przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:74/368)

Quesadilla z mięsem mielonym 234

jeść je na zimno albo ciepło. Idealnym dodatkiem będzie szybka sałatka z zielonego ogórka i sos czosnkowy . Pycha… skusicie się? Składniki 2 tortille 150g mięsa mielonego 2 łyżki przecieru pomidorowego 100g sera żółtego papryczka chilli sól pieprz olej do smażenia Przepis na sos czosnkowy znajdziecie >> tutaj <<. Quesadilla z mięsem mielonym – przepis Mięso mielone przesmażamy(...)patelni. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Papryczkę chilli kroimy w półplasterki. Jeśli nie lubicie ostrych dań po prostu usuńcie z niej pestki. Jedną tortillę smarujemy przecierem pomidorowym, układamy na niej mięso mielone i posypujemy startym żółtym serem. Przykrywamy drugą tortillą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 5-6 minut. Smacznego! Artykuł Quesadilla z mięsem mielonym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z indyka z suszoną papryką 116

Chcę Wam zaproponować pyszny gulasz z indyka -idealny na sobotni obiad. Robi się go bardzo szybko a przy tym smakuje rewelacyjnie. Delikatny indyk,tarta marchewka,suszone płatki papryki ,przecier pomidorowy i aromatyczne przyprawy to połączenia idealne. U mnie sprawdza się w 100%. Wszystkie przyprawy użyte w przepisie znajdziecie w sklepie ---https://www.skworcu.com.pl Polecam 🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗  Zapraszam również do polubienia mojej strony(...)teraz przepis. Składniki na 4 porcje: 🥘500 g mięsa gulaszowego z indyka 🥘2 marchewki 🥘 2 łodygi selera  🥘500 ml przecieru pomidorowego 🥘 3 łyżki suszonej cebuli Skworcu  🥘 4 łyżki płatków papryki Skworcu  🥘 4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu  🥘2 łyżki czosnku granulowanego Skworcu 🥘 sól i pieprz do smaku 🥘 2 litry wody 🥘 1/2 pęczka kopru drobno posiekanego Przygotowanie

Gotowanie Patki
Makaron z sosem bolońskim 151

dobry, że sukces będzie gwarantowany. Makaron z sosem bolońskim (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Opakowanie makaronu wstążki 300 g mielonego mięsa wieprzowego 1 marchew seler naciowy cebula 600 ml przecieru pomidorowego lamka białego wina 5 łyżek oleju z oliwek sól, pieprz,gałka muszkatałowa żółty tarty ser Parmezan lub Grana Padano SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Podsmażyć na oleju poszatkowane lub starte : cebulę, marchewkę(...)seler. Dodać mięso mielone i wszystko chwilę przesmażyć, aby smaki się połączyły. Dodać lampkę wina, po kilku sekundach także cały przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, ale o 1 minutę krócej. Makaron ma być twardawy - al dente , aby lepiej wchłonął sos. Połączyć makaron z ugotowanym sosem, posypać każdą porcję

zielonacukinka
Makaron z cukinią, czosnkiem i pomidorami czyli wege obiad w kwadrans 148

dziś powstało to wege danie około 5 rano, w kwadrans. Składniki: 80 makaronu tagliatelle 10 g oliwy w oliwek 250 g cukinii 100 g cebuli 250 g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku Przygotowanie: makaron ugotuj według instrukcji na jego opakowaniu cukinię umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę to samo zrób z cebulą i czosnkiem, no prócz mycia(...)patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cukinię i cebulę oraz czosnek smaż wszystko około 10 minut następnie dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj na końcu dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe! Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pizzerinki z cukini! 113

obiady lub kolacje. W mojej kuchni ma mnóstwo zastosowań i wkomponowuje się w przeróżne wariację kulinarne na moim stole! Składniki na pizzerinki z cukinii: 1 duża cukinia 1 słoiczek przecieru pomidorowego szynka w plastrach 1 opakowanie pomidorków koktajlowych 2 opakowania mozzarelli żółty ser w plastrach pesto czerwone z suszonych pomidorów 6 ząbków czosnku bazylia oregano sól kolorowy pieprz Sposób wykonania(...)Cukinię kroimy w grube plastry i układamy na blaszce. Przez praskę przeciskamy czosnek i smarujemy nim plastry. Następnie nanosimy na nie przecier pomidorowy i równomiernie rozsmarowujemy. Na każdy plaster cukinii układamy plasterek szynki, pokrojone pomidorki i kawałki mozzarelli. Dodajemy oregano, świeżą bazylię, kolorowy, mielony pieprz i sól. Na wierzch pokrojonej w plastry cukinii nakładamy po pół łyżeczki pesto i całość

Kuchnia Pani Wiosny
Papryka faszerowana 138

Składniki: 7 dag mięsa mielonego, wieprzowego (łopatka) 2 cebule 3 ząbki czosnku 250 ml przecieru pomidorowego kilka kropel sosu Tabasco zioła dalmatyńskie lub prowansalskie pół pęczka natki pietruszki 1 torebka ryżu 4 średnie papryki ser żółty według uznania (gouda, mozarella) sól olej Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę razem z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodajemy mięso(...)razem smażymy około 10 minut. Dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Dodajemy surowy ryż i całość dusimy pod przykryciem do momentu aż zmięknie.  Umytą paprykę kroimy wzdłuż i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Faszerujemy przygotowanym farszem i układamy na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż papryka zmięknie, około

Qchnia po prostu
Spaghetti z małżami - mulami 93

małży – muli, 300 g spaghetti, 1 łyżka posiekanej trawy cytrynowej, 130 g szalotki, 1 ząbek czosnku, 200 ml białego wytrawnego wina, 100 ml przecieru pomidorowego, 1 -2 pomidory, 1/2 pęczka zielonej pietruszki lub kolendry, oliwa, szczypta cukru Małże dokładnie oczyścić - w yszorować szczoteczką, usunąć wąsy. Wyrzucić muszle otwarte, które nie zamykają się po postukaniu w nie oraz muszle połamane. Szalotkę(...)posiekać, poddusić na oliwie razem z czosnkiem, trawą cytrynową oraz szczyptą cukru. Wlać wino oraz przecier pomidorowy, dusić aż sos zgęstnieje. Wrzucić małże, gotować pod przykryciem 6 minut, wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Zamknięte muszle wyrzucić. Spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Do sosu dodać obrane ze skórki i posiekane pomidory oraz spaghetti. Dokładnie wymieszać. Makaron wyjąć

królestwo garów
Potrawka z ryżem i mięsem mielonym 214

mamy praktycznie gotowy w kilka chwil. Potrawka z ryżem i mięsem mielonym Składniki: 100 g ryżu 300 g mięsa mielonego sól 3 łyżki groszku 3 łyżki kukurydzy 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka pasty paprykowej pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy mięso mielone, rozdrabniając je widelcem. Gdy mięso nie będzie już surowe dodajemy(...)niego groszek i kukurydzę oraz doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką. Całość dusimy pod przykryciem kilka minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i pastę paprykową i mieszamy. Podsmażamy kilka minut. Na talerze nakładamy ryż a na to potrawkę z patelni

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chilli z mięsem mielonym i cukinią 134

wołowego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 papryczka chilli 1/2 cukinii 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju- do smażenia przyprawy: sól, pieprz, suszone oregano, papryka mielona – słodka i ostra Świeża bazylia     *** Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz(...)całość jeszcze przez chwilę podsmażamy *** *** Wlewamy bulion, zagotowujemy i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem, przez około 10 minut *** *** Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy i dusimy nadal pod przykryciem przez około 5 minut *** *** Następnie całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną oraz suszonym oregano. Przed podaniem posypujemy świeżą bazylią *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Burrito z wołowiną, fasolą i papryką 176

duża czerwona papryka 3 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli (400 g) 1 mała puszka kukurydzy (280 g) 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki (400 g) 200 g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka kuminu 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 1-2 łyżki oleju 1 szklanka wody sól i pieprz do smaku(...)paprykę oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kosteczkę i 1 ząbek czosnku pokrojony drobno. Następnie zmniejszyć do minimum ogień pod patelnią i dodać pomidory z puszki (wraz z sokiem), przecier pomidorowy,wodę, cukier, kumin, oregano, pieprz cayenne, słodką paprykę. Patelnię przykryć pokrywką i dusić składniki farszu ok. 30 minut, aż pomidory rozpadną się, a sos pomidorowy bardzo mocno się zredukuje

Codziennik Kuchenny
Makaron z Klopsikami w Sosie Pomidorowym – Spaghetti 151

wieprzowego i 250 g wołowego) 2 jajka 50 g bułki tartej (około 5 łyżek) 70 g sera żółtego 2 łyżki usiekanej natki pietruszki sól , pieprz na sos: 700 g przecieru pomidorowego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól , pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania : Makaron z klopsikami i sosem pomidorowym Przygotowanie : Czosnek kroję w drobniutką kostkę. Cebulę(...)klopsikami możemy przygotować na dużej patelni lub rondlu. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażam cebulę z czosnkiem tak żeby cebula się zeszkliła. Następnie do cebuli dodaję przecier pomidorowy , doprawiam solą , pieprzem, mieszam i doprowadzam do wrzenia . Do gotującego się sosu dodaję klopsiki i duszę całość po przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa ( około 30 minut ) . Podczas duszenia

Uwaga Babcia Gotuje
Leczo z pieczarkami, kiełbasą i paprykowym miksem 157

mnie czerwona, zielona i żółta 1 cukinia (po obraniu około 540 g) 3 świeże pomidory 1 średnia czerwona cebula 1 1/3 szklanki wody 6 czubatych łyżeczek przecieru pomidorowego 2 kiełbaski śląskie 8 małych pieczarek 2 szczypty soli ziołowej 1 łyżeczka słodkie papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki około 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu oliwa z oliwek lub olej do smażenia * ilość(...)skórki. Pomidory przygotowujemy, albo sparzając ich skórkę i krojąc w ćwiartki lub kroimy w ćwiartki i wydrążamy środek łyżeczką. Dolewamy 1 1/3 szklanki wody i dodajemy 3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego, mieszamy lekko. Wszystko dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10-15 minut. Po tym czasie dorzucamy do warzyw obraną i pokrojoną w dość grubą kostkę cukinię, wciąż dusimy

Słodkie okruszki
Leczo z miksem papryk, pieczarkami i kiełbasą 141

mnie czerwona, zielona i żółta 1 cukinia (po obraniu około 540 g) 3 świeże pomidory 1 średnia czerwona cebula 1 1/3 szklanki wody 6 czubatych łyżeczek przecieru pomidorowego 2 kiełbaski śląskie 8 małych pieczarek 2 szczypty soli ziołowej 1 łyżeczka słodkie papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki około 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu oliwa z oliwek lub olej do smażenia * ilość(...)skórki. Pomidory przygotowujemy, albo sparzając ich skórkę i krojąc w ćwiartki lub kroimy w ćwiartki i wydrążamy środek łyżeczką. Dolewamy 1 1/3 szklanki wody i dodajemy 3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego, mieszamy lekko. Wszystko dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10-15 minut. Po tym czasie dorzucamy do warzyw obraną i pokrojoną w dość grubą kostkę cukinię, wciąż dusimy

Słodkie okruszki
Kopytka z sosem pomidorowo paprykowym. 77

gotujemy około 4 min od czasu wypłynięcia. Należy kontrolować czas aby kluski się nie rozwaliły.  Składniki na sos; 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 2 łyżeczki przecieru pomidorowego pół słoika papryki konserwowej 1 marchew sól, pieprz, słodka papryka do smaku 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu Przygotowanie; Cebulę posiekać zeszklić na oleju, dodać przetarty czosnek, startą marchew(...)dolać pomidory z puszki i dusić. Paprykę pokroić w drobna kostkę, dorzucić do sosu. Doprawić do smaku i chwilę dusić. Dodać przecier pomidorowy i miód. Jeśli sos jest za gęsty dolać odrobinę wody. Doprawić do smaku, zblendować na gładki mus, podawać z kopytkami. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Szpinak z czosnkiem i pomidorami – post Daniela 147

walory smakowe wnoszą pomidory. JAK ZROBIĆ SZPINAK Z CZOSNKIEM I POMIDORAMI Składniki na szpinak z czosnkiem i pomidorami: 250g świeżego szpinaku sól pieprz kolorowy 1 ząbek czosnku kilka łyżek przecieru pomidorowego ( bez cukru w składzie) Jak zrobić szpinak z czosnkiem i pomidorami: Na patelnię lub do garnka wlewamy kilka łyżek wody, zaczynamy podgrzewać. Umyty szpinak (zobacz post Jak myć szpinak(...)wrzucamy do garnka, solimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewamy 1-2 min, tylko tyle aż szpinak straci objętość. Wyłączamy grzanie, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku. Artykuł Szpinak z czosnkiem i pomidorami – post Daniela pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Pizza na cieście francuskim 290

oferuję, nie? Jejku jaka ona była dobra... zwłaszcza z takim domowym sosem czosnkowym... Palce lizać! Składniki:     1 płat ciasta francuskiego 250g sera żółtego w kawałku 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 200g pieczarek 150g szynki konserwowej ½ papryki czerwonej kilka sztuk zielonych oliwek garść rukoli szczypta soli     Sposób przygotowania:   ½ sera żółtego kroimy(...)nożem w cienkie paseczki. Układamy je wzdłuż każdego boku. Płat ciasta nacinamy delikatnie na rogach i zawijamy do środka, tak by topniejący ser nie wypłynął. Przecier pomidorowy łączymy z bazylią i oregano, smarujemy środek ciasta. Pozostały ser ścieramy na tarce i częścią posypujemy nasz spód do pizzy. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i smażymy ze szczyptą soli aż do odparowania

Kuchnia w czekoladzie
MAKARON ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA 107

gwarancja doskonałego smaku. Składniki:   ok 200 g makaronu "rurki" średnia cebula 3-4 ząbki czosnku ok 150 g szpinaku,najlepiej świeżego ok 100 g sera feta mały słoiczek przecieru pomidorowego ( u mnie własnej pracy) bądź pomidory w puszcze  sól,pieprz  Makaron ugotować we wrzątku z solą według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w małą kostkę,wrzucić(...)rozgrzaną na patelni oliwę,dodać przetarty przez praskę czosnek.Gdy cebulka się zeszkli,dodać szpinak,dusić aż zrobi się wiotki. Następnie wlać puszkę pomidorów bądź przecier pomidorowy,doprawić pieprzem,ewentualne solą ( z solą delikatnie gdyż ser feta jest słony). Ugotowany makaron odcedzić,wrzucić na patelnię,dokładnie wymieszać z sosem. na końcu dorzucić pokrojony w kostkę ser feta i delikatnie zamieszać

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa z cieciorką i chorizo z wolnowaru 132

zupa jest naprawdę smaczna. Przepis znalazłam  tutaj . Składniki: 200g kiełbasy chorizo puszka ciecierzycy (400g) 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka przecieru pomidorowego 4-5 ziemniaków 3/4 łyżeczki mielonej wędzonej papryki 2-3 gałązki tymianku sól pieprz Wolnowar rozgrzać według instrukcji. Czosnek drobno posiekać, a cebulę i kiełbasę chorizo pokroić w kostkę(...)głębokiej patelni rozgrzać oliwe i smażyć cebule do zrumienienia. Dodać czosnek i chorizo i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać paprykę, tymianek, przecier pomidorowy i bulion. Dobrze  wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Do misy wolnowaru włożyć odsączoną ciecierzycę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Wlać zawartość patelni, przykryć i gotować 7 godzin na programie low. Przed podaniem można posypać

kuchnia doski
Faszerowana cebula w piwie 137

też przypadnie do gustu. No i musi być duża cebula :) 4 porcje Składniki:  4 duże cebule 250 g mięsa mielonego wołowego  4 pieczarki 1 łyżka przecieru pomidorowego trochę papryczki chilli dopraiwamy solą i pieprzem 1 kulka mozzarelli 500 ml piwa jasnego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie(...)Cebulę ucinamy z góry, tak aby została czapeczka, środek wydrążamy tak aby nie uszkodzić spodu i ścianek.  Na patelni smażymy mięso z papryczką chilli i przecierem pomidorowym, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, smażymy i doprawiamy farsz do smaku. Mozzarellę kroimy na 8 plastrów, układamy po jednym plastrze na spód cebuli, następnie napełniamy je farszem i przykrywamy mozzarellą układając

Niezły Młynek
Domowa lasagne 175

500g mięsa mielonego     1 cebula     2-3 ząbki czosnku     2 łyżki oliwy (oleju)     500 ml przecieru pomidorowego (nie koncentratu)     świeża lub suszona bazylia     250 g makaronu lasagne     ok. 2 szklanki zimnego mleka     2 łyżki mąki(...)Cebulkę siekamy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie (oleju) dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i przecier pomidorowy. Pod koniec pieczenia dodajemy posiekaną bazylię. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby smaki połączyły się. W garnku roztapiamy masło. Po rozpuszczeniu się dodajemy mąkę i mieszamy aby powstała gęsta zasmażka. Następnie porcjami dolewamy zimne mleko. Gdy uzyskamy

Amatorka kuchenna