polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:35/582)

Pierniko-brownie z batatów 116

wiatrakiem Czas - ok. 45 minut (do suchego patyczka)   Po tym czasie ciasto wystawiamy i odstawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie możemy przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki ksylitolu Dodatki: kolorowe posypki, skórka pomarańczowa lub inne ulubione dodatki W małym rondelku umieszczamy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, olej

Cooking Monster
Uniwersalna polewa czekoladowa 104

czekoladowąPolewa jest uniwersalna- można ją stosować do polewania ciast, ciasteczek, muffinek. Może przykryć całą powierzchnię naszego wypieku lub możemy nią udekorować robiąc esy- floresy.   Polewa czekoladowa Składniki: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru pudru . Wykonanie: Do garnuszka wlać gorącą wodę, wsypać cukier puder i cały czas mieszając podgrzewać

paapilotkaa
Kostka piernikowa z marcepanem i powidłami 119

łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do przełożenia: około 6 – 7 łyżek powideł 350 g domowej masy marcepanowej Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki Przygotowanie: W rondelku roztopić masło i ostudzić. Jajka ubić z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodać roztopione masło, mleko(...)Piernik przekroić poziomo na dwa blaty. Dolną warstwę posmarować cienką warstwą powideł, na to położyć rozwałkowaną masę marcepanową i posmarować ją cienką warstwą powideł. Następnie przykryć drugim blatem. Polewa czekoladowa: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i polać wierzch piernika

Oryginalny smak
Ciasto na jesienną chandrę i... kto do Was pisze...:) 140

imbiru 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka skórki otartej z cytryny lub pomarańczy po solidnej garści:  rodzynków, posiekanej gorzkiej czekolady, posiekanych orzechów włoskich oraz płatków migdałowych polewa czekoladowa Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i nadal mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem, sodą i przyprawami i dokładnie mieszamy. Odstawiamy mikser na bok. Do ciasta(...)ponownie mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35 minut (aż do suchego patyczka). Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową. Oczywiście można również posypać ciasto po prostu cukrem pudrem, tak jak ja :) A teraz mała niespodzianka. Ta ta ra tam.... Oto ja we własnej osobie :) Naprawdę dłuuuugo się zastanawiałam

My simple kitchen
Piernik 50

Pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu piernik bez miodu, który długo zachowuje świeżość. Piernik z dużą ilością powideł śliwkowych, cynamonu oraz kakao jest niesamowicie aromatyczny. Domowy piernik udekorowany polewą czekoladową oraz ozdobiony posiekanymi orzechami, suszonymi owocami lub cukrowymi koralikami wygląda i smakuje obłędniej. To ciasto, które upieczesz w weekend i Święta Bożego Narodzenia. Zapraszam po przepis na piernik bez miksera(...)piekarnika. Przygotowanie polewy z kakao: W garnuszku, na małej mocy palnika, roztapiam 100 g masła (połowę klasycznej kostki o wadze 200 g) razem z 80 g cukru. Cały czas mieszam rózgą kuchenną do rozpuszczenia cukru. Wlewam trzy łyżki mleka, mieszam. Garnuszek ściągam z palnika, wsypuję trzy łyżki dobrego kakao, mieszam rózgą do połączenia. Wystudzony piernik polewam polewą czekoladową, dekoruję. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowiec 819

łyżki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy: 5 jaj 1 margaryna 5 łyżek cukru 2 cukry wanilinowe 1 łyżka mąki  1 szkl mleka Dodatkowo: polewa czekoladowa (nie użyłam) Sposób przygotowania 1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, na koniec ubitą pianę z białek. Podzielić na 4 równe części(...)rozmieszać z mlekiem (odlać ze szklanki) resztę mleka zagotować z cukrem i do tego wlać szybko masę jajeczną i mieszać aż zgęstnie. Wystudzony ucieramy z margaryną. Przekładamy placki czekoladowe. Polewamy polewą czekoladową

Cukiernia Pychotki
Sernik z wiśniami 307

wiśni bez pestek 200 g cukru  100 g masła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania : Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie ciasto(...)wiśni i wylewamy resztę masy serowej. Na wierzch posypujemy pozostałe wiśnie. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Studzimy ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na następny dzień polewamy polewą czekoladowa i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego Sernik piekłam razem z : Joanna  - http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/07/Sernik-smietankowy.html Krystyna  - http://krystyna9.livejournal.com/83898.html Dorota  - http://doowa.blogspot.com/2014/07/sernik-z-kaszy-jeczmiennej-z-pitahaya.html Agnieszka  - http://marynawkuchni.wordpress.com/2014/07/12/sernik-maryny/

Słodkości i nie tylko
Polewa czekoladowa 150

robienia domowej polewy czekoladowej. Polewy na bazie naturalnego kakao. Jej przygotowanie nie jest wcale skomplikowane, a jej zrobienie trwa parę minut. W zamian otrzymamy naturalną polewę z produktów, które z reguły  zawsze mamy w domu pod ręką. Bez zbędnych dodatków ani polepszaczy, które znajdują się w tych gotowych sklepowych produktach. Polewa czekoladowa Czas przygotowania: 15 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Piernik choinka 534

piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sodu MASA GRYSIKOWA: 3 szklanki mleka 1/2 szklanki kaszy manny błyskawicznej 1/3 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 200 g masła POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 1/3 szklanki wody 50 g masła DODATKOWO: 1 słoiczek gęstych powideł śliwkowych (330ml) dekoracje cukiernicze Piernik. Miód, masło(...)łyżce wystudzonej kaszy. Masą smarować przełożone powidłami paski piernika, zaczynając od najszerszego. Po złożeniu choinki posmarować również boki. Ciasto wstawić do lodówki, aż masa zastygnie. Polać polewą czekoladową. Polewa . Do garnka wsypać kakao i cukier. Wlać wodę i mieszając zagotować. Dodać masło i połamaną czekoladę. Mieszać, aż się rozpuszczą. Przestudzoną polewą polać po pierniku i przykleić dekoracje cukiernicze. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Ciasto z brzoskwiniami z puszki i bezą 70

sezonowe owoce, świetnie sprawdzą się tu na przykład jabłka lub gruszki. Ciasto z brzoskwiniami i pianką nie jest bardzo słodkie, możecie na koniec posypać je cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową, która wspaniale pasuje do brzoskwiń. Polecam, smacznego:) Ciasto z brzoskwiniami z puszki i bezą, składniki: na tortownicę o średnicy 23 cm (lub troszkę większą) do odmierzania używamy szklanki(...)rumieniło od góry, można pod koniec pieczenia zakryć je papierem. W trakcie pieczenia piana może się unieść, by potem nieznacznie opaść. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem lub polać odrobiną polewy czekoladowej. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Meringue Peach Cake Recipe: for the crust: 1 1/4 cups of flour

Lekcje w kuchni
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami w miodzie 71

Tradycyjny mazurek z polewą czekoladową i masą kajmakową na kruchym spodzie. Jak większość mazurków ze względu na swój skład jest bardzo słodki, ale za to długo zachowuje świeżość i można go przygotować kilka dni przed świętami. Mazurek udekorowany jest orzechami w miodzie, które po nadaniu im odpowiedniego kształtu smakują jak batoniki musli :) oraz płatkami migdałowymi, suszoną żurawiną i wiórkami kokosowymi(...)wypełnić masą kajmakową, wyrównać i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Czekoladę mleczną i gorzką połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Roztopioną polewą czekoladową, rozsmarować na warstwie kajmakowej naszego mazurka. Wyrównać i ponownie wstawić do lodówki. Jeżeli wykonaliśmy wcześniej ranty ozdobne z ciasta kruchego, to teraz należy je ułożyć na swoje miejsce, korzystając

Świat Ciasta
PIERNIK STAROPOLSKI 142

mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 50 g orzechów włoskich, drobno posiekanych DO PRZEŁOŻENIA 250 g powideł śliwkowych 50 g miodu POLEWA CZEKOLADOWA 100 ml śmietanki 30% 30 g miodu 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 20 g miękkiego masła DODATKOWO 400 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich, uprażonych(...)miodem, dodać pokruszone tabliczki czekolady. Zdjąć z ognia i mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Dodać miękkie masło i dokładnie wymieszać, aż się roztopi. Dobrze wystudzony piernik oblać wystudzoną polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Artykuł PIERNIK STAROPOLSKI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 91

mieszankę mąk bezglutenowych, wówczas ciasto nie tylko byłoby wegańskie i bez cukru ale jeszcze bezglutenowe. Krem został zrobiony na bazie mleka kokosowego, mleka roślinnego oraz płatków jaglanych. Całość dopełnia polewa zrobiona z gorzkiej czekolady, mleka i agaru. Robiąc FIT Stefankę troszkę wspierałam się przepisem z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki . Składniki na blachę 27 cm x 17 cm: Składniki(...)ułożyć kolejne blaty, wyłożyć kolejne części kremu. Ostatniego blatu nie smarować kremem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, po to aby krem jaglany zastygł. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 1 łyżeczka agar agar 50 g gorzkiej czekolady 150 g mleka roślinnego Mleko i agar umieścić w garnuszku. Zagotować, gotować 2-3 min od czasu

moj przepis na
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 85

mieszankę mąk bezglutenowych, wówczas ciasto nie tylko byłoby wegańskie i bez cukru ale jeszcze bezglutenowe. Krem został zrobiony na bazie mleka kokosowego, mleka roślinnego oraz płatków jaglanych. Całość dopełnia polewa zrobiona z gorzkiej czekolady, mleka i agaru. Robiąc FIT Stefankę troszkę wspierałam się przepisem z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki . Składniki na blachę 27 cm x 17 cm: Składniki(...)ułożyć kolejne blaty, wyłożyć kolejne części kremu. Ostatniego blatu nie smarować kremem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, po to aby krem jaglany zastygł. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 1 łyżeczka agar agar 50 g gorzkiej czekolady 150 g mleka roślinnego Mleko i agar umieścić w garnuszku. Zagotować, gotować 2-3 min od czasu

moj przepis na
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 133

ułożyć kolejne blaty, wyłożyć kolejne części kremu. Ostatniego blatu nie smarować kremem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, po to aby krem jaglany zastygł. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 1 łyżeczka agar agar 50 g gorzkiej czekolady 150 g mleka roślinnego Mleko i agar umieścić w garnuszku. Zagotować, gotować 2-3 min od czasu(...)wymieszać, lekko przestudzić, tak aby czekolada zaczęła lekko gęstnieć. Przelać do rękawa cukierniczego, wyjąć ciasto z lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego!   Wegańska

moj przepis na
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 257

ułożyć kolejne blaty, wyłożyć kolejne części kremu. Ostatniego blatu nie smarować kremem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, po to aby krem jaglany zastygł. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 1 łyżeczka agar agar 50 g gorzkiej czekolady 150 g mleka roślinnego Mleko i agar umieścić w garnuszku. Zagotować, gotować 2-3 min od czasu(...)wymieszać, lekko przestudzić, tak aby czekolada zaczęła lekko gęstnieć. Przelać do rękawa cukierniczego, wyjąć ciasto z lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego!   Wegańska

moj przepis na