mielonego jajko 1 łyżka siekanych ziół (np. tymianek, natka pietruszki) ok. 2-3 łyżek bułki tartej 1 łyżka musztardy sól, pieprz, curry 1 porcja włoszczyzny 4 pieczarki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1,5 szklanki bulionu oliwa z oliwek 1 łyżka masła 400 g makaronu spaghetti Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki pokroić w plastry. Warzywa poddusić na patelni(...)łyżkach rozgrzanej oliwy z oliwek z dodatkiem łyżki masła, przełożyć do rondla, podlać bulionem, gotować do miękkości, dodając przecier pomidorowy, doprawiając pieprzem i curry.Mięso mielone wyrobić z jajkiem, ziołami, bułką tartą, musztardą i przyprawami, formować klopsiki, podsmażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie z oliwek i przełożyć do gotujących się jarzyn i gotować razem około
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaprzepis na cukinię nadziewaną kurczakiem. Cukinia faszerowana kurczakiem Składniki filet z piersi kurczaka: 400 – 500 g średniej wielkości cukinia: 3 szt. żółty ser: 150 – 200 g przecier pomidorowy: 250 g bazylia suszona: 1 łyżeczka (lub świeża posiekana: 1 łyżka) czosnek: 2 ząbki papryka ostra: 1/3 łyżeczki sól i pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia Cukinia faszerowana kurczakiem(...)niego ostrą paprykę i dobrze wymieszaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na niewielkiej ilości oleju podsmaż przez chwilę czosnek, a następnie dodaj posiekaną pierś. Obsmaż dokładnie z każdej strony. Dodaj przecier pomidorowy. Na niskiej mocy palnika podgrzej, aby sos się zagotował i delikatnie zredukował. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Z cukinii usuń łodygi i przekrój każdą cukinię wzdłuż na pół. Przy
Kuchnia Na Wypasieząbki czosnku 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki czerwonej ostrej papryki szczypta cynamonu sól pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 500 ml przecieru pomidorowego oliwa do smażenia Wykonanie Czosnek i cebulę drobniutko siekamy. Do miski wkładamy zmielone mięso, dodajemy posiekane warzywa, natkę, przyprawy i 1-2 łyżki zimnej wody. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy(...)oliwą i z wymieszanego mięsa robimy małe pulpeciki. Obtaczamy je w mące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Pulpeciki przekładamy do szerokiego naczynia żaroodpornego, wlewamy przecier pomidorowy, przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30- 40 minut. Podajemy posypane natką pietruszki
Kulinarne przygody Gatitymielonym w piekarniku? Zapraszamy na przepis! Papryka faszerowana z piekarnika Składniki papryka: 4 szt. mięso mielone: 300 – 400 g ugotowany makaron pióro: 200 g ser żółty: 150 g przecier pomidorowy: 100 – 150 g czosnek: 1 ząbek cebula: 1 szt. bazylia suszona: 1 łyżeczka majeranek: 1 łyżeczka suszona pietruszka: 1 łyżeczka sól i pieprz do smaku odrobina oleju(...)dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę razem podsmaż. Dodaj mięso mielone i smaż przez ok. 5 – 6 minut od czasu do czasu mieszając. Do przesmażonego mięsa dodaj przecier pomidorowy. Dodaj ugotowany makaron oraz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zagotuj. Na koniec dodaj ok połowy startego sera oraz roztarty majeranek i bazylię. Dokładnie wymieszaj. Papryki włóż do naczynia
Kuchnia Na Wypasiejeść je na zimno albo ciepło. Idealnym dodatkiem będzie szybka sałatka z zielonego ogórka i sos czosnkowy . Pycha… skusicie się? Składniki 2 tortille 150g mięsa mielonego 2 łyżki przecieru pomidorowego 100g sera żółtego papryczka chilli sól pieprz olej do smażenia Przepis na sos czosnkowy znajdziecie >> tutaj <<. Quesadilla z mięsem mielonym – przepis Mięso mielone przesmażamy(...)patelni. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Papryczkę chilli kroimy w półplasterki. Jeśli nie lubicie ostrych dań po prostu usuńcie z niej pestki. Jedną tortillę smarujemy przecierem pomidorowym, układamy na niej mięso mielone i posypujemy startym żółtym serem. Przykrywamy drugą tortillą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 5-6 minut. Smacznego! Artykuł Quesadilla z mięsem mielonym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chcę Wam zaproponować pyszny gulasz z indyka -idealny na sobotni obiad. Robi się go bardzo szybko a przy tym smakuje rewelacyjnie. Delikatny indyk,tarta marchewka,suszone płatki papryki ,przecier pomidorowy i aromatyczne przyprawy to połączenia idealne. U mnie sprawdza się w 100%. Wszystkie przyprawy użyte w przepisie znajdziecie w sklepie ---https://www.skworcu.com.pl Polecam 🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗 Zapraszam również do polubienia mojej strony(...)teraz przepis. Składniki na 4 porcje: 🥘500 g mięsa gulaszowego z indyka 🥘2 marchewki 🥘 2 łodygi selera 🥘500 ml przecieru pomidorowego 🥘 3 łyżki suszonej cebuli Skworcu 🥘 4 łyżki płatków papryki Skworcu 🥘 4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu 🥘2 łyżki czosnku granulowanego Skworcu 🥘 sól i pieprz do smaku 🥘 2 litry wody 🥘 1/2 pęczka kopru drobno posiekanego Przygotowanie
Gotowanie Patkidobry, że sukces będzie gwarantowany. Makaron z sosem bolońskim (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Opakowanie makaronu wstążki 300 g mielonego mięsa wieprzowego 1 marchew seler naciowy cebula 600 ml przecieru pomidorowego lamka białego wina 5 łyżek oleju z oliwek sól, pieprz,gałka muszkatałowa żółty tarty ser Parmezan lub Grana Padano SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Podsmażyć na oleju poszatkowane lub starte : cebulę, marchewkę(...)seler. Dodać mięso mielone i wszystko chwilę przesmażyć, aby smaki się połączyły. Dodać lampkę wina, po kilku sekundach także cały przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, ale o 1 minutę krócej. Makaron ma być twardawy - al dente , aby lepiej wchłonął sos. Połączyć makaron z ugotowanym sosem, posypać każdą porcję
zielonacukinkadziś powstało to wege danie około 5 rano, w kwadrans. Składniki: 80 makaronu tagliatelle 10 g oliwy w oliwek 250 g cukinii 100 g cebuli 250 g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku Przygotowanie: makaron ugotuj według instrukcji na jego opakowaniu cukinię umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę to samo zrób z cebulą i czosnkiem, no prócz mycia(...)patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cukinię i cebulę oraz czosnek smaż wszystko około 10 minut następnie dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj na końcu dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe! Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeobiady lub kolacje. W mojej kuchni ma mnóstwo zastosowań i wkomponowuje się w przeróżne wariację kulinarne na moim stole! Składniki na pizzerinki z cukinii: 1 duża cukinia 1 słoiczek przecieru pomidorowego szynka w plastrach 1 opakowanie pomidorków koktajlowych 2 opakowania mozzarelli żółty ser w plastrach pesto czerwone z suszonych pomidorów 6 ząbków czosnku bazylia oregano sól kolorowy pieprz Sposób wykonania(...)Cukinię kroimy w grube plastry i układamy na blaszce. Przez praskę przeciskamy czosnek i smarujemy nim plastry. Następnie nanosimy na nie przecier pomidorowy i równomiernie rozsmarowujemy. Na każdy plaster cukinii układamy plasterek szynki, pokrojone pomidorki i kawałki mozzarelli. Dodajemy oregano, świeżą bazylię, kolorowy, mielony pieprz i sól. Na wierzch pokrojonej w plastry cukinii nakładamy po pół łyżeczki pesto i całość
Kuchnia Pani WiosnySkładniki: 7 dag mięsa mielonego, wieprzowego (łopatka) 2 cebule 3 ząbki czosnku 250 ml przecieru pomidorowego kilka kropel sosu Tabasco zioła dalmatyńskie lub prowansalskie pół pęczka natki pietruszki 1 torebka ryżu 4 średnie papryki ser żółty według uznania (gouda, mozarella) sól olej Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę razem z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodajemy mięso(...)razem smażymy około 10 minut. Dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Dodajemy surowy ryż i całość dusimy pod przykryciem do momentu aż zmięknie. Umytą paprykę kroimy wzdłuż i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Faszerujemy przygotowanym farszem i układamy na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż papryka zmięknie, około
Qchnia po prostumałży – muli, 300 g spaghetti, 1 łyżka posiekanej trawy cytrynowej, 130 g szalotki, 1 ząbek czosnku, 200 ml białego wytrawnego wina, 100 ml przecieru pomidorowego, 1 -2 pomidory, 1/2 pęczka zielonej pietruszki lub kolendry, oliwa, szczypta cukru Małże dokładnie oczyścić - w yszorować szczoteczką, usunąć wąsy. Wyrzucić muszle otwarte, które nie zamykają się po postukaniu w nie oraz muszle połamane. Szalotkę(...)posiekać, poddusić na oliwie razem z czosnkiem, trawą cytrynową oraz szczyptą cukru. Wlać wino oraz przecier pomidorowy, dusić aż sos zgęstnieje. Wrzucić małże, gotować pod przykryciem 6 minut, wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Zamknięte muszle wyrzucić. Spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Do sosu dodać obrane ze skórki i posiekane pomidory oraz spaghetti. Dokładnie wymieszać. Makaron wyjąć
królestwo garówmamy praktycznie gotowy w kilka chwil. Potrawka z ryżem i mięsem mielonym Składniki: 100 g ryżu 300 g mięsa mielonego sól 3 łyżki groszku 3 łyżki kukurydzy 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka pasty paprykowej pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy mięso mielone, rozdrabniając je widelcem. Gdy mięso nie będzie już surowe dodajemy(...)niego groszek i kukurydzę oraz doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką. Całość dusimy pod przykryciem kilka minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i pastę paprykową i mieszamy. Podsmażamy kilka minut. Na talerze nakładamy ryż a na to potrawkę z patelni
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwołowego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 papryczka chilli 1/2 cukinii 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju- do smażenia przyprawy: sól, pieprz, suszone oregano, papryka mielona – słodka i ostra Świeża bazylia *** Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz(...)całość jeszcze przez chwilę podsmażamy *** *** Wlewamy bulion, zagotowujemy i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem, przez około 10 minut *** *** Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy i dusimy nadal pod przykryciem przez około 5 minut *** *** Następnie całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną oraz suszonym oregano. Przed podaniem posypujemy świeżą bazylią *** *** SMACZNEGO
Blog z Apetytemduża czerwona papryka 3 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli (400 g) 1 mała puszka kukurydzy (280 g) 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki (400 g) 200 g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka kuminu 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 1-2 łyżki oleju 1 szklanka wody sól i pieprz do smaku(...)paprykę oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kosteczkę i 1 ząbek czosnku pokrojony drobno. Następnie zmniejszyć do minimum ogień pod patelnią i dodać pomidory z puszki (wraz z sokiem), przecier pomidorowy,wodę, cukier, kumin, oregano, pieprz cayenne, słodką paprykę. Patelnię przykryć pokrywką i dusić składniki farszu ok. 30 minut, aż pomidory rozpadną się, a sos pomidorowy bardzo mocno się zredukuje
Codziennik Kuchennywieprzowego i 250 g wołowego) 2 jajka 50 g bułki tartej (około 5 łyżek) 70 g sera żółtego 2 łyżki usiekanej natki pietruszki sól , pieprz na sos: 700 g przecieru pomidorowego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól , pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania : Makaron z klopsikami i sosem pomidorowym Przygotowanie : Czosnek kroję w drobniutką kostkę. Cebulę(...)klopsikami możemy przygotować na dużej patelni lub rondlu. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażam cebulę z czosnkiem tak żeby cebula się zeszkliła. Następnie do cebuli dodaję przecier pomidorowy , doprawiam solą , pieprzem, mieszam i doprowadzam do wrzenia . Do gotującego się sosu dodaję klopsiki i duszę całość po przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa ( około 30 minut ) . Podczas duszenia
Uwaga Babcia Gotuje