Pączki z konfiturą różaną i białą czekoladą

Pączki z konfiturą różaną i białą czekoladą

Pączki z konfiturą różaną i białą czekoladą

Klasyczne domowe pączki wypełnione dużą ilością domowej konfitury różanej, polane słodką białą czekoladą i posypane skórką pomarańczową to moja propozycja tradycyjnego, karnawałowego wypieku na tłusty czwartek lub coś słodkiego do popołudniowej kawki. Składniki: Ciasto na pączki: 1,1kg mąki pszennej 500ml mleka 160g masła extra 100g świeżych drożdży 150g cukru 1 jajko całe 8 żółtek 9ml aromatu waniliowego 3 łyżki spirytusu Polewa czekoladowa: 400g czekolady mlecznej 4 łyżki masła 7 łyżek śmietany 30% Dodatkowo:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pączki, ciasto, polewa czekoladowa, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.