ciekawych propozycji zawodowych ... Mam tylko nadzieję, że starczy mi na nie czasu. :) Kilka razy zostałam również doceniona, moje przepisy znalazły się na kilku portalach internetowych, między innymi na Doceń Polskie oraz ostatnio fineLIFE , za co bardzo dziękuję ich Twórcom. :) Nadal prowadzę swoją rubrykę kulinarną w Skarbie Rossmann oraz współpracuję ze wspaniałą firmą rodzinną Ogródek Dziadunia ( klik ). I o produktach
Garniec MagaliePleśniak to chyba jedno z najpopularniejszych i najprostszych polskich ciast. I choć nazwa może się wydawać mało zachęcają, to zaręczam, że w składnikach nie ma nic spleśniało. Nazwę swą ciasto zawdzięcza zapieczonej pianie, która w przekroju wygląda jak biała pleśń. Znany jest również pod nazwą „skubaniec”. Być może z tego powodu, że drobna kruszona na wierzchu ciasta jest
Jacob TastesKochani coś na osłodzenie soboty, kiedy mamy dużo roboty. Pyszny i zdrowy jogurt z chia na energię! Nasiona chia stanowią obfite źródło kwasów tłuszczowych Omega
Z Kuchni Do KuchniKochani , proponuję Wam przepis na urodziny. Lub na każdą imprezę, na której jest duża ilość osób. Ja swoje trufle zrobiłam na 3 Urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool
Z Kuchni Do KuchniKilka dni temu zakończył się Festiwal Polskiej Piosenki w Opolu. Zawsze gdzieś tam podświadomie czekam na ten czerwcowy weekend, bo w Opolu jakoś tak weselej wtedy. Ale jak przychodzi co do czego, to koncerty rzadko oglądam i w sumie mogłabym mieszkać w Kaliszu i wyszłoby na to samo ;) Do amfiteatru nie chodzę, nie ciągnie mnie tam kompletnie, poza
bistro mamaplacek składający się z wielu warste. O tym jak robi się lawasz i jaka jest historia tego chleba proponuję przeczytać sobie TUTAJ . Jednak osobiscie nie widizalam go nigdy w polskich sklepach dlatego my spokojnie, jeśli nie mamy gdzie go kupić, możemy użyć zwykłej tortilli - myślę, że nikt się za to nie obrazi Tradycyjnie do mies ormiańskich podawana jest ,,sałatka
sierotka maRysia w kuchniwszystko na wyciągnięcie ręki przez okrągły rok w pierwszym lepszym supermarkecie. Pomidory z Hiszpanii, ziemniaki z Grecji, pierwsze truskawki pod koniec kwietnia z Węgier, a nie z polskich szklarni. Coraz częściej mówimy, że bez nie pachnie tak jak kiedyś, truskawki i czereśnie nie smakują tak samo, a pomidory to już zupełnie nie to co, pamiętamy z dzieciństwa
bistro mamaDzień dobry kochani dość wcześnie ale...pożywnie! Warto zacząć śniadanie od czegoś wyjątkowego, szczególnie jeśli jest sobota i można sobie na to pozwolić. Bez biegu, bez
Z Kuchni Do Kuchnipodszepty. Nie, nie będę żarła czegoś, co jest tłuste i bez smaku! Potem okazało się, że po pierwsze – nie umiem kupować awokado, po drugie – te zielone odmiany bywają w polskich sklepach podłe i ciulowe i trafienie na idealne awokado graniczy z cudem, zupełnie jak trafienie na idealnego faceta. I tak samo, jak z idealnym facetem, los w końcu zsyła
ladykitchenłyżeczki na szklankę mąki, a w szczenie zamkniętym słoiczku może być przechowywany w lodówce nawet przez rok. Największymi producentami tej przyprawy są obecnie Iran i Turcja. W Polsce doskonałej jakości mahlab można kupić w Tureckim Sklepie , w którym zaopatrujemy się też w pikantną pastę paprykową harrisę i naszą ulubioną herbatę jabłkową . Prowadzony przez małżeństwo Martę i Tunça - Turecki Sklep
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapracy słucham radia. Czy raczej może słyszę je - gdzieś w tle. (Znów ten problem; jak po polsku wyrazić różnicę między hear a listen ?) Nie z własnej woli; po prostu zawsze ktoś wciśnie ten guzik; i czas jakoś przyjemniej płynie. Od czasu do czasu znów ktoś podejdzie i podkręci głos tak, że niemal nie słychać własnych myśli. Ten będzie nucił
Pożeraczka, czyli raz adobrzetroszkę ścisnąć. W gotowaniu i pieczeniu sprawdza się bez zarzutów. Spis miejsc, w których możecie kupić produkty PRO-BIO znajduje się TUTAJ , bez problemów znajdziecie te produkty w polskich sklepach ze zdrową żywnością. Znacie markę PRO-BIO? Co Was najbardziej zainteresowało
Zdrowie na języku :Pprzyćmił inne cuda nieśmiało pojawiające się na straganach. Szukając czegoś, co pasowałoby do szparagów, a nie byłoby boczkiem i jajkiem w koszulce, mój wzrok padł na botwinę. Botwina w Polsce to głównie chłodniki i barszcze, rzadziej sałatki i pasty. Tymczasem jest cudownie słodka, nie ma ziemistego smaku dojrzałego buraka i wymaga krótkiego czasu, żeby móc cieszyć się pełnią walorów
ladykitchenchęci na przygotowanie przepysznego truskawkowego ciasta. O dziwo, na targu truskawka już zawładnęła stoiskami, cena też nie należy do najwyższych (ej, serio, udało mi się kupić pyszne, świeże, polskie truskawki za 5 zł za kilogram!) więc, nic nie stało na przeszkodzie, aby umilić sobie ten słoneczny urlop. Co do samego ciasta, jak zwykle wyszło spod mojej ręki, z tego
Słodkie PrzyjemnościCoś dla miłośników pomidorobrania :D Również tego sklepowego, chociaż polskie pyszne pomidory są najlepsze, bo zupełnie inaczej smakują :) Uwielbiam piec pomidory, bo robi się to szybko, a danie jest bardzo podzielne, do tego pieczone pomidory są idealną bazą pod sosy, czy zupy. Kolejna patera pomidorów upieczona, A jest już pomysł na następną, ciekawa jestem jak u Was? :) U mnie bardzo
KreatywnePiny