki. Piekę ok 35 min w 180 stopniach. Podaję od razu z ulubionym
Gotowanie Patkiprzy tym jej przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Składniki: 40 dag makaronu (u mnie rurki) 50 dag mięsa mielonego 2 średnie cebule 50 dag pomidorków koktajlowych 500 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz słodka papryka 4 łyżki posiekanej bazylii Sposób przygotowania: Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Gdy cebula(...)zeszkli dodajemy mielone. Smażymy przez ok. 5-10 minut (aż mięso przestanie być surowe). Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół, Warzywa dokładamy do mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy przez ok. 15-20 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Łączymy z makaronem. Przed podaniem posypujemy posiekaną bazylią
Pobite gary Barbaryprzygotowaniu. Składniki 100 g jarmużu cebula 1,5 l rosołu (można użyć bulion warzywny) por łyżka oliwy z oliwek łyżeczka masła klarowanego kilka ziemniaków ząbek czosnku 100 ml przecieru pomidorowego 100 g chorizo w plasterkach 3 ziarenka ziela angielskiego sól ,pieprz Przygotowanie Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na maśle ,dodajemy oliwę pokrojonego w piórka pora i pokrojone w kostkę(...)kilka minut a następnie wrzucamy posiekany czosnek ,oprószamy solą i pieprzem ,krótko podsmażamy. Warzywa zalewamy gorącym bulionem ,dodajemy posiekane liście jarmużu ,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy. Plasterki chorizo kroimy na mniejsze kawałki ,podsmażamy 2-3 min i dodajemy do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Zupę zagotowujemy
R'n'G Kitchenciasto w środku ślimaka mogło się upiec. Podane składniki wystarczą na około 18 sztuk. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 pieczarek ½ cebuli 2 łyżeczki pesto (najlepiej czerwonego) 1 łyżka przecieru pomidorowego 6 oliwek pokrojonych w krążki 2 plastry żółtego sera pokrojonego w paseczki 1 jajko 2 łyżki oleju do smażenia pieprz, słodka papryka, ewentualnie sól listki młodej bazylii i oregano(...)Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć cebulę i dodać pieczarki. Po kilku minutach dodać pesto i przecier pomidorowy. Doprawić pieprzem i słodką papryką, ewentualnie dosolić. Całość przestudzić. Jajko roztrzepać w miseczce. Na stole rozwinąć folię spożywczą wielkości rozwiniętego ciasta francuskiego. Na folii rozwinąć ciasto papierem do dołu
Trzeci talerzwołowego (można pomieszać z wieprzowo-wołowym) 1 szt. średniej cebuli 1 szt. papryki czerwonej 1 szt. papryki żółtej 25 dag pieczarek puszka czerwonej fasoli w zalewie 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szt. papryki chili lub przyprawa chili pieprz, sól 3 łyżki oleju ser do posypania PRZYGOTOWANIE Cebulę drobno pokroić i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć do zezłocenia. Dodać mięso(...)pieprzem, smażyć kilka minut. Kolejno dodawać pokrojone w kostkę papryki, gdy zmiękną dodać pokrojone w ósemki pieczarki. W razie potrzeby doprawić. Gotować pod przykryciem ok. 10-15 min. Przecier pomidorowy przełożyć do szklanki, wypełniając ją do połowy wodą, starannie wymieszać i zaprawić nasze chili. Fasolę przełożyć na sito i przelać zimną wodą, dodać do reszty. Gotować jeszcze kila minut
zabawa smakiemłyżki przecieru pomidorowego , liść(...)małe słupki.Mięso usmażyć na dużym ogniu porcjami,tak aby złapało kolor,ale nie puściło soku. Odłożyć na bok.Na tej samej patelni zeszklić cebulę na maśle. Dodać do niej przecier pomidorowy, podsmażyć. gulasz po tatarsku Dodać mięso i chwilę jeszcze razem podsmażyć. Całość zalać bulionem lub wodą i gotować do miękkości mięsa ok. 50 minut.Dobrze doprawić. gulasz po tatarsku Ziemniaki
w mojej kuchnizielonej soczewicy czy grochowej w nowym wydaniu. Warzywne chili Składniki:1 puszka 400 g fasolki czarne oczko200 g suchej fasoli Jaś1 czerwona papryka500 ml przecieru pomidorowego z kartonu1 mała papryczka chili1 duża cebula2 ząbki czosnku1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka kuminusólolej do smażenia Wykonanie:Fasolę Jaś namaczamy(...)wlewamy świeżą i gotujemy fasolę do miękkości. Następnie fasolę odcedzamy i przekładamy do garnka w którym będziemy gotować chili, dorzucamy do niej fasolę czarne oczko, przecier pomidorowy i pokrojoną w drobną kosteczkę papryczkę chili.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę pokrojoną w piórka i posiekany czosnek. Gdy cebula
Kulinarne przygody Gatity