Był przepis na szybkie ciasto a dzisiaj pomysł na szybki obiad. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu ale jednocześnie bardzo smaczne i niebanalne. Do tej pory serek mascarpone wykorzystywałam do przygotowywania deserów. W połączeniu z białą czekoladą idealnie sprawdza się jako krem do ciast. Teraz przekonałam się, że równie dobrze smakuje w daniach głównych. Składniki: 500g piersi z kurczaka 100g
Animelka Blogodczujemy specyficzny zapach, wypłukujemy ją w wodzie. Ponownie umieszczamy kaszę, zalewamy wodą, dodajemy szczyptę soli i pod przykryciem, na małym ogniu gotujemy ok. 15-20 min. Od tej pory NIE MIESZAMY. Jeżeli nie upłynie tyle czasu, a kasza wypije całą wodę, można jej jeszcze dodać. Po 15min. dodaję łyżkę mleka, trochę cynamonu, mieszam i od razu zdejmuje z garnka
Kitchens Alphabetbabeczki to mój najbardziej udany kulinarny eksperyment :) To zdecydowanie najlepsze ciasto bez jajek i produktów mlecznych jakie do tej pory upiekłam. Jeśli jesteście na diecie bez nabiału, to koniecznie musicie je wypróbować. Właściwie miałam zamiar piec ciasto marchewkowe, ale gdy mój wzrok padł na kupionego wczoraj batata pomyślałam, że dodanie go zamiast marchewki powinno sprawić, że konsystencja ciasta będzie
głodny alergikDawno już nie pisałam i powiem Wam, że brakowało mi tego.Dlatego od dziś znowu regularnie będzie tutaj coś "błyszczeć".Dzisiaj pora na indyka w pieczarkach. Indyk w towarzystwie gorących pieczarek kilka kawałków kurczaka (filety) 2 cebule 6 dużych pieczarek sól pieprz mąka 3 łyżki śmietany. Przygotowujemy mięso jak na kotlety, następnie przekrawamy na kawałki średniej wielkości, obtaczamy w mące
Kuchnia moimi oczamismacznie piękna książka z potrawami z całego świata! Jak zwykle wypatrzyłam sobie jakiś przepis i stwierdziłam, że jakoś coś trzeba zmienić, a będzie po mojemu. Tym razem przyszła pora na cienkie kiełbaski. Kiełbaskowe zawijaki dowolna liczba parówek ciasto francuskie przyprawa do pizzy (opcjonalnie) Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Rozwijamy ciasto francuskie. Kładziemy kiełbaskę (lub parówkę
Kuchnia moimi oczamisię w nim aż 86 cennych składników. Chociaż smak wcale tego nie sugeruje, jest w tym warzywie dwukrotnie więcej witaminy C niż w cytrusach. W zależności od pory roku i sposobu przechowywania może mieć jej nawet do 150 mg w 100 g. Seler zawiera też naturalną witaminę B kompleks, łącznie z kwasem foliowym i witaminą
Kuchnia moimi oczamiBardzo dawno nie robiłam żadnych delikatnych placuszków. Pora nadeszła na biszkoptowe z kawałkami gruszki. Rozpływające i delikatne - urzekną każde podniebienie! :) Składniki: 1 jajko 1 łyżka mąki pełnoziarnistej/kukurydzianej szczypta cukru trzcinowego (można zastąpić białym) szczypta proszku do pieczenia szczypta cynamonu mała gruszka Sposób przygotowania:Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy na sztywną pianę z szczyptą soli. Do żółta dodajemy mąkę
Truskawkowa Fiestaprażymy orzechy na patelni, by wydobyć z nich ten niepowtarzalny smak! 7. Gdy orzechy znajdą się na talerzu, sałatka gotowa! Jedna z moich ulubionych :) naprawdę sprawdza się o każdej porze dnia, a nawet zaskoczyłam nią teściów na wieczornej kolacji :) Jakoś nigdy nie przepadałam za łączeniem warzyw, mięsa i owoców, ale w tej konfiguracji jestem kooompletnie zakochana! Koniecznie dajcie znać
Kitchens AlphabetWprawdzie sezon na robienie przetworów już minął, ale akurat tą sałatkę można robić o każdej porze roku. Jest bardzo smaczna, bogata w witaminy i nieraz wyratuje nas z sytuacji, gdy zbraknie czasu na przygotowanie sałatki do obiadu. Składniki; 3 kg buraków 4 cebule 4 papryki czerwona 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 1szklanka octu
Anioły w kuchniKochani tą sałatkę robimy już od lat;) Pamiętam jak pierwszy raz zjadłam ją nad polskim morzem, zrobioną przez koleżankę Biedronę /pozdrawiamy/. Od tej pory gości u nas na bardzo często:)... jest pyszna...PolecamySkładniki; puszka kukurydzy, puszka ananasów, opakowanie tortellini / smak wg. gustu/, 20 dkg szynki konserwowej pokrojonej w kostkę, majonez, sól, pieprz Wykonanie;Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Anioły w kuchniMyślicie o kawie do ciasta??...Pora na kawę w cieście:) Zapraszamy na babkę kawową.Składniki; 250 g masła, 5 jajek, 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, dowolny aromat do ciasta, Wykonanie;Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka i nadal ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy
Anioły w kuchnijajko, koperek|pietruszkę, doprawić pieprzem. Formować kotlety, obtaczać w panierce i smażyć na rozgrzanej oliwie.Surówka: Kapustę pekińską pokroić, posolić i odstawić. Marchewkę i żółtą paprykę zetrzeć na tarce, pora drobno pokroić i przelać wrzątkiem. Składniki połączyć i polać sosem przygotowanym z jogurtu greckiego, majonezu i 1 łyżeczki chrzanu cytrynowego.Kaszę gotuje się tak samo jak ryż. Całość posypać natką
Anioły w kuchniChrupiące sałatka o każdej porze roku, zawsze świeża i pełna witamin. Nie wzbudza wyrzutów sumienia związanych z nadmiarem kalorii;) Tak wiec reasumując...szybka, zdrowa , dietetyczna na lunch z dodatkiem ryby...Składniki: 1 opakowania mix sałat, 120 g wędzonego pstraga, garść rukoli, łyżka czarnego sezamu, 2 duże rzodkiewki, 1 kłącze selera naciowego, 1/2 zielonego ogórka, Dresing orientalny; 8 łyżek oliwy
Anioły w kuchniRobiąc ostatnio porządki w naszych przepisach natknęłam się właśnie na ten. Pochodzi z czasopisma "Przyjaciółka". Może to i nie pora na migdały i pomarańcze...ale co tam. Przepis bardzo mi się spodobał. Powiesiłam w kuchni na tablicy i tak czekał na zrealizowanie. A że w domu zawsze mamy pomarańcze, bo pijemy świeży sok...to jeden ze składników już był
Anioły w kuchniweekend w Starym Sączu trochę się dzieję. Jak co roku o tej porze odbywa się Starosądecki Jarmark Rzemiosła oraz rękodzieła. Wybraliśmy się dzisiaj na niego i powiem szczerze było co podziwiać. Tyle tam rozmaitości, min: znakomite obrazy ,biżuteria , nawet pluszaki i wiele wiele więcej . Oczywiście dużo dobrego jedzenia:) Kto z was nie miał jeszcze okazji obejrzenia tych wspaniałości , nic straconego
Anioły w kuchni