polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:38/582)

Sezamowiec 177

szklanki cukru 10 dag wiórków kokosowych masa budyniowa: 3/4 litra mleka 1/2 szklanki cukru 35 dag masła 3 budynie śmietankowe łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag wiórków kokosowych ponadto: polewa czekoladowa Sposób przygotowania:  Składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy. Dzielimy na trzy równe części. Blaszkę do pieczenia (25x36) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy na nią 1 część ciasta. Wszystkie(...)pomocą łyżki. Masę dzielimy na dwie części. Przełożenie ciasta: -kruche ciasto z sezamem -masa kokosowa -kruche ciasto z sezamem -masa kokosowa -kruche ciasto z sezamem i masą kokosową Polewamy czekoladową polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu

Pobite gary Barbary
MURZYNEK - PRZEPIS (DUŻA BLACHA) 526

wystarczy cierpliwie poczekać, aż się upiecze (bez otwierania drzwiczek!). Jest wysoki i mięciutki, bardzo podzielny, przepis jest bowiem na dużą blachę  😉 Zawsze też smaruję go grubą warstwą czekoladowej polewy - wygląda i smakuje świetnie! Składniki na murzynka i polewę są tanie, i raczej powinniście mieć je wszystkie w kuchni.  I wiem, że się powtarzam(...)powideł śliwkowych (290 g) - opcjonalnie można użyc innych powidel lub ulubionego dżemu DODATKOWO: odrobina masła i bułki tartej lub kaszy manny do obsypania formy SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: przepis TUTAJ (KLIK) WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Blachę o wymiarach 30 x 25 cm  wysmaruj odrobiną masła i obsyp bułką tartą

Słodko-Słony Świat Ilony
Mega czekoladowe ciasto z cukinią 103

papierem do pieczenia. Wyłożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC przez około 35 - 45 minut do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjąć, wystudzić. Przed podaniem polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 40 g masła Masło i posiekaną czekoladę umieścić w małym garnuszku. Podgrzewać, na bardzo małej mocy palnika, mieszając, do roztopienia i połączenia się składników

Słodka Strefa
Orzechowiec 138

wystudzony budyń. Na wystudzone spody od ciasta nałożyć masę śmietankową, następnie przykryć je drugim spodem, wylać na wierzch ciepłą jeszcze masę orzechową. Zostawić do wystygnięcia. Wierzch otulić polewą czekoladową. Polewa : Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuścić w kilku łyżkach śmietany kremówki. Smacznego! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków
Sernik dyniowy z Oreo 134

pieczemy przez około godziną. Po upieczeniu studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu zdejmujemy obręcz i wkładamy do lodówki *** *** Czekolady roztapiamy w garnuszku wraz z mlekiem, mieszamy *** *** Polewą czekoladową polewamy sernik z wierzchu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPYSZNE CIASTO DYNIOWE PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik

Blog z Apetytem
Dwusmakowe gofry - o smaku białej i ciemnej czekolady. 158

jednej strony było jasne, a z drugiej ciemne. Pieczemy przez 4-6 minut w zależności od pożądanej miękkości i chrupkości.  Gotowe wyjmujemy i podajemy z polewą czekoladowąPolewa Składniki: 50 g mlecznej czekolady łyżka masła łyżka mleka. Wszystkie składniki podgrzewamy do rozpuszczenia, stale mieszając.  Smacznego! Wracając do gofrownicy. Gofrownica, której użyłam do wykonania gofrów to Gofrownica

Poezja Smaków - blog kulinarny
Makowiec japoński z jabłkami 83

nagrzanego wcześniej piekarnika do temperatury 170 stopni koniecznie grzanie góra, dół bez termoobiegu. Piecz 50 – 60 minut do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostaw do całkowitego wystudzenia. CZEKOLADOWA POLEWA Tabliczkę czekolady połam na pojedyncze kostki, przełóż do miseczki. Dodaj śmietankę kremówkę. Całość rozpuść w delikatnej kąpieli wodnej. Polewę z mlecznej czekolady wylej na wystudzony makowiec. Udekoruj wiórkami(...)Piecz 50 - 60 minut do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostaw do ca\u0142kowitego wystudzenia.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/makowiec-japonski-z-jablkami\/#wpzoom-rcb-direction-step-16406859554247454","image":""},{"@type":"HowToSection","name":"CZEKOLADOWA POLEWA","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Tabliczk\u0119 czekolady po\u0142am na pojedyncze kostki, prze\u0142\u00f3\u017c do miseczki. Dodaj \u015bmietank\u0119 krem\u00f3wk\u0119. Ca\u0142o\u015b\u0107

ProstePesto.pl
Ciasto bez pieczenia z krówką 59

przypadku traktować jako ciasto bez pieczenia. A słuchajcie wyszło genialne. Budyniowo maślany krem, warstwa krówkowa (kajmakowa) pomiędzy herbatnikami, a do tego jeszcze warstwa powideł malinowych i czekolada w polewie. Rewelacyjne połączenie. Ciasto potrzebowało w lodówce 3 godzin. Oczywiście im dłużej stało tym było smaczniejsze, ale zapewniam, że to ciasto za długo nie postoi Ciasto bez pieczenia z krówką, przepis(...)kruche wykładamy połowę kremu. Przykrywamy herbatnikami. Wykładamy kajmak i obsypujemy orzechami. Znów przykrywamy herbatnikami, smarujemy dżemem i wykładamy resztę kremu. Na wierzch ostatnia warstwa herbatników i polewa czekoladowa Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 125 ml śmietanki kremówki  Śmietankę podgrzewamy. Do ciepłej wrzucamy czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady i połączenia jej ze śmietanką. Wylewamy

Relaxtime
Blok czekoladowy - Tort 77

wiele świetnych przepisów. składniki: 2 kostki masła 3/4 szklanki cukru 0/5 szklanki wody 500 g mleka w proszku  100 g czekolady deserowej  200 g herbatników  polewa: 100 g czekolady  łyżka masła Przygotowanie: Wyłożyć tortownicę o średnicy 23 cm papierem pergaminowym. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. W tym samym czasie w garnku zagotować masło z cukrem(...)czekoladę oraz mleko w proszku.  Do gęstej masy dodać pokruszone herbatniki. Wszystko wymieszać łyżką. Przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 3 h. Ciasto wyłożyć z formy. Polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę z masłem. Zaglądajcie na mój ->   Instagram  <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych

Niezły Młynek
Blok czekoladowy - Tort 95

wiele świetnych przepisów. składniki: 2 kostki masła 3/4 szklanki cukru 0/5 szklanki wody 500 g mleka w proszku  100 g czekolady deserowej  200 g herbatników  polewa: 100 g czekolady  łyżka masła Przygotowanie: Wyłożyć tortownicę o średnicy 23 cm papierem pergaminowym. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. W tym samym czasie w garnku zagotować masło z cukrem(...)czekoladę oraz mleko w proszku.  Do gęstej masy dodać pokruszone herbatniki. Wszystko wymieszać łyżką. Przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 3 h. Ciasto wyłożyć z formy. Polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę z masłem. Zaglądajcie na mój ->   Instagram  <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych

Niezły Młynek
BABKA MARMURKOWA 182

patyczkiem.  Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut w 180C, do suchego patyczka.  Po upieczeniu zostawić na 15 minut w formie, następnie ostudzić i polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa 75 g białej czekolady 75 ml śmietanki 30% Czekoladę połamać na kawałki. Zgotować śmietankę, dorzucić czekoladę. Odstawić na 2 minuty, dokładnie wymieszać. Polać wystudzoną babkę.  Smacznego

RAROSSA
Kokoski (lamingtony) 152

czekoladową polewą, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. U nas nosiły nazwę kokoski ale znane są również jako lamingtony lub kudłacze. Co ciekawe, pochodzą z Australii gdzie niewykorzystany biszkopt polewano czekoladową polewą i obtaczano w wiórkach aby się nie zmarnował.  Kto jeszcze nie zna tego deseru to polecam. Zwłaszcza miłośnikom kokosu. Ciasto: 4 jajka 1 szkl cukru szczypta soli

Smakołyki Asi
Ciasto z czekoladkami Kinder 1614

ciasta  na bazie tych czekoladek uważam za bardzo dobry pomysł, bo wyszło naprawdę super! Lekki, mięciutki biszkopt bezglutenowy, łągodna masa z śmietanki kremówki z czekoladkami Kinder i czekoladowa polewa! Co może być lepiej? Hmmm... chyba nic 😆 Ciasto z czekoladkami Kinder - przepis: Biszkopt bezglutenowy: 3 jajka 3 łyżki cukru 50 g mączki migdałowej* Szczypta soli *50 gram obranych migdałów(...)godzin do lodówki. Dekoracja: Czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej (większą miseczkę ustawiamy nad mniejszym rondelkiem z gotującą się wodą, aby miseczka nie dotykała wody).  Polewą czekoladową polewamy wierzch zimnego ciasta. Dekorujemy wg. uznania czekoladkami Kinder. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @KuchniaLukasza

Kuchnia Łukasza
Jesienna Pani Walewska 143

cały czas miksując. Na koniec dodać alkohol i ekstrakt. Na pierwszy placek nałożyć krem budyniowy, wyrównać. Przykryć drugim plackiem, odwracając go warstwą orzechową do dołu i polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 75 g masła 75 g czekolady gorzkiej 75 g czekolady mlecznej Masło roztopić, zdjąć z palnika Dodać posiekaną czekoladę, poczekać do jej roztopienia, wymieszać. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
murzynek z bitą śmietaną 380

sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się. składniki na czekoladową polewę: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: Czekladę i masło rozpuszczamy. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto. Ciasto przekładamy kremem. Wierzch polewamy czekoladową polewą. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Babka marmurkowa 174

temperaturę do 175°C i piec jeszcze 20-30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu zostawić na 15 minut w formie, następnie ostudzić na kratce i polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa 75 g gorzkiej czekolady 75 ml śmietanki 30% Czekoladę połamać na kawałki. W kubeczku zagotować śmietankę, dorzucić czekoladę. Odstawić na 2 minuty, dokładnie wymieszać. Polać wystudzoną babkę. Smacznego

Pełny talerz