polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:29/582)

Sernikobrownie 9325

pierwszy raz postanowiłam wypróbować przepis z bloga Kwestia Smaku. Piekłam w nieco większej formie dlatego zwiększyłam ilość użytego sera (pozostawiając tę samą ilość pozostałych składników). Ciasto polałam polewa czekoladową. Polecam bo jest bardzo smaczne. Sernikobrownie Temperatura pieczenia: 170 o C | Czas pieczenia : 1 h 15 min. (brownie 20 min, masa serowa 55 min.)| Blacha : 30 x 24 cm.| Źródło(...)pieczenia 120 g mąki pszennej Masa serowa 1 kg sera (użyłam dwukrotnie więcej sera niż w przepisie wiaderka z Piątnicy) 3/4 puszki skondensowanego mleka słodzonego 2 jajka Polewa czekoladowa 200 g czekolady gorzkiej (użyłam deserowej Wedla) 1 czubata łyżka masła 2-3 łyżki pozostałego mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki mleka (jeśli masa jest za gęsta) Przygotowanie Brownie . Roztopić czekoladę

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ekspresowe wafle z masą orzechową 429

obie opcje znikają w oka mgnieniu! Polecam! Tu znajdziecie inne moje wafelkowe propozycje - klik . 1 paczka wafli tortowych (*) Do przełożenia: 1 puszka masy orzechowej (560g; Helio) Opcjonalnie: polewa czekoladowa(...)Wafle przełożyć masą i z łożone obwinąć folią aluminiową lub spożywczą. Całość włożyć do lodówki - obciążając jakimś ciężkim przedmiotem. Po schłodzeniu pokroić według uznania i opcjonalnie udekorować polewą czekoladową.   (*) Z tego co zauważyłam to w opakowaniach wafli znajduje się ich różna ilość - 4 lub 5. Do tego przepisu użyłam 5 sztuk

Di gotuje
Oczy Carycy 409

margaryny  Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe  paczka okrągłych biszkoptów 180g  Napar:  1 łyżeczka kopiasta kawy + 0,5 szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cukru  1 polewa czekoladowa  Wykonanie:  Ciasto jasne : białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać.  Ciasto ciemne : żółtka z jajkami utrzeć z cukrem do białości. Dodać mąkę wymieszaną(...)krem ułożyć biszkopty delikatnie nasączone kawą. Między biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę (2 galaretki rozpuszczone w pół litra wody).  Na galaretkę wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugim plackiem. Polać polewą czekoladową i posypać krokantem. Schłodzić w lodówce. Na galaretkę wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugim plackiem. Polać polewą czekoladową i posypać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort czekoladowo - malinowy 373

Tort nie wymaga nasączania, jest wilgotny, bardzo czekoladowy. Przepis pochodzi z bloga moje wypieki . Tort bardzo smaczny, nie przesłodzony. Nie miałam świeżych malin więc wierzch u mnie to polewa czekoladowa :-). Tort jest czasochłonny, ale efekt smakowy super. Polecam Wam go wypróbować, bo warto :-). Miłego dnia :-) Składniki na ciasto: 4 jajka L 200 ml mleka 170 ml oleju rzepakowego(...)Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa (całość) schłodzona, przepis powyżej 1. Serek mascarpone i frużelinę dajemy do misy miksera, miksujemy do momentu połączenia się składników. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady łyżka masła  łyżka mleka Do rondelka nalać trochę wody, postawić na gazie, na rondelek położyć miseczkę, wrzucić do niej połamaną czekoladę, masło i mleko. Rozpuścić

kruche babeczki
Świąteczny piernik 163

białek (piana) - 1 dkg sody oczyszczonej - 3 łyżki przegotowanej zimnej wody - 15 dkg bakalii ( rodzynki, orzechy) - powidła śliwkowe ( w zależności od pojemności słoika ja dałam 400 g ) - dwie polewy czekoladowe gotowe ( 5 min się je moczy w gorącej wodzie i są gotowe do użycia) - tłuszcz do wysmarowania blachy Przygotowanie: Miód z przyprawą trzeba w rondelku wymieszać i dodać 3 łyżki(...)upieczony. Upieczony piernik odkrawam nożem od formy i wyciągam ostrożnie i zostawiam do ostudzenia. Wystudzony piernik przekrawam wzdłuż dwa razy i przekładam powidłami śliwkowymi. Na górę wylewam czasami polewę czekoladową - jeśli się zdarzy, że się od góry troszkę bardziej przypiecze to można górę ściąć i uratować polewą. Koszt: 1/4 litra miodu - 14,99 zł/litr tutaj trzeba 1/4 litra

Tanio smacznie i prosto
Czekoladowe muffinki 161

Jako, że dziś mamy Walentynki zapraszam Was na prawdziwą czekoladową rozkosz :D Miękkie, wilgotne muffinki z kawałkami czekolady i czekoladową polewą… niebo w gębie w małym rozmiarze. Doskonałe na co dzień i od święta. Z okazji Dnia Zakochanych ozdobiłam je dodatkowo cukrową posypką oraz odpowiednimi do okazji pikerami :) Muffinki są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz na ostatnią chwilę, także(...)jajka (w temperaturze pokojowej) 150 ml mleka (w temperaturze pokojowej) 1 płaska łyżka cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Polewa czekoladowa: 30 g gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietany 30% Dodatkowo: posypka cukrowa pikery do muffinek Wykonanie: Muffinki: Masło rozpuszczamy w garnuszku, a następnie studzimy. Czekoladę niezbyt drobno siekamy. Mąkę przesiewamy

MyCookBook.pl
Keto eklerki (Paleo, LowCarb) 151

łyżeczki glucomannanu (można zastąpić mąką ziemniaczaną) 3 łyżki erytrytolu w pudrze 80 g masła klarowanego w temperaturze pokojowej Polewa czekoladowa 50 ml mleka kokosowego 20 g czekolady gorzkiej min. 85% kakao; posiekanej na mniejsze kawałki 10 g oleju kokosowego nierafinowanego Instructions Ciasto parzone(...)środku bez otwierania drzwiczek. Polewa czekoladowa Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i bardzo powoli podgrzewać ciągle mieszając aż się połączą i powstanie aksamitna polewa. Połowę upieczonych eklerków maczać wierzchnią częścią w polewie czekoladowej i wstawić do lodówki do stężenia. W międzyczasie przygotować krem budyniowy. Kawowy krem budyniowy 3/4 mleka odlać ze szklanki do garnuszka, posypać wierzch glucomannanem

Modern Cave Girl
"Cycki murzynki" - w wersji bananowej 97

fixami, mieszamy dokładnie z rozgniecionymi bananami. Składniki na polewę czekoladową: ½ kostki margaryny 3 łyżki cukru 5 łyżek kwaśnej śmietany 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody 1 łyżka kakao Wykonanie polewy czekoladowej: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, margarynę roztapiamy z resztą składników, dodajemy dobrze wymieszaną żelatynę, razem zagotowujemy i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Pozostałe składniki: 1 opakowanie biszkoptów 50 ml wódki(...)temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Po wystudzeniu placka nakładamy krem bananowy, następnie układamy biszkopty moczone w alkoholu. Dodatkowo na każdym biszkopcie kładziemy po jednym rodzynku i polewamy lekko ciepłą polewą czekoladową. Całość wkładamy do lodówki

Tradycyjna Kuchnia
Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) 1520

kaszy manny 150g suszonych owoców (u mnie morele, daktyle, rodzynki) 1 łyżeczka sody oczyszczonej skórka otarta z pomarańczy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii POLEWA CZEKOLADOWA 60g czekolady gorzkiej 40g czekolady mlecznej 80ml śmietanki 30% Wykonanie: CIASTO - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - mak wypłukać, zalać gorącą wodą, gotować przez 30-40 minut, dobrze odcedzić(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać - piec w piekarniku nagrzanym do około 170-180 stopni przez 50-55 minut lub do tzw. suchego patyczka - upieczone ciasto ostudzić POLEWA CZEKOLADOWA - czekoladę posiekać na mniejsze kawałki - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej, aż będzie gorąca, zdjąć na blat, dodać czekoladę, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji - polewę odstawić do lekkiego zgęstnienia - zgęstniałą polewę

Smakołyki Bereniki
Kremowy Sernik Zebra z Polewą Czekoladową 253

Oetkera i Naturalny ekstrakt Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr . Oetkera, dzięki nim mój sernik zebra był jeszcze smaczniejszy. Sernik apetycznie i ładnie wygląda w paseczki, a polewa czekoladowa wspaniale go uzupełnia. W przygotowaniu jest prosty i szybki, nikt nie powinien mieć problemu z jego przygotowaniem, do tego jest smaczny. Zniknął u mnie błyskawicznie, bardzo polecam… Zapraszam(...)Polewą Czekoladową Składniki: Ciasto: 1kg gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 220g cukru 4 łyżki kakao bez cukru 1 Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami 12 g Dr. Oetkera 2 łyżeczki Naturalnego ekstraktu Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera Polewa: 100g gorzkiej czekolady

Mała Cukierenka
Ciasto przekładane makiem 126

cytrynowego Masa makowa: 100 g suchego maku mielonego 100 g masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 ml mleka lub wody do namoczenia maku Polewa czekoladowa: 100 g czekolady z zawartością co najmniej 45% kakao 50 g masła lub śmietany 30% 1 łyżeczka miodu naturalnego Dodatkowo: płatki migdałowe do dekoracji Do odmierzania używam: szklanka(...)rondelku rozpuścić masło z cukrem, następnie dodać mak i roztrzepane z mąką ziemniaczaną jajka. Gotować na małej mocy palnika, aż masa zacznie gęstnieć. Ciepłą masą przełożyć biszkopt.  Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać do miski i rozpuścić razem z masłem i miodem na garnku z wrzącą wodą. Miska nie powinna dotykać lustra wody. Mieszać do czasu aż składniki się połączą

Kuchcik gotuje
Przepis na sorbetowe lody Ekipy 62

czekolady dodaj odrobinę specjalnego barwnika do czekolady, aż uzyskasz pożądany delikatnie różowy odcień. Płynną czekoladą polej lody nałożone do pucharków lub te przygotowane na patyku. Energicznie, jeszcze przed zastygnięciem czekoladowej polewy, posyp po wierzchu sproszkowaną oranżadą. Uwagi: Niekiedy w sklepach można dostać różową czekoladę o lekko owocowym posmaku lub dropsy z różowej czekolady. Możesz ich użyć zamiast połączenia białej czekolady(...)step-16196874790562914","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"P\u0142ynn\u0105 czekolad\u0105 polej lody na\u0142o\u017cone do puchark\u00f3w lub te przygotowane na patyku. Energicznie, jeszcze przed zastygni\u0119ciem czekoladowej polewy, posyp po wierzchu sproszkowan\u0105 oran\u017cad\u0105.","text":"P\u0142ynn\u0105 czekolad\u0105 polej lody na\u0142o\u017cone do puchark\u00f3w lub te przygotowane na patyku. Energicznie, jeszcze

ProstePesto.pl
Babka czekoladowo-waniliowa 154

dałam połowę mlecznej i połowę gorzkiej)  12,5 dag masła 150 g cukru 2 jajka 150 g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: polewa czekoladowa Ciasto waniliowe: Masło utrzeć z cukrem na gładką masę (tak, aby cukier był jak najmniej wyczuwalny). Następnie dodać po jednym jajku i kwaśną śmietanę. Mieszając, wsypać partiami mąkę(...)pomocą widelca, lekko przemieszać oba ciasta tworząc marmurkowy wzór. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut (aż do suchego patyczka). Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania