Ziemniaki to chyba najpopularniejszy produkt na polskich stołach więc dlaczego nie miałby się pojawić również na grillach, a jeśli dodamy do niego boczek to nikt się im nie oprze. Składniki : (w stosunku 1:1) młode ziemniaki średniej wielkości boczek w plastrach zioła prowansalskie Przygotowanie : Obrane ziemniaki gotuję prawie do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzone ziemniaki posypuję ziołami następnie każdego
Mechanik w kuchniTo przepis dla początkujących w sferze wypieków. Przepis łatwy i szybki i smaczny. Będziemy potrzebowali tylko trzech składników, takich jak paczka wafli 100 g masła puszka
Z Kuchni Do KuchniPodaję propozycję na dość szybką zupkę koperkową. Jest na tyle łatwa, by robić jednocześnie coś innego! Składniki ryż z groszkiem i marchewką SYS koperek
Z Kuchni Do Kuchnipewnego czasu w Polsce można kupić długo dojrzewającą wołowinę. To rewelacja. Steki są przepyszne, kruche, rewelacyjne. Może przez lata w tym był problem, ż wołowina nie dojrzewała, nie wiem, ale teraz można kupić idealne mięso na steki. Ostatnio kupiłam stek typu tomahawk, taki z kością, prawie jak z amerykańskich filmów. Stek był sporych gabarytów, ważył ponad 800 gram. Na opakowaniu
Smaki Ewyświecie i najczęściej zamawianą on-line/telefonicznie potrawą w kraju nad Wisłą. Gdzie się nie rozejrzeć, widzimy pizzerię. Z kolei restauracje, które mają w swoim menu głównie np. potrawy polskie, także dokładają do swojej karty pizze. Dlaczego? A no na przykład dlatego, że skoro im "nie idzie", to dołóżmy pizzę i klientów już mamy. Oczywiście są lokale, które już
Right Behind The KitchenPyszna i zdrowa surówka obiadowa, raz - dwa - trzy i gotowa!. Propozycja dla zabieganych, pyszne pory i jabłka z Polskich sadów pasują do siebie idealnie, w wersji fit z jogurtem naturalnym. Składniki: - 3 średnie pory, biała część - 2 duże jabłka, najlepiej kwaskowate - kilka gałązek zielonej natki pietruszki - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - sól - pieprz 1. Pory kroimy w talarki i zalewamy wrzątkiem
Apetyczna babeczkaKto powiedział, że pierogi nie mogą być deserem? Nikt! A nawet, jeśli taki śmiałek się znalazł, to słuchać go nie należy, bo zwyczajnie nie wie co
Wypisz Wymalujsię one metodą wytwarzania, wielkością kuleczek i podobno czasem gotowania. Jest też kuskus palestyński - maftoul , wytwarzany nie z semoliny, a z kaszy bulgur. Uważam jednak, ze na nasze polskie potrzeby nie ma to większego znaczenia, bo wszystkie te wersje perłowego kuskusu możemy stosować w potrawach zamiennie. W moghrabieh najbardziej podoba mi się konsystencja. Te małe perełki po ugotowaniu
Chilli Czosnek i OliwaPisałam już o tym, że nie przepadam za zupami, ale zdarza mi się je gotować od czasu do czasu. Na tygodniu naszło mi na wspominki i
Weekendy w domu i ogrodzieneed time, you don’t need a recipe, you don’t need tons of ingredients just some intuition and some creativity. Enjoy your meal. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Won-ton-ki z grzy-ba-mi w so-sie ze szpi-na-ku i czo-snku
Food PolkaPierogi to nasza największa miłość! Z każdym farszem smakują rewelacyjnie ale... nie w każdym wykonaniu! Mamy nasze osobiste preferencje, jeśli chodzi o temat pierogowy! Po pierwsze
Wypisz Wymalujdobrze przygotowana. Żadnych dodatków smakowych poza solą i sztucznych utrwalaczy poza witaminą C w puszce nie było. Soczewica z firmy Rolnik była zapakowana we Włoszech, a obrandowana już w Polsce. Smaczna i bardzo wygodna opcja. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C. Szykujemy sobie dwie patelnie. Na jednej z patelni na oleju smażymy z każdej strony na złoto wszystkie białe kiełbasy
Karo in the KitchenTo chyba najszybsza przekąska świata, zdrowa i pełna energii na dalsze hop-sa-sa! Dla dzieci jak znalazł, dla dorosłych? Czemu nie? U mnie pieczywo chrupkie
Z Kuchni Do Kuchnitrzeba się martwić czy na pewno wyjdą, bo zawsze się udają! Tym razem też takie proponuje wilgotne ciasto, z ziarenkami prawdziwej wanilii i hiszpańskiej czekolady. Do tego nasze polskie gruszki, słodziutkie i aromatyczne. Ciasto jest łatwe i nie zajmuje dużo czasu. Można zrobić rano, a na popołudniową kawkę już będzie do jedzenia! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 200 g masła - 3 jajka
SMYKWKUCHNIsię (a my razem z nimi) różnych tropów, by odnaleźć podpalacza i mordercę kolejnych ofiar. Książka świetna, nie można się oderwać. Nic dziwnego, że znalazła się w czołówce najlepszych polskich książek 2015 roku na różnych portalach i blogach
Weekendy w domu i ogrodzie