pomarańcze Rozmrożony szpinak przekładamy do blendera, jeżeli szpinak jest świeży, wcześniej go myjemy. Z pomarańczy wyciskamy sok. Do blendera dodajemy banana pokrojonego na 2-3 części i wlewamy sok pomarańczowy. Miksujemy na najwyższych obrotach przez ok. 1,5 minuty. Smacznego! wersja z jabłkiem
bistro mamasię ono z naturalnego jogurtu, owoców i domowej granoli. Na blogu znajdziecie różne przepisy na granolę czy też musli ( granola pięć zbóż , musli kokosowo-rabarbarowe , domowe musli , pomarańczowe musli z żurawiną) . Serdecznie Was zachęcam do jej własnoręcznego przygotowania w domu, będziecie mogli wyeliminować z niej niepotrzebne wypełniacze i konserwanty, które znajdują się w większości gotowych produktów. Przepis
Kulinarne przygody Gatityjajek 2 łyżki kakao 3/4 słoika powideł śliwkowych (słoik 200ml) 2-3 łyżki miodu 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej olejek migdałowy kilka kropel bakalie: skórka pomarańczowa, orzechy, migdały i rodzinki WYKONANIE: mak zaparzyć i zostawić na 12 godz. po czym zmielić na najmniejszych oczkach 3 razy białka ubić z cukrem, dodać żółtka ciągle ubijając masło roztopić
Kuchnia BeatyDlaczego wiejskie?-zapytacie. Ach, bo podczas ich pieczenia po całym domu rozchodzi się upojny zapach, który przywodzi na myśl małą, wiejską chatkę na uboczu, skąpaną w pomarańczowej łunie zachodzącego słońca..na zewnątrz słychać cykady świerszczy, a w środku widać krzątającą się w kuchni pulchną gosposię, przygotowującą gorące smakołyki dla wracających do domu, wygłodniałych domowników. Ha, wyobraźnia potrafi ponieść! Ale wierzcie
Gotowanie to kochanieWyrośnięte ciastka smażymy w tłuszczu rozgrzanym do 175 st.C z obu stron, do złotobrązowego koloru. Odsączamy na ręczniku papierowym a następnie polewamy gęstym lukrem, u mnie wymieszanym e skórka pomarańczową z cykaty. Weekend minął w zawrotnym tempie. Szczególnie sobota była intensywna! Razem z Brownie z orzechami i wiśniami odwiedziliśmy Wujka Olka w nowym mieszkaniu, potem moją babcię czyli Prabcię
Dzieje kuchennej Wiewióryłyżka mleka do posmarowania ciasta z wierzchu 30 gramów margaryny (u mnie Kasia) 30 gramów świeżych drożdży 500 gramów masy makowej (u mnie kupna z rodzynkami i skórką pomarańczową) Margarynę roztopić i ostudzić Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku W misce wymieszać mąkę i cukier, dodać jajka, drożdże z mlekiem i stopioną margarynę Drewniana łyżką wymieszać dobrze składniki, a potem ugnieść
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtemperaturze 180 stopni góra - dół. Śmietankę i śmietanę podgrzewamy, dodajemy do niej kostki czekolad i kakao. Mieszamy i doprowadzamy do delikatnego wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy skórkę pomarańczową. Jajko z cukrem waniliowym ubijamy na puszystą pianę i cały czas mieszając dodajemy ją do naszej masy czekoladowej. Banany kroimy na pół-plastry, wykładamy na podpieczone ciasto i zalewamy
BaRepasfiletem drobiowym w cytrynowo imbirowej marynacie, ziemniaki zapiekane z masłem i rozmarynem, smażone listki szałwii w panierce, a na deser pieczone banany z czekoladą nussbeisser i sokiem pomarańczowym. Zaglądajcie tutaj, jeszcze dzisiaj startuję z przepisami
noteskulinarnyfigakawałeczki czekolady. Zapiekamy na grillu w folii aluminiowej lub w piekarniku z funkcją grill do momentu, aż skórka będzie ciemno brązowa, a czekolada się roztopi. Na koniec polewamy sokiem pomarańczowym i dekorujemy borówkami
noteskulinarnyfigaCzekoladowo pomarańczowe babeczki. Rozpływające się w ustach niczym mus, w środku płynna czekolada, aromat pomarańczy. Jednym słowem niebo w gębie :). Bardzo proste w wykonaniu, a ich przygotowanie nie zajmie wam dużo czasu. 250 g gorzkiej czekolady 175 g masła 125 g cukru pudru 75 g mąki 5 jajek połowa pomarańczy Czekoladę razem z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy
noteskulinarnyfigagorącej czekolady będzie czymś niezwykłym. Czekolada, którą dla Was przygotowałam może być jednocześnie deserem, jest bardzo gęsta i aromatyczna. Składniki na 2 małe filiżanki: 1 tabliczka gorzkiej czekolady pomarańczowej starta skórka z jednej pomarańczy 0,5 szklanki mleka 1 łyżka śmietanki kremówki 36% 0,5 łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
noteskulinarnyfigadzisiaj przygotowałam właśnie na jego wzór jogurtowiec, jednak zamiast stężonych galaretek do środka dodałam owoce :) Jogurtowiec owocowy z butelki SKŁADNIKI: 500 ml jogurtu naturalnego 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka cytrynowa 35 dag truskawek 200 ml jagód lub borówek mięta do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Truskawki myjemy, szypułkujemy, kroimy w kostkę. Jagody lub borówki płuczemy. Galaretki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiminut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Roztapiamy resztę czekolady a z pozostałego soku z pomarańczy i cukru pudru przygotowujemy lukier. Wystudzoną babkę polewamy czekoladą, lukrem i dekorujemy skórką pomarańczową oraz cukrowymi perełkami
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipączki prawie błyskawiczne. Zanim tłuszcz w rondlu dobrze się rozgrzeje już zdążycie wyrobić ciasto. Potem już tylko smażenie i już niedługo można zajadać. Ja zrobiłam lukier pomarańczowy, ale możecie je po prostu oprószyć cukrem pudrem i też będzie dobrze. Takie pączuszki są naprawdę pyszne, koniecznie zróbcie bo przecież to już ostatki! Jeśli nie przepadacie za pączkami może usmażycie bardzo kruchy
Smaczna Pyzazdejmujemy z ognia i posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Studzimy 15 minut, w tym czasie potrawa nabierze smaku i aromatu, lekko przestygnie, a olej wypłynie na wierzch i nada potrawie pomarańczowego koloru. Jedzonko jest prze pyszne
Przepisy i porady kulinarne