babeczki - 15371 przepisów (strona:728/1025)

Czekoladowo – migdałowe muffiny z cukinią 145

stopniach 25-30 minut. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej-jeśli nie ma gładkiej konsystencji dodajemy do niej troszkę mleka. Dla smaku i aromatu dodajemy olejek rumowy. Każdą babeczkę smarujemy jeszcze ciepłą polewą i posypujemy migdałami. Migdały można zastąpić dowolnymi orzechami. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Quiche? a może jednak tarta…! 198

lodówki na minimum 20 minut. Ciasta wyjdzie trochę za dużo więc można zmniejszyć proporcję lub resztkę ciasta wykorzystać do zrobienia mini quiche lub (tak jak ja to zrobiłam) upiec babeczki Formę wykładamy rozwałkowanym ciastem i delikatnie je nakłuwamy. Ciasto przykrywamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia (papier śniadaniowy itp) wysypujemy na nie np fasole i pieczemy ok 15 minut

sierotka maRysia w kuchni
Piknik Lubelskich blogerów i Sierotka maRysia w radio! 185

okazję uczestniczyć. Specjalnie na tą okazję przygotowałam kilka znanych już na moim blogu dań takich jak Pasztet z cukinią Quiche z bakłażanem i papryką Grillowana fasolka czekoladowe ciasteczka Kruche babeczki z nadzieniem szarlotkowym Za pomoc szczególnie chciałam podziękować Ani i Alusiowi a za pomoc, piękny plakat i zdjęcia Gosi - dziękuję wam bardzo mocno ;-* A za organizację Magdzie z Messy Beauty

sierotka maRysia w kuchni
Kuchnia Improwizowana na X Lubelskim Festiwalu Nauki 154

miarę puszysta o pokojowej temperaturze. Ciekawscy świata zobaczyli także jak w prosty sposób zrobić piankę z kawy albo sosu grzybowego. Na koniec wszystkiego Panowie przygotowali poczęstunek w postaci pysznych babeczek na słono, dipów z zakąskami oraz polędwiczki wieprzowe przyrządzane przez 4 godziny w wodzie o temperaturze ok. 60 stopni metodą sous-vide.  Naprawdę jak na debiut - bardzo fajny pokaz

Right Behind The Kitchen
Dyniowa babka drożdżowa z powidłami i czekoladą 169

prezentowanego tutaj . Chlebek dyniowy z czekoladą tak nam smakował, że musiałam go powtórzyć. By nie było nudno, tym razem ciasto upiekłam w foremce babkowej z nadzieniem z powideł śliwkowych. Babeczka miała ogromne powodzenie! Składniki: 325 g mąki orkiszowej jasnej 630 130 g puree z dynii 90 ml mleka 40 g masła 3 łyżki cukru 1 jajko szczypta soli 1 łyżeczka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kakaowe ciasto orkiszowe z jabłkami 599

jabłkami okazało się równie pyszne, mocno kakaowe, bardzo łatwe do wykonania, szybkie w wykonaniu, na 100 % wszystkim się uda. Polecam ! Zobaczcie też na inne przepisy z jabłkami: kruche babeczki z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim Składniki (na małą formę keksową): ½ szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka płatków orkiszowych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
O mące – typy i rodzaje mąk. Jak wybrać odpowiednią mąkę? Bajka o glutenie. 274

lekkich ciast biszkoptowych i francuskich.   TYP 450 pszenna – mąka krupczatka . Mocno kaszkowata, z widoczną bardzo drobną granulacją, sypka. W barwie lekko kremowa. Mniej lepiąca. Idealna do ciast kruchych, babeczek.   TYP 480 pszenna – mąka szymanowska. Jasna, lekko kremowa. Wszechstronna, do pierogów i klusek, chleba i bułek, ciast i pizzy.   TYP 500 pszenna – mąka wrocławska, poznańska. Wysokoglutenowa, bardzo lepka

Karo in the Kitchen
Dyniowe gniocci ze szpinakiem 202

boczku, albo na słodko z bułeczką podsmażoną  na maśle z cynamonem i cukrem trzcinowym.   Jak zrobić puree z dyni? Przyda Wam się ono do ciast, zup, babeczek no i właśnie do klusek. Warto zrobić go więcej i zamrozić zważone porcje na całą zimę. Dużą dynię (ja miałam 6 kg) kroimy na ćwiartki, wydrążamy nasiona, aby został

Kulinarne Inspiracje
Puree z dyni. 120

Dynię wyjmujmy z piekarnika, zostawiamy aby przestygła. Następnie obieramy skórkę a miąższ blendujemy na gładką masę. Gotowe! Tak przygotowane puree możemy wykorzystać jako składnik ciast, babeczek , chleba czy też bułek. Porcje puree możemy zamrozić a w lodówce możemy przechowywać do 3 dni. Z mojej dyni powstało około 2 szklanki puree. Życzę wielu inspiracji kulinarnych z udziałem  dyni

Radość kipiąca uśmiechem.
SAŁATKA Z MANGO GRANATEM I SERKIEM RICOTTA 163

rodzaju drinków i koktajli.  W kuchni indyjskiej suszone owoce, wykorzystuje się jako dodatek do potraw. W deserach najczęściej wykorzystuje się syrop z granatu (na przykład jako polewę do babeczek) i galaretkę, jednak ze świeżego owocu także można przyrządzić coś pysznego.  Naszym gościom możemy zaproponować na przykład urodzinowy tort bezowy z serkiem mascarpone i granatem. Sos z owocu granatu

potrawyregionalne
Pikantna zupa dyniowa z zielonym groszkiem 221

Ostatnio zakupiłam kilka dyń, z których próbowałam zrobić coś smacznego. Jedna poszła na wegańskie babeczki, które nie wyszły takie, jak powinny (dodałam za dużo oleju i siemienia lnianego, więc w ogóle nie urosły). Drugą dynię pochłonęliśmy w formie frytek (swoją drogą ma bardzo podobny smak do batatów - mój partner Piotr w pierwszej chwili myślał, że właśnie je jemy :)) Ostatnia dynia

VegUlka
Mufinki z gruszkami 193

Coś szybkiego do zrobienia ....i mało sprzątania,tylko dwie miski i łyżka....mufinki są naprawdę proste i szybkie do wykonania..polecam. 250 g mąki 2 łyżeczki

Moje domowe kucharzenie
Bezglutenowe (dyniowe) muffinki z otrąb 114

wymieszany z wodą. Dodajemy przyprawę do piernika i mieszamy. Zalewamy herbatą  i mieszamy. (Dodajemy pulpę dyniową i dokładnie mieszamy). Pieczemy 30-35 minut, sprawdzając co jakiś czas czy babeczki się nie przypiekają. Smacznego! * W diecie bezglutenowej otręby orkiszowe trzeba zastąpić dowolnymi innymi. **U mnie łyżka, nie wyszły bardzo słodkie. ***Dodaj odrobinę więcej miodu do wersji dyniowej.  Bran

Bazując na smaku
Jakie przekąski zabrać ze sobą na wycieczkę? 163

szybkie ciasto domowej roboty . Wystarczy chwila na jego przygotowanie. Niemożliwe? Łatwe Ciacho Delecty robi się dosłownie w minutę w mikrofalówce, a efekt, to wspaniałe ciasto o czekoladowym smaku. Domowe babeczki poprawią humor bez względu na to, jak bardzo będziecie zmęczeni po całym dniu pełnym wrażeń. Smaczne przekąski – takie, jak opisane powyżej i nie tylko, umilą każdą podróż i sprawią

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
słowacki pudding z gorącymi malinami 173

nasz budyń, tyle że robiony z mąki kukurydzianej a nie ziemniaczanej. W smaku jest do budyniu podobny, ale konsystencję ma bardziej kremową i błyszczącą. Idealnie nadaje się do babeczek budyniowych. Z naszego budyniu też można je zrobić, należy jednak pamiętać o zmniejszeniu ilości mleka.  Składniki: 1 opakowanie puddingu malinowego  lub budyniu 350 ml mleka 4 łyżki cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia