pranodhm - Fotolia.com Składniki : 1 szklanka śmietany 1 szklanka cukru kryształu 1 galaretka owocowa np. pomarańczowa 4 grube wafle Sposób wykonania : Śmietanę wymieszać z cukrem, zagotować. Gotować 5 minut ciągle mieszając. Następnie zdjąć z ognia, wsypać galaretkę , wymieszać aż całkiem się rozpuści. Przestudzić. Gęstniejącą masą przekładać wafle. Przełożone wafle mocno docisnąć i odstawić do zastygnięcia. Pokroić w nieduże prostokąty
Przepisy i porady kulinarnebędę się więc powtarzać), a i dynię darzę uczuciem szczerym. Połączenie tych dwóch musiało się sprawdzić. Pączki mają śliczny żółty kolor (jeśli użyjecie odmiany dyni o intensywnie pomarańczowym miąższu, takie też będą Wasze pączusie), są mięciutkie, puszyste i delikatne. Niebo w buzi po prostu. Nadziane karmelem są cudownie słodkie, i nie można się od nich oderwać. C. na jedno
Pożeraczka, czyli raz adobrzedłużej, a potem stapia z aksamitem czekolady. Maliny i różowy pieprz to duet idealny, jeśli owinąć go słodyczą białej czekolady, która równie cudownie przyjęła kandyzowaną pigwę i likier pomarańczowy . Obydwa nadzienia powstały zupełnie spontanicznie - otwarłam lodówkę, uśmiechnął się do mnie słoiczek malinowych konfitur i mrugnął okiem stojący poniżej słoik z pigwą. Reszta potoczyła się stylem dowolnym, ale uwierzcie
KUCHARNIAbędzie mniej kaloryczna. Ale na blogu znajdziecie też przepisy z ich dodatkiem: musli kokosowo-rabarbarowe , domowe musli i pomarańczowe musli z żurawiną . Do musli dodajemy naturalny jogurt i świeże owoce. Granolę przechowujemy w suchym szczelnie zamkniętym słoju. Musli (granola) pięć zbóż Proporcje na ok. 1000 g musli
Kulinarne przygody Gatityłyżeczki startej skórki z cytryny mąka do podsypywania stolnicy masa serowa: - ok. 500 g zmielonego białego sera - ok. 2-3 łyżki cukru - jajko - trzy łyżki rodzynek lub skórka pomarańczowa Wykonanie W czasie gdy ciasto rośnie przygotowujemy nadzienie mieszając wszystkie jego składniki. lukier: - 2/3 szklanki cukru pudru - 2- 3 łyżki soku z cytryny Wykonanie Wymieszać na gładką masę
w mojej kuchnijabłek nie obranych Wykonanie obrana dynię pokroić w paski ,jabłka przekroić na pół -nie obierać przepuszczam przez wyciskarkę..Smacznego!!!. ps.wyciśnięty sok zielony ze szczawiu i zielonej papryki ,pomarańczowy sok z marchewki ,a żółty z dyni....pycha soczek.Polecam...soki wyciskam w wyciskarce.. . Bevanda verde - non si ammalano ! Bere succo verde - Salute ! Spinaci , lattuga, cavolo , broccoli , prezzemolo e sedano
w mojej kuchnimleka 10 dkg masła 15 dkg cukru 3/4 szklanki miodu 3 jajka zawartość środka laski wanilii lub duży cukier waniliowy 10 dkg migdałów rozdrobnionych 10 dkg rodzynek skórka pomarańczowa skórka cytrynowa 10 dkg orzechów włoskich skórka cytrynowa kieliszek rumu ewentualnie słodka śmietana kremówka
w mojej kuchnirondelka wszystkie składniki polewy i gdy margaryna się rozpuści, na małym ogniu, mieszając, gotuj 5 minut. Gorącą polewą posmarować gotowe ciasto pozostawiając do ostygnięcia.udekorować paseczkami kandyzowanej skórki pomarańczowej..Smacznego ps.fotek mało ,bo tylko tyle zdążyłam uratować do zdjęcia
w mojej kuchniSurówka z kapusty z imbirem i orzeszkami... Chrupiąca, cienko poszatkowana, biała kapusta. Soczyste wiórki pomarańczowej marchewki. Ostry posmak przeciśniętego czosnku. Całość oblepiona słodko-kwaśnym sosem z imbirem. Oprószona pokruszonymi orzeszkami ziemnymi. Pyszna surówka jak z chińskiej restauracji. Polecam! Składniki: 1 średnia główka białej kapusty; 2 duże marchewki; 3 ząbki czosnku. Sos: 1 szklanka zimnej wody; 4 łyżeczki cukru
Gospodyni Miejskarana w kuchni,żeby zdążyć przed pracą...dzisiaj na tapecie babka pomarańczowa
Anioły w kuchnipomarańczach z miętą, uznałam, że w sezonie na cytrusy koniecznie musze go zrobić. Robiłam wcześniej pstrąga w cytrusowym sosie , więc domyślałam się, że będzie smacznie… :)! I było! Pomarańczowy aromat z nutką mięty nadał potrawie wyjątkowo lekki, przyjemny smak. A do tego przygotowuje się to danie w 15 minut. Jak lubicie bardziej pikantne dania to możecie dodać płatki chili. Kurczak
UgotujmyTo.plfont:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} pęczek rzodkiewki 20 dag żółtej fasolki szparagowej 1 pomidor czerwony 1 pomidor pomarańczowy pół pęczka szczypiorku Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i tniemy na około 2 cm fragmenty. Kroimy: pomidory w większą kostkę, a rzodkiewkę w talarki. Kroimy szczypiorek
Humanistka w kuchniCiasto: pół kostki margaryny 6 łyżek cukru 2 szklanki mąki jajko łyżka mleka 3 krople olejku pomarańczowego 2 łyżki kakao Lukier: ¾ szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Dekoracja: tabliczka gorzkiej czekolady Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko, mleko. olejek i mąkę z kakao. Zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość
Humanistka w kuchniłyżeczki czerwonego pieprzu marynowanego, ewentualnie pektyna jabłkowa lub inny środek żelujący. Przygotowanie: Zagotować syrop z wody i cukru. Pomarańcze wyszorować i sparzyć, z połowy cienko zetrzeć skórkę (tylko pomarańczowa część bez albedo). Pomarańcze dokładnie obrać, posiekać w drobną kostkę, włożyć do syropu, dodać otartą skórkę i imbir starty na tarce. Pieprz odsączyć na sitku i z grubsza posiekać, dodać
SzczyptaSmaQjusta kitchen owsianka no.25 autorka: justa_kitchen | blog: justa kitchen kokosowa ryżanka z borówkami autorka: justa_kitchen | blog: justa kitchen owsianka no.24. pawlikowska autorka: justa_kitchen | blog: justa kitchen Pomarańczowa owsianka autorka: Pattka89 | blog: Pasja Patki Sernik light - na przekór karnawałowi... autorka: Szczypta Słodyczy | blog: Szczypta Słodyczy Owsianka super prosta :) autorka: justyna.pasiek | blog: JemyPijemy Pieczona marchewkowa owsianka autorka: truetastehunters | blog
Chocolate Stop Tempting