babeczki - 15869 przepisów (strona:724/1058)

Muffinki szpinakowe z kremem bananowym i jagodami 173

trakcie pieczenia przygotowujemy krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, sok z limonki, serek mascarpone, a na końcu rozgniecionego widelcem banana. Chłodzimy w lodówce. Krem nakładamy na przestudzone babeczki i dekorujemy jagodami

Kuchnia w czekoladzie
TOP 3 - LIPIEC 2016 152

wyświetleń   najpopularniejsze posty : Letnia kawa latte Karmelowa zimna kawa latte Smoothie z jogurtem i owocami   Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli błyskawiczne piątki

Magiczne Życie Marty
Pastéis de nata w wersji wegańskiej czyli portugalskie ciastka z budyniem 245

podziel ciasto na kawałki, ale nie mniejsze niż o szerokości 2 cm. Każdy wałeczek ciasta rozpłaszcz dłonią i uformuj płaskie miseczki. Możesz wykorzystać np. blachę z wgłębieniami do pieczenia babeczek, lub tak jak ja formy do tartaletek, które wyłożyłam paskami papieru do pieczenia dla ułatwienia wyjmowania gotowych ciastek z form. Równie dobrze możesz położyć krążki ciasta na zwykłej blaszce, byleby

greenscarf
Serniczki na zimno 219

mielimy herbatniki i mieszamy je z rozpuszczonym masłem. Wysypujemy je na serniczki delikatnie ugniatając. zostawiamy do zastygnięcia najlepiej na noc. Jeśli chcemy podać serniczki w formie małych, słodkich, kolorowych babeczek najlepiej jest foremki zanurzyć na chwilę we wrzątku wtedy wyskoczą nam w idealnej formie. Smacznego! Artykuł Serniczki na zimno pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Muffinki z jagodami 184

bardzo lekki, delikatny i słodki deser. Jagody również uważane są za delikatny owoc, więc doskonale komponują się z delikatnym smakiem muffinki. Muffinki z jagodami są jednymi z najpopularniejszych rodzajów babeczek w Anglii oraz w Stanach Zjednoczonych. W wielu cukierniach zachwycają swoim smakiem oraz wyglądem. Dlaczego więc nie przygotować tych pyszności samemu? W sezonie letnim możemy użyć świeżych jagód, natomiast

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lemon Curd 421

jajka w rozmiarze L, 1 żółtko. Lemon curd to angielskie masło cytrynowe. Pyszna masa o konsystencji budyniowego kremu i intensywnie cytrynowym aromacie. Idealnie sprawdza się jako nadzienie do babeczek, dodatek do tortów, naleśników, pralinek i przeróżnych deserów. Można go przechowywać w lodówce do 7 dni. Muszę Wam się przyznać, że mocno broniłam się przed tym przepisem, bo jakoś nie lubię

Świat Domowej Kuchni
Białkowe mini muffiny kokosowe 189

manipulując ilością odżywki białkowej. Bardzo polecam! Składniki: 30 g odżywki białkowej o dowolnym smaku 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów owsianych 2 jajka  Rozgrzać urządzenie do wypieku babeczek lub piekarnik do 180*C. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać. Zagłębienia formy wysmarować olejem kokosowym. Nałożyć po jednej i pół łyżki masy. Piec

Chocolate Muffin Blog
Mini serniczki ze śliwkami 177

łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo : kilka sztuk śliwek cukier puder Sposób wykonania: Herbatniki/ ciastka rozkruszamy na pył. Masło rozpuszczamy i dodajemy pokruszone ciastka. Dokładnie mieszamy. Wykładamy dno foremek na babeczki ciastem.Następnie  ser  dokładnie miksujemy  z jajkiem, cukrem i mąką ziemnaczaną, Po łyżce masy nakładamy do foremek. Na masę serową kładziemy kawałki śliwki. Pieczemy około

Smaki Natalii
3 pomysły na śniadanie z boczkiem w roli głównej 239

pieprz. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 10-12 minut. Czas pieczenia najlepiej dostosować do własnych upodobań. Kto lubi bardziej ścięte żółtko, trzyma muffinkę w piecu nieco dłużej. Gotowe babeczki udekorować szczypiorkiem. Najłatwiej wyciągnąć bekon z jajkiem z foremki, gdy przestygnie minutę lub dwie. Można też użyć foremki z silikonu, wówczas nie trzeba wcześniej smarować jej olejem. POMYSŁ

Tradycyjna Kuchnia
Zróbcie poważne miny, nadchodzą jajomuffiny! 163

moim magicznym domu wszystko się zdarzyć może. Nawet to, że z mojej foremki na babeczki wyskakuje jajecznica z pieczarkami.   ..i to nie byle jaka jajecznica: taka zagraniczna, ze szpinakiem, przypieczona w piekarniku i skropiona śmietaną. Po prostu brak słów, by opisać, gościu znudzony, jajecznicą znużony, jaka to odmienność w tym naszym kuchennym, […] Artykuł Zróbcie poważne miny, nadchodzą jajomuffiny

Wiszniówka
Sałatka z kurczakiem i mozzarella 211

sobie pomyślałam, że po wielu pizzach, babeczkach i plackach czas na urozmaicenie mojego jadłospisu. Jedzenie fit jeszcze nikomu nie zaszkodziło a wręcz przeciwnie :) Tak szczerze to takie jedzenie zawsze kojarzyło mi się z wyrzeczeniami, z jedzeniem, które tak naprawdę albo nie ma smaku albo ma tak okropny, że nie da się tego jeść. Ale się myliłam, można zjeść smacznie

Kuchnia Viki
Muffiny z borówkami 147

patyczka). Ostudzić przed dekoracją. Lukier możemy zrobić sami. Będzie nam potrzebne: 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki wrzątku 4 krople aromatu śmietankowego Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Nałożyć lukier na babeczki. Można dodać kilka borówek na wierzch oraz świeżą miętę. Palce lizać

Ania i Marcin gotują
Tartaletki bez pieczenia z budyniem waniliowym i owocami 235

dworze pochmurno, a my przywołujemy lato przepysznymi tartaletkami bez pieczenia :) Robi je się naprawdę szybko, po godzinie są już schłodzone i można się nimi zajadać. Przepis na 4 babeczki. Składniki: 130 g ciasteczek owsianych lub herbatników, 60 g białej czekolady, 60g masła, 1 szklanka mleka, 1/2 budyniu waniliowego Dr. Oetker, 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dr. Oetker ,   owoce: borówki

Aga w kuchni
Panna cotta wg Aleex 202

Piemont lub Toskania). Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami (wanilia, mus owocowy, skórka cytrusowa), a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera, najczęściej owocami oraz sosem owocowym. Ja proponuję podanie deseru z muślinowym sosem truskawkowym. Panna cotta jest pyszna. Znakomita na letnie dni. Składniki

W mojej kuchni
Tartaletki z owocami lata 205

jagód skórka otarta z 1 cytryny Przygotowanie: Ciastka kruszymy, a masło rozpuszczamy. Łączymy razem,a następnie masą wylepiamy brzegi foremek do tartaletek wyłożonych folią spożywczą (ułatwi to wyjęcie "babeczek" z foremek). Odstawiamy na kilka minut do lodówki. Budyń waniliowy robimy według przepisu na opakowaniu,dodajemy sok z cytryny,a następnie studzimy. 150 g malin miksujemy na mus, a następnie podgrzewamy

Bon appetit mon amie