pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń : mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 4 łyżki dodatkowo : porzeczki czerwone - 500 g cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Porzeczki oszypułkować, umyć, osączyć na sicie. Kruche ciasto : Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Do mąki dodać
Kuchnia Danusiłyżeczek żelatyny 30 dkg śmietany 36% 1 cytryna ( sok i otarta skórka ) Dekoracja : 25 dkg różnych owoców ( truskawki,borówki,porzeczki itp. ) 2 łyżki cukru 250 ml soku z czerwonej porzeczki 10 dkg śmietany 36% 5 dkg płatków migdałowych 1 opakowanie bezbarwnej polewy w proszku Sposób wykonania : CIASTO - Białka ubić z 2 łyżkami zimnej wody. Pod koniec ubijania wsypywać powoli
Przepisy i porady kulinarneczęsto i w różnych aranżacjach oraz smakach jogurtowo-owocowych: Ciasto jogurtowo-gruszkowe z kubeczka Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Ciasto jogurtowe z owocami letnimi Kubeczkowe ciasto jogurtowe z czerwoną porzeczką Tym razem jednak postanowiłam sprawdzić recepturę jaką zapodało Wypiekania na śniadanie zaczerpniętą z bloga Słodkie fantazje . Muszę przyznać, że efekt pieczenia bardzo mi przypadł do gustu. Ciasto nie wyszło
Grunt to przepis!Próbowaliście kiedyś dżemu z truskawek i czerwonych porzeczek? To jeden z moich ulubionych. Przyrządzany według starej receptury polegającej na łączeniu owoców z dużą zawartością pektyn (czyli np. kwaśne jabłka, porzeczki, agrest żurawina) z tymi, które pektyn mają mniej (np. truskawki, jagody, maliny, morele). Pektyny występują głównie w skórce i nasionach owoców, a także niektórych warzyw. Gdy połączą się
Pełny talerzwarzyw. Każda grządka równiutka, starannie wypielęgnowana i zadbana. Czasem mam wrażenie, że Mamie pomagają krasnoludki… Wokół ogrodu rosną różne gatunki drzew owocowych i krzewów. Wiśnie, aronia, agrest, porzeczki czerwone i czarne i jeden jedyny krzak z moją ulubioną białą porzeczką. Czuję zapach najlepszego ciasta ze śliwkami…tak, to jeden z tych silnych zapachów, który przywołuje wspomnienia
Wędrówki po kuchniracji tego, że mamy lato i na działce mnóstwo owoców w tym porzeczek dziś przepis na koktajl właśnie z nich. Składniki: 1 szklanka czerwonych porzeczek 1/2 dużego jogurtu naturalnego 0% 1 płaska łyżka siemienia lnianego Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Smacznego
Moje-pitraszeniedeser na bazie ciastek z czekoladą i rodzynkami, nutką alkoholu, lekkim kremem i przełamującymi słodycz kwaśnymi porzeczkami. Składniki: 100g kruchych ciastek z rodzynkami i czekoladą, 3/4 szklanki czerwonych porzeczek, 200g serka mascarpone, 3 łyżki likieru Amaretto, 3 łyżki cukru, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki cukru waniliowego, szklanka jogurtu naturalnego
Z miłości do słodkoścismakuje wybornie. Polecam gorąco zarówno ciasto jak i wino. W oryginale nie ma w cieście porzeczek natomiast ja dodałam je dla koloru i smaku. Zielone drożdżowe ciasto z czerwonymi porzeczkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebyło bardzo gorąco a w ogródku u teściów masa owoców, więc szybko nazrywaliśmy porzeczek... i wyszedł orzeźwiający napój....w sam raz na letnie upały Składniki: 250 g czerwonych porzeczek 400 g rzadkiego kefiru (użyłam Zotta) 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią (opcjonalnie) Porzeczki obrać dodać do nich pozostałe składniki i zmiksować. Cukier można pominąć, albo dosłodzić wg uznania
Delicious TitbitsSkładniki: porzeczki czerwone 2 kg, jabłka 1 kg, woda 3 szklanki, cukier 1/2 kg, żelfix 1 opakowanie porzeczki obrać, opłukać, jabłka ze skórką pokroić na kawałki, wsypać owoce do szybkowara wlać wodę, wsypać cukier, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 10 minut szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, odlać nadmiar soku (będzie
W Mojej Kuchni Lubiębrownie Gruszki w białym winie Różana panna cotta Babeczki podwójnie czekoladowo-pomarańczowe Krem karmelowy z białą czekoladą i wanilią Muffiny brownie z colą i sosem wiśniowym Babeczki z czerwonymi porzeczkami i mleczkiem kokosowym Naleśniki biszkoptowe Czekoladowy pudding z tapioki z sosem wiśniowym Brownie z czerwonym winem Pavlova z bitą śmietaną i owocami Lody z solonym kajmakiem Sorbet
Pora coś zjeśćSkładniki:2 szklanki malin1 szklanka porzeczek czerwonych i czarnychok. 4 łyżki cukru1 łyżeczka żelfixuObrane i umyte maliny i porzeczki wrzucamy do garnka z odrobiną wody i zagotowujemy. Dodajemy cukier (ilość wg uznania) u mnie 4 łyżki i odrobinę żelfixu. Chwilę gotujemy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia i gotowe do spożycia!Dżem malinowo - porzeczkowy
Bon Appetit MałgorzatyPorządny zastrzyk energii w postaci kwaskowatych porzeczek. Smak delikatnie łagodzi cynamon, migdały i orzechy. Polecam na śniadanie lub po treningu. 200 g czerwonych porzeczek 750 ml mleka 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki migdałów w całości 2 łyżki orzechów arachidowych Do przygotowania smoothie użyłam mrożonych porzeczek. Dzięki temu jest ono mocno zmrożone. Możemy również użyć świeże porzeczki
VioletoweKucharzenieSłodko - kwaskowy deser porzeczkowy - pychota - tu w wersji z czerwoną porzeczką, ale pianka z czarną porzeczką też jest przepyszna :)SKŁADNIKI (na 4 porcje) 400g porzeczek(około 2 szklanek obranych owoców) 1/2l śmietany kremówki4 łyżki cukru pudru1/2 szklanki mleka5 łyżeczek żelatynyPRZYGOTOWANIEŻelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i odstawiamy do ostudzenia.Porzeczki (kilka zostawiamy do ozdobienia) miksujemy
Moje Kuchenne Rewelacje