proszku do pieczenia cukier waniliowy MASA SEROWA: 1 kg twarogu 2 szklanki mleka pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 całe jajka aromat np. pomarańczowy polewa z białek 4 białka pół szklanki cukru 3 łyżki płaskie mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania 1. spód zagnieść ciasto z mąki, margaryny, jajka, cukru i proszku do pieczenia schłodzić
Darcia w kuchnidodatkowo: 200 gram miękkiego masła Nadzienie z białego maku: 250 gram białego maku 100 gram migdałów bez skórki 100 gram orzechów włoskich 100 gram marcepanu 100 gram kandyzowanej skórki pomarańczowej 1/2 szklanki cukru trzcinowego Dodatkowo: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wody posiekane orzechy włoskie do posypania Przygotowuję rozczyn: mieszam 3 łyżki mąki, 3 łyżki ciepłego mleka, drożdże i cukier
Mango Papajamiodu 100 g marcepanu (najlepiej domowy) 200 g migdałów (150 +50), podprażonych na suchej patelni 150 g orzechów włoskich (100+50), podprażonych na suchej patelni 200 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Na ciasto : · 3,5 szklanki mąki · 225 g masła w temp. pokojowej
Bazując na smakuniego lukru białego. Za jasny kolor zmieniamy przez dodanie większej ilości barwnika. Barwniki w proszku bez problemu można mieszać – niebieski z żółtym dadzą zielony, żółty z czerwonym –pomarańczowy, czerwony z niebieskim – fiolet. Lepiej mieć jednak więcej kolorów do wykorzystanie niż tylko podstawowe niebieski, czerwony i żółty. Barwniki mają różne odcienie, jedna żółcień jest bardziej sztuczna , druga bardziej słoneczna
Karo in the Kitchenkwaśnej śmietany 18% * 1 jajko * 1 łyżka octu * 1 łyżeczka sody * 3 łyżki mielonego maku * 2 łyżki ciemnego kakao * 150 g posiekanych mieszanych bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa) Masa: * 250 g masła * 3 jajka * nie pełna szklanka cukru pudru * 1,5 łyżki mąki pszennej * kilka kropli aromatu rumowego - dałam kieliszek rumu * 1 szklanka mleka Do dzieła!!! Jajka ubijamy
sierotka maRysia w kuchnipilnie strzeżona jest receptura tego deseru. Wszystkie inne tworzone są na zasadzie chybił-trafił. Niemniej jednak ten w Cafe Sperl był genialny - puszty, delikatnie wilgotny biszkopt przekładany marmoladą pomarańczową, polany z wierzchu czekoladą. Drugi deser był niezwykle bogaty w smaku, słodki i bardzo czekoladowy. Spód był jakby z delikatnego wafelka / biszkoptu polanego czekoladą, a na wierzchu delikatna skorupka także
Right Behind The KitchenSkładniki : dynia o wyraźnie pomarańczowej barwie i o słodkim smaku - moja miała ponad 2 kg, pozbawiłam ją miąższu z pestkami ostrą łyżką Przygotowanie : Umytą dynię pokroiłam na plastry, ułożyłam w foremce, przykryłam folią aluminiową i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 *C Moja dynia do zupełnej miękkości potrzebowała aż 100 min. Po tym czasie, po wystudzeniu obrałam ją ze skórki
Proste Potrawyrodzaju zup . W tym sezonie dynię wykorzystywałam już w wielu potrawach: Pikantny krem z dyni - przepis wkrótce na blogu Chleb dyniowy z ziarnami słonecznika Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórka pomarańczową Tym razem natchnienie dyniowe spożytkowałam w kolejnym cieście :) Składniki na blachę ciasta o wymiarach LxW 28x24cm 4 jajka - całe 2 szkl. mąki pszennej (400g) - czubate 3/4 szkl. oleju (200ml
Grunt to przepis!system odpornościowy jest zdrowy dla oczu i gardła.Wszelkiego rodzaju alergie skóry i uczulenia zanikają po regularnym jego piciu.Przy spożywaniu soku odbywa się oczyszczanie wątroby.Skóra może zyskać kolor pomarańczowy.Jest to efekt oczyszczania się organizmu.Toksyny przechodzą do układu limfatycznego, by ostatecznie zostać wydalone przez pory skóry.Efekt "żółtej skóry" może potrwać nawet do roku czasu. Sok z buraków Najkorzystniejszy
potrawyregionalnełyżeczki sody oczyszczonej na mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny na wierzch: 4 mandarynki 1 opakowanie galaretki pomarańczowej Mleko zagotować, zdjąć z ognia, wrzucić połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Jajko utrzeć z cukrem na białą masę. Ucierając dolewać olej i śmietanę. Dodać mleko
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasto 800 g mąki 1 burak ćwikłowy pieczony 1 jajko sól 1 łyżka oleju woda nadzienie 800g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz pieprz pomarańczowy Skworcu czosnek niedźwiedzi Skworcu 2 łyżki natki pietruszki sos 300 g pieczarek 1 cebula 300 ml śmietany kremówki sól pieprz tłuszcz do smażenia Burak przekroić na mniejsze kawałki, dodać odrobinę wody i zmiksować przy pomocy
Gotowanie jest łatwemałży (żywych) 1 łyżeczka tymianku sól pieprz pomarańczowy (niekonieczny) oliwa 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 szkl białego wina garść usiekanej natki pietruszki Małże umyć , wyszorować szczoteczką i przebrać. Powinny być zamknięte, te które są lekko uchylone należy postukać i obserwować czy się zamykają, jeśli nie , należy je wyrzucić. Nie można długo przechowywać żywych małży. W garnku na oliwie podsmażyć
Gotowanie jest łatweprawie naleśników z otrębów , Jako dodatek do śniadania z: ♥ granolą orzechową , ♥ granolą z rabarbarem . Jako dodatek do: ♥ orkiszowych placków z mango i maślanki , ♥ orkiszowych placków z mascarpone , ♥ orkiszowych placków pomarańczowych , ♥ pieczonych placków jaglanych z gruszką i cynamonem , ♥ placków gryczanych z orzechami i lnem , ♥ placuszków bez mąki z jabłkiem , ♥ puszystych placuszków otrębowych bez mąki , ♥ pancakes'ów z ricotty . Składniki
Be Fit Be StrongPewnie po coś, co macie pod ręką, na przykład czekoladę? My ostatnio zapragnęliśmy słodkiej, jeszcze ciepłej drożdżówki z serem, takiej jak z cukierni, a nawet lepszej! Mocno maślana, z pomarańczowym aromatem, słodkim lukrem i pysznym nadzieniem, którego jest w sam raz i nikt go nie żałował :-). Może i drożdżówek nie będziecie mieć po chwili w ręce, a dopiero
Pora coś zjeśćdźwięk, który wydaje przy pierwszy uderzeniu łyżeczką - melodia dla zmysłów. Mój doprawiłam lekko korzennie, kusi więc aromatem cynamonu i innych jesiennych przypraw. Do tego ma obezwładniający wręcz, intensywnie pomarańczowy kolor. Czy można mu się oprzeć...? Ja nie potrafię. Dyniowy creme brulee Składniki: (na 7 porcji) 150 g musu z dyni 4 żółtka 50 g cukru 400 ml śmietany kremówki
Pożeraczka, czyli raz adobrze