p { margin-bottom: 0.21cm; }h3 { margin-bottom: 0.21cm; page-break-after: avoid; }h3.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 14pt; font-weight
Przepysznik - BLW i nie tylkoLubimy piwo, więc używamy go także do gotowania. Naleśniki z jego dodatkiem są fenomenalne w smaku – a w wersji zapiekanej z mięchem i pomidorowym sosem to
Nerds Kitchenjednolitą masę. 3. Wstaw do mikrofali i 'piecz' przez 2 min., jeśli moc mikrofali to 800W lub 1min, jeśli moc mikrofali to 1200W - lub do momentu, gdy wierzch ciasta przestanie być kleisty. 4. Zajadaj ciepłe, oprószone cynamonowym cukrem i z gałką waniliowych lodów. Smacznego! Gingerbread mugcookie for 1 mugcookie Ingredients: 1 tablespoon of soft butter 2 tablespoons
Kuchnia w Słońcu Skąpanasezon letni, chętnie używamy do swoich dań truskawki oraz inne owoce. Najlepsze połączenie to truskawki z serkiem mascarpone. Przygotowanie naleśników jest bardzo proste i szybkie. Ten banalnie prosty przepis możemy wykonywać z dziećmi aby zachęcić je do dalszej przygody z gotowaniem. Zamiast truskawek możemy również użyć inne owoce najlepiej te które w danym sezonie są świeże a całość(...)odstawiamy do ostudzenia. Do dużej miski przesiewamy mąkę. Następnie dodajemy do tego dwa jajka, ostudzone masło, mleko oraz wodę. Mleka oraz wody możemy dodawać w innych ilościach, tak aby ciasto nie miało za rzadkiej konsystencji. Wszystkie składniki dokładnie i energicznie mieszamy ze sobą aby uzyskać równomierną konsystencję . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażymy nie za grube naleśniki z każdej strony
CookMagsamym końcu dodać zaparzoną, wystudzoną kawę (oczywiście kawę przelaną przez sitko, bez fusów). Wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180'C. W tym czasie formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami. Nalewać ciasta do 2/3 wysokości foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30-35 minut. Można posypać cukrem pudrem
Zrób to smaczniedobrze się rozpuści. Do masy z żółtek dodajemy quinoę, a następnie mieszamy ją z roztopioną czekoladą z przyprawą i skórka pomarańczową. Następnie mieszamy to z ubitymi białkami. Tak przygotowane ciasto przekładamy na okrągłą tortownicę (o średnicy 18-20 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 30 - 35 minut. Po wyjęciu ciasto
Quinoa Raz!miękkie masło, miód i brązowy cukier. Zmiksować do połączenia składników, następnie dodać jajko. Ponownie zmiksować i porcjami dodawać wymieszane sypkie składniki. Gdy składniki się połączą dodać rodzynki i wymieszać. Ciasto jest gęste i lepkie ale takie powinno być. Dużą blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ręce zwilżyć wodą i uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczyć i ułożyć
Monia miesza i gotujeminuty, aż troszkę się przyrumienią. Usmażone jabłka układać na ręcznikach papierowych. 4. Cukier wymieszać z cynamonem. Ostygnięte jabłka obtaczać w cynamonowym cukrze. Smacznego! :) Kruche pierogi z nutellą i bananem Ciasto: 350g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200g schłodzonego masła 6 łyżek wody 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3 łyżki cukru Nadzienie: 1 nieduży, dojrzały banan 1 łyżka soku z cytryny 100g
Mała CukierenkaPrzygotowałam więc cynamonowe frytki z jabłek, z dipem jogurtowo – waniliowym, kruche pierogi z nadzieniem bananowo- czekoladowym oraz tort „zupa z kluseczkami” :). Pierogi jak i frytki z jabłek, są bardzo proste i szybie w przygotowaniu, cudownie pachną i długo nie poleżą na talerzu, polecam… Cynamonowe frytki z jabłek z jogurtowym dipem Składniki: 3 duże twarde jabłka(...)Usmażone jabłka układać na ręcznikach papierowych. 4. Cukier wymieszać z cynamonem. Ostygnięte jabłka obtaczać w cynamonowym cukrze. Smacznego! :) Kruche pierogi z nutellą i bananem Ciasto: 350g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200g schłodzonego masła 6 łyżek wody 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3 łyżki cukru Nadzienie: 1 nieduży, dojrzały banan 1 łyżka soku z cytryny 100g
Mała CukierenkaUwielbiam farinatę, bo jest prosta i pożywna, a w zależności od tego, co do niej dodamy może zupełnie zmienić charakter ;) Dziś z okazji 3 urodzin Akademii Kulinarnej Whirlpool stworzyłam to włoskie danie z polskimi kurkami, młodym porem i peruwiańską czarną quinoą. Chciałabym w ten sposób życzyć gospodarzom Akademii Marco Ghia oraz Emiliano Castagna, aby zawsze czuli się(...)wody 5 łyżek oliwy z oliwek sól Wykonanie: Mąkę z ciecierzycy przesiewamy przez sito, dodajemy wodę i połowę oliwy z oliwek, dokładnie mieszamy, aby nie było grudek (podobnie jak ciasto na naleśniki). Odstawiamy na kilka godzin. W międzyczasie, oczyszczamy kurki, kroimy je w plasterki i dusimy na maśle. por kroimy w plasterki. Nagrzewamy piekarnik na 250 stopni. Do ciasta
Quinoa Raz!Witam serdecznie Przepis na pyszne domowe solanki , są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne :) Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 8 solanek 500 g mąki pszennej 300 ml letniego mleka 25 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli do pomalowania solanek przed pieczeniem : kilka łyżek mleka i kminek wymieszany z solą do posypania solanek Link(...)się puszysty jak pianka. Po 15 minutach : Do rozczynu dodaję pozostałe składniki : mąkę , sól , mleko i wszystko razem mieszam w misce łyżką aż składniki wstępnie się połączą Tak przygotowane ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką i wyrabiam ciasto dłonią około 3 – 4 minut aż będzie ładnie odstawało od dłoni Wyrobione ciasto wkładam do miski lekko oprószonej mąką , nakrywam ściereczką
Uwaga Babcia Piecze Chlebochotę na odrobinę przyjemności, a dookoła brak cukru w postaci czekolady czy innych słodkości, zawsze najlepszym dla mnie rozwiązaniem jest przygotowanie prostych i bardzo szybkich ciasteczek owsianych. Płatki owsiane, masło, czy mąka zawsze znajdzie się w mojej kuchni, w Twojej z pewnością także, więc wyczarowanie takich małych cudeniek nie trwa więcej niż 40 minut :) Zamiast więc maszerować po sklepu(...)szklanki płatków owsianych pół szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej pół szklanki ziaren słonecznika pół szklanki żurawiny Masło zmiksować z cukrami i jajkiem. Dodawać mąkę z proszkiem. Następie płatki owsiane. (Gdy ciasto jest zbyt lepie, dosypać mąkę). Wsypać dodatki i wymieszać łyżką. Formować małe kulki i układając na blaszce docisnąć ręką, tworząc okrągle ciasteczka. Piec w temp. 160 st. przez 20 minut
Mój Smak na ŻycieSernik na zimno, z trzema rodzajami czekolady, smaczny oraz prosty w przygotowaniu.SKŁADNIKI:Biszkopttabliczka gorzkiej czekolady tabliczka białej czekoladytabliczka czekolady o smaku toffi600 g twarogu 400 g słodkiej śmietany 36%3 łyżki żelatyny½ szklanki cukru pudruSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Twaróg zmiksować z cukrem pudrem Żelatynę zalać gorącą wodą dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Każdą czekoladę osobno roztopić(...)czekoladą, wstawić do lodówki na 10 minut, następnie wylać na nią masę z białą czekoladą, ponownie wstawić do lodówki aby stężała, na wierzchu wylać masę z czekoladą toffi. Gotowe ciasto wstawić na koło 2 godziny do lodówki aby ciasto stężało.rrarossa@gmail.com
RAROSSAkomentarzu :) Na pewno przyda się ta informacja nie tylko mi, ale i mamom, których dzieci od jutra wędruj do szkoły :) Na dzisiejszy podwieczorek szczerze polecam Wam Biscotti Kawowe. Jak zwykle proste wykonanie. Chrupiące i całkiem pożywne ciastka rodem z Włoch. No i przez tydzień ( o ile nikt ich wcześniej nie zje ) można je trzymać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Kto się(...)kawowej masy i mieszamy do połączenia składników ( Możecie użyć miksera na najniższych obrotach, ja jednak używam dużej łyżki ). Jeżeli masa jest zbyt "luźna" to posypujemy trochę mąką. Ciasto wykładamy na oprószony mąką blat i rolujemy, aby utworzyło nam wałek. Jeżeli jest zbyt duży, możemy utworzyć dwa mniejsze. Przekładamy na blachę pokrytą pergaminem i pieczemy 20 minut
Słodkie Przyjemnościkluseczki przypominają nasze kopytka. Dzięki dyni nie tylko pięknie wyglądają ale także niecodziennie smakują. Doprawione zostały gałką muszkatołową i papryczką chili, co nadało im niepowtarzalnego aromatu. Proste domowe danie, idealne na dyniowy sezon.Składniki (na około 50 sztuk):500 g purée z ziemniaków500 g purée z dyni (uprzednio upieczonej do miękkości)150-250 g mąki(...)podsmażyć przez 20 minut na suchej patelni by odparowała część wody). Na stolnicę wysypać obie mąki. Na to położyć masę dyniowo-ziemniaczaną, ser, przyprawy oraz wbić jajko. Zagnieść ciasto; powinno być dość miękkie i klejące, dlatego stolnicę podsypujemy cały czas mąką. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm, a następnie kieliszkiem wycinamy kluseczki. Gnocchi gotujemy w lekko osolonej wrzącej
Food Square