Bakaliowy makowiec

Bakaliowy makowiec

Bakaliowy makowiec

składniki* 400 g mielonego suchego maku* 400 ml mleka* 1 łyżka masła * 5 jajek* 1/2 szklanki miodu* 3 duże jabłka* 125 g miękkiej margaryny* 3/4 szklanki cukru* aromat migdałowy* 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 szklanki bakalii (orzechy, migdały, skórka cytrynowa i pomarańczowa, rodzynki, suszone morele, kandyzowane owoce)  Sposób wykonania Mleko zagotować z łyżką masła, wsypać mielony mak, chwilkę pogotować na małym ogniu ciągle mieszając, zestawić z ognia, dodać aromat migdałowy i odstawić do wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mix smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

NanalyNanaly

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, pieczenie, mąka, mak, mielone, miód, orzechy, cytryna, jajko, makowce, ciasto z makiem, ciasto, pieczone jabłka, jabłka pieczone, mleko w proszku, pieczeń z mielonego, sposoby na jajko, ciasta z jabłkami, ciasto mleko w proszku, ciasto z orzechami, ciasto cytrynowe, puszyste ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto ucierane , ciasto z białek

Inne przepisy z Mix smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.