Śniadanie! Idealna pora dnia na kreatywne wyżycie się i zrobienie dla bliskich czegoś wyjątkowego, smacznego, nietuzinkowego i obłędnego w smaku! Idealne chrupiące dyniowe gofry z kwaśno- słodkim dżemem z czarnej porzeczki Łowicz, z dużą ilością świeżej szałwii i chipsem z szynki parmeńskiej. Hmmmm... Było przepysznie! Dżem dobry, pobudka! Kto by nie chciał wstać rano na takie śniadanie
SMYKWKUCHNIpodana z uprażonymi i posiekanymi orzechami włoskimi. Nie mogłam przestać się nią zajadać Nawet mój anty-warzywny połówek stwierdził, że jest to najlepsza zupa dyniowa jaką zrobiłam do tej pory. Polecam! Scroll down for recipe in English Zupa dyniowa z puree z jarmużu (4 porcje) Składniki na zupę: 1 kg dyni, pokrojonej w grubszą kostkę 1/2 cebuli, pokrojonej w plasterki
karmelowyziemniaki sio. Przychodzi taki czas, wiek i poziom hormonów, że organizm zaczyna szaleć. „Pszeniczny brzuch” przestaje być mitem, kolejną ciekawostką dietetyczną, a zaczyna być faktem. Do tej pory starałam się ograniczać
Gotuj z Blue Ravenoknem mamy już prawdziwą jesień, więc najwyższy czas wpuścić ją do kuchni. Dlatego dzisiaj do przyrządzenia śniadania postanowiłam użyć jednego z moich ulubionych sezonowych smaków tej pory roku, czyli... dyni ^^ Uwielbiam smak pieczonej dyni, zapach kawy o poranku i tą delikatną słodycz cynamonu. I jeśli połączymy owsianką wszystkie te składniki to otrzymamy coś... czego nie da się
Kuchenny Skrawek Niebawodą i skropiłam kilkoma kroplami soku z cytryny. Można pozamrażać różne owoce, na pewno swój urok będzie miała truskawka, która po przekrojeniu ma kształt serca (niestety niedostępna o tej porze roku). Takie kostki lodu zachwycą każdego na zbliżającym się karnawale oraz na romantycznej kolacji walentynkowej
Aga w kuchniinna nazwa tej potrawy, u mnie są to zimne nóżki. Składniki:2 golonki,2 świńskie nogi (lub 4 łyżki żelatyny),3 piersi z kurczaka,4 marchewki,2 pietruszki,1 por,1/2 selera,1 puszka kukurydzy,1 puszka groszku,3 liście laurowe,3 ziarenka ziela angielskiego,5 ziarenek pieprzu,szczypta soli.Przygotowanie: Do garnka wkładamy umyte golonki, nogi świńskie oraz
Aga w kuchnitrzech lat, jakoś wcześniej zbierałam tylko podgrzybki, prawdziwki i maślaki :) Nigdy nie zbierałam innych grzybów... aż pewnego razu mój chłopak pokazał mi te cudowne grzybki i od tej pory co roku jeździmy do lasu na kurki :) W tym roku pierwszy raz zrobiłam krem z kurek (wcześniej albo je marynowałam, albo robiłam kurki w sosie śmietanowym) i wiecie co... zupka wyszła
Aga w kuchnitych warzyw. Każdy przepis podzielony jest na dokładne etapy przygotowania i zawiera apetyczne zdjęcia :) Myślę, że taką książkę warto jest mieć :) Tym bardziej, że do tej pory cukinia u mnie gościła jedynie w daniach z patelni lub w szaszłykach z grilla :)Książkę "Cukinia, bakłażan, dynia" wydawnictwa Świat książki kupicie tutaj
Aga w kuchniSkładniki: 2 golonki, 2 świńskie nogi (lub 4 łyżki żelatyny), 4 marchewki, 2 pietruszki, 1 por, natka pietruszki, 1/2 selera, 4 jajka, 3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, szczypta soli. Przygotowanie: Do garnka wkładamy umyte golonki oraz nogi świńskie. Mięso zalewamy zimną wodą, tak by nam wszystko zakryła. Dodajemy przyprawy
Aga w kuchnipiekarnika Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami, ananasem i cukinią Szpinakowe roladki Tortille z kurczakiem i warzywami Udka z rozmarynem Udka zapiekane z porem i serem Żeberka w sosie Żeberka z kapustą
Aga w kuchniSałatka z selerem Sałatka z selera i szynki konserwowej Warstwowa sałatka z selerem Warstwowa sałatka z tuńczykiem Surówki Surówka marchewka z brzoskwinią Surówka z marchewki i ananasa Surówka z pora Surówka z młodej, białej kapusty Surówka z kapusty sałatkowej
Aga w kuchniswój dzień i nie zapominać o regularnym odżywianiu oraz piciu odpowiedniej ilości płynów. Warto jest mieć pod ręką produkty, które dotrzymują Ci kroku w każdej sytuacji i o każdej porze. Napoje Fortuna bez problemu zmieszczą się w damskiej torebce czy w torbie na laptopa – abyś zawsze miał je pod ręką. Teraz nieważne, czy jesteś na spotkaniu, w drodze do domu
Aga w kuchnikluseczki Knedle ze śliwkami i miodem Kopytka z sosem Krokiety Krokiety w waflach Krokiety Pizza Pizza z oliwkami, pomidorem i groszkiem Pizza z gyrosem Pizza dwie pory roku Pizza prosciutto e rucola Pizza salami Pizzerinki Pizzerinki 2 Placki Placuszki z jabłkami Placki z cukinii Placki z kurkami Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placuszki dyniowe Pyzy Pyzy
Aga w kuchniPiękna złota jesień za oknami. A wraz z jesienią, przyszła pora na kolejną odsłonę "Lubelskiego kociołka".Jak już pewnie niektórzy kojarzą, jest to akcja lubelskich blogerek. Gotujemy i pieczemy sezonowo. Tym razem z jabłkami w roli głównej.Ja na tą okazję przygotowałam jabłka pieczone, wypełnione twarogiem i oblane słodkim sosem karmelowym z orzechami włoskimi. Jednym słowem - rozpusta dla podniebienia
kolorowotorcikowoJakiś czas temu otrzymałam do testowania olej kokosowy od portalu Uroda i zdrowie. Produkt ten bardzo mnie zaciekawił, ponieważ do tej pory nie miałam okazji tego używać. upiekłam więc czekoladowe ciasto z dodatkiem tego właśnie oleju kokosowego. Żeby ciasto było jeszcze bardziej kokosowe, na czekoladowym spodzie ułożyłam kokosowe kopczyki. Całość pokrywa delikatny maślany krem... Ciasto czekoladowe: 3 jajka, szklanka
Z miłości do słodkości