por - 13968 przepisów (strona:728/932)

Napoje Fortuna 114

swój dzień i nie zapominać o regularnym odżywianiu oraz piciu odpowiedniej ilości płynów. Warto jest mieć pod ręką produkty, które dotrzymują Ci kroku w każdej sytuacji i o każdej porze. Napoje Fortuna bez problemu zmieszczą się w damskiej torebce czy w torbie na laptopa – abyś zawsze miał je pod ręką. Teraz nieważne, czy jesteś na spotkaniu, w drodze do domu

Aga w kuchni
Kluchy, pierogi, naleśniki, krokiety,placki, pizze itp 165

kluseczki Knedle ze śliwkami i miodem Kopytka z sosem Krokiety Krokiety w waflach   Krokiety Pizza Pizza z oliwkami, pomidorem i groszkiem    Pizza z gyrosem Pizza dwie pory roku Pizza prosciutto e rucola Pizza salami Pizzerinki Pizzerinki 2  Placki Placuszki z jabłkami Placki z cukinii Placki z kurkami Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placuszki dyniowe Pyzy Pyzy

Aga w kuchni
Pieczone jabłka nadziane twarogiem 251

Piękna złota jesień za oknami. A wraz z jesienią,  przyszła pora na kolejną odsłonę "Lubelskiego kociołka".Jak już pewnie niektórzy kojarzą, jest to akcja lubelskich blogerek. Gotujemy i pieczemy sezonowo. Tym razem z jabłkami w roli głównej.Ja na tą okazję przygotowałam jabłka pieczone, wypełnione twarogiem i oblane słodkim sosem karmelowym z orzechami włoskimi. Jednym słowem - rozpusta dla podniebienia

kolorowotorcikowo
Ciasto czekoladowe z kokosem 348

Jakiś czas temu otrzymałam do testowania olej kokosowy od portalu Uroda i zdrowie. Produkt ten bardzo mnie zaciekawił, ponieważ do tej pory nie miałam okazji tego używać. upiekłam więc czekoladowe ciasto z dodatkiem tego właśnie oleju kokosowego. Żeby ciasto było jeszcze bardziej kokosowe, na czekoladowym spodzie ułożyłam kokosowe kopczyki. Całość pokrywa delikatny maślany krem... Ciasto czekoladowe: 3 jajka,  szklanka

Z miłości do słodkości
Klasyczna pomidorowa z ryżem 306

pyszną pomidorówkę, która przyniosła mi na myśl pomidorową mojej babci. Gęsta, tłuściutka, delikatnie kwaśna. Najlepiej smakuje po około godzinie od przygotowania :) Składniki: 2 l wody 1 ćwiartka kurczaka kawałek pora kawałek selera 2 marchewki 2 kostki rosołowe 1 pietruszka 200 g koncentratu pomidorowego 200 g śmietany 30%  + do podania: biały ryż wedle uznania CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM

My Culinary Art
Jabłecznik z kisielem 330

porze roku ciasta z jabłkami są niezwykle popularne , ja proponuje ciasto z jabłkami trochę inaczej bo z kisielem który dodałam do piany z białek . Dzieki temu dodatkowi ciasto ma niepowtarzalny smak .Składniki: 3 szklanki mąki tortowej 1 kostka masła ok.200 g 5 jajek 2 płaskie łyżeczki  proszku do pieczenia 1 kg  jabłek, 4 łyżki cukru kryształu, 1/2 łyżeczki

Gorący kąsek
Szarlotka budyniowa 549

mojej szarlotki zawsze dodaję kwaskowych jabłek, jest wtedy idealna ani za słodka, ani za kwaśna. Rozpływa się w ustach. Idealna do kawy, do śniadania :) tak, tak i o każdej porze dnia i nocy. Co do budyniu , mąkę dodajemy tylko wtedy gdy budyń jest za rzadki. Budyń powinien być jak gęsta śmietana. Kochani, szarlotka jest po prostu pyszna :) Polecam.Zaczynamy: Składniki

Smaki Edyty
Owsianka kawowa z nasionami chia 131

Moje owsianki ewoluują w zależności od pory roku i od ilości czasu z rana.  Najpierw po prostu gotowałam je z samego rana.  Potem, kiedy nadeszły cieplejsze dni jadałam te nocne, bez gotowania.  Teraz, kiedy czasu z rana jakoś brakuje, a zimna owsianka nie wchodzi w rachubę, przygotowuję wszystko wieczorem, a rano stawiam tylko na chwilę na kuchenkę

Sto kolorów kuchni
Obiad w towarzystwie GOCCIA D ORO z czosnkiem 210

przypadku do duzego naczynia grilla z kopula , ktora to kopula sprawia, ze gotujemy tak na prawde na parze- rownie dobrze mozemy pokroic ziemniaki i uzyc naczyn ktore do tej pory uzywalismy i zapiekac albo na gazie albo w piekarniku . Na ziemniaki ukladamy pokrojona "byle jak" kapuste - ona to sprawi ze wytworzy sie wilgoc pod przykryciem miedzy ziemniakami a miesem. Ukladamy

Z Kuchni Do Kuchni
Salatka Caprese 193

nastepnie skruszyc kwiatuszki i poprzebierac z malutkich galazek :-) Warto uzywac oregano...Oregano kojarzy się przede wszystkim z aromatyczną przyprawą kuchni śródziemnomorskiej. Mało kto zna jego prozdrowotne oddziaływanie na organizm. Pora nadrobić zaległości – nie bez przyczyny przecież oregano nazywane jest naturalnym antybiotykiem (jest bezpieczne i nie wywołuje skutków ubocznych). Na zdrowotnych właściwościach oregano (zwanego również lebiodką pospolitą lub dzikim majerankiem) poznali

Z Kuchni Do Kuchni
Get Slim DayTime 137

lepszy zdecydowanie lepszy smak. Dwa razy rozpuściłam proszek w wodzie lekko gazowanej i..powiem Wam , że całkiem fajnie smakuje. Get Slim DayTime wpadł w moje ręce w idealnej porze roku! Kiedy zaczynamy więcej jeść w przypływie wiosennej euforii...i kiedy zaczynają się imprezy okolicznościowe w naszych rodzinach. Mnie pomógł..pomoże i Wam. W skład suplementu wchodzą perełki takie jak zielona

Z Kuchni Do Kuchni
Szybkie zaziarenkowane ciasto ucierane 155

minut. Mnie troszke ciasta zostało zrobiłam z tego samego ciasta ale już bez ziarenek takie niby muffiny...efekt taki, że dalam muffiny do ostygnięcia, a kiedy przyszła pora na sesję zdjęciową owych.... już nie było ! Smacznego ! Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel. +48 733 926 555 lub napisz przez FB ZIARENKOWO KLIK

Z Kuchni Do Kuchni
Pozdrowienia z Czarnego lądu- współpraca z ASTRA - Rooibos zielony 152

przeciwutleniaczy, które pomagają chronić organizm przed wolnymi rodnikami. Obecne w niej flawonoidy łagodzą stres, działają relaksująco i odprężająco. Herbata Rooibos nie zawiera kofeiny, dlatego można ją pić o dowolnej porze dnia. Ja podaję ją również dzieciom. Doskonale usuwa nadmiar wody z organizmu, działa lekko moczopędnie, oczyszcza nasz organizm z toksyn.   Z pozoru identycznie ywglądające herbatki, są tak naprawdę różne

Z Kuchni Do Kuchni
Kopytka...po włosku! 191

Poczekać aż się rozpuści, energicznie potrząsając patelnią. Włosi jedzą gnocchi z salsą pomidorową..ale to troszkę bardziej skomplikowane..ja zrobiłam coś podobnego..ale po naszemu ...Na gnocchi też pora przyjdzie! Kopytka, które zostaną na drugi dzień możecie..śmiało zapiec, albo w foremce do pieczenia- ja ją nazywam indywidualnej- gdyż to jedna duża porcja. Nalejcie salsy pomidorowej, włóżcie kopytka, dodajcie kawały

Z Kuchni Do Kuchni
POLSOJA- WSPÓŁPRACA 198

odżywianie wzrasta wraz z wiekiem. Polsoja działa od 1993 roku.  Jako pierwsza w Polsce firma, rozpoczęła produkcję tofu i była jednym z pierwszych popularyzatorów żywności sojowej. Od tej pory Polsoja stale rozwija gamę wyrobów produkowanych wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie. Obecnie w ofercie Polsoja znajduje się 20 propozycji m.in. parówki i kiełbaski sojowe, wędliny sojowe, tofu, pasty

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania