polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:34/582)

Piernik z suszonymi śliwkami 160

piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki sody łyżeczka miodu 500 ml mleka 125 ml oleju rzepakowego 2 łyżki powideł śliwkowych, u mnie domowe powidła śliwkowe z czekoladą polewa czekoladowa i bakalie do dekoracji UWAGI DO PRZEPISU: Piernik pieczony w keksówce o wyższych wymiarach: 30 x 11 cm. Składniki mam w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam razem mokre składniki(...)Wylewam ciasto. Piernik bez jajek piekę w temp. 180 st. C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu przez ok. 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotowe ciasto studzę, dekoruję polewą czekoladową i posiekanymi bakaliami, np. orzechami, rodzynkami, suszoną żurawiną. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Przepyszne ciasto z burakiem i czekoladą - wegańskie :) 223

pomysł, aby wykorzystać je do zrobienia ciasta, które planowałam już jakiś czas temu. Ponad to użyłam także produktów od marki The Raw Chocolate , dzięki którym powstała pyszna polewa czekoladowa. Ciasto wyszło nieziemsko pyszne! Początkowo, po wyciągnięciu z piekarnika pachniało intensywnie słodkim burakiem, później aromat nieco opadł, a w smaku warzywa kompletnie nie czuć. Jest lekko wilgotne, ale zarazem puszyste(...)przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30 minut, w termoobiegu.  Gotowe ciasto pozostaw do ostygnięcia.  Następnie przygotuj polewę czekoladową. Do rondelka przełóż masło kakaowe i rozpuść je do płynnej konsystencji. Kolejno dodaj kakao i cukier kokosowy. Mieszaj chwilę pozostawiając na małym ogniu. Następnie ściągnij z gazu i mieszaj

Zdrowie na języku :P
Torcik Wuzetka 247

szybko połączyć. Kwaśną śmietanę przełożyć do ubitej śmietanki 30% i połączyć. Parę łyżek odłożyć do dekoracji. (Masę najlepiej nakładać od razu po przygotowaniu - gdyż może zacząć szybko tężeć) Polewa czekoladowa: Masło, cukier, wodę, kakao rozpuścić w rondelku i gotować na małym ogniu około 5 min. Rondelek zdjąć z palnika. Do ciepłej masy dodać krem Nutella.  Przełożenie(...)Pierwszą cześć biszkoptu nasączyć około połową naparu i rozsmarować kwaśny dżem. Wyłożyć masę śmietanową i przykryć drugą częścią Biszkoptu. Biszkopt nasączyć i polać (lekko ciepłą - płynną, ale nie gorącą) polewą czekoladową. Ozdobić wedle uznania. Całość schłodzić. Smacznego

My sweet a life
Torcik Wuzetka 254

szybko połączyć. Kwaśną śmietanę przełożyć do ubitej śmietanki 30% i połączyć. Parę łyżek odłożyć do dekoracji. (Masę najlepiej nakładać od razu po przygotowaniu - gdyż może zacząć szybko tężeć) Polewa czekoladowa: Masło, cukier, wodę, kakao rozpuścić w rondelku i gotować na małym ogniu około 5 min. Rondelek zdjąć z palnika. Do ciepłej masy dodać krem Nutella.  Przełożenie(...)Pierwszą cześć biszkoptu nasączyć około połową naparu i rozsmarować kwaśny dżem. Wyłożyć masę śmietanową i przykryć drugą częścią Biszkoptu. Biszkopt nasączyć i polać (lekko ciepłą - płynną, ale nie gorącą) polewą czekoladową. Ozdobić wedle uznania. Całość schłodzić. Smacznego

My sweet a life
Sernik czekoladowy 144

mąki tortowej. Jeśli macie podobnie to zapiszcie ten przepis bo wart jest grzechu :) Upiekłam go na 10 rocznicę naszego ślubu. Publikuję dopiero teraz. Jest czekoladowy spód, czekoladowy ser, czekoladowa polewa i dwa miliony kalorii ;) Ciasto: na tortownicę o średnicy 25 cm spód można też zrobić z ciasteczek Digestive i masła 300 g mąki 80 g cukru 100 g miękkiego(...)być i tak najczęściej się z sernikami dzieje. Jeśli chcemy sernik płaski jak stół, należy go upiec w kąpieli wodnej (tak jak TEN ). Po schłodzeniu dekorujemy czekoladową polewąPolewa czekoladowa: 200 g czekolady (np. 100 g czekolady gorzkiej i 100 g czekolady mlecznej) 200 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 1-2 łyżeczki ekstraktu miętowego Przygotowanie: Czekoladę łamiemy

bistro mama
Ciasto czekoladowe nadziewane wiśniami 169

więcej, tym lepiej) i zostawiać w nich nadzienie. Za pomocą łyżki delikatnie wyrównać powierzchnię ciasta. Piec w 180°C ok. 35 min (z termoobiegiem). Wystudzić i oblać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 80 g masła 1,5-2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka cukru 3 łyżki mleka W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier. Mieszać i podgrzewać, aż się rozpuści. Zdjąć

Moje domowe kucharzenie
Waniliowa babka z polewą czekoladową 215

270g mąki pszennej -   20 g mąki ziemniaczanej - budyń waniliowy (40g) - 4 duże jajka - laska wanilii (może być olejek waniliowy) - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: - 100ml śmietanki 30% -   50g gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia albo smarujemy masłem i posypujemy mąką. Masło ucieramy(...)ciasto do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut (do suchego patyczka). Śmietankę podgrzewamy, dodajemy czekoladę, mieszamy i odstawiamy. Po upieczeniu wyciągamy ciasto z piekarnika i polewamy polewą czekoladową, ja polewam gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Smacznego

Wypieki Rene
Babka marmurkowa 141

cukru pudru 200 ml oliwy z oliwek 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 20 g kakao bez cukru ponadto: polewa czekoladowa 100 g płatków kokosowych 1/2 łyżeczki margaryny 2-3 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy, stopniowo dodajemy oliwę z oliwek. Białka ubijamy z cukrem pudrem. Ubite(...)porcja ciasta z kakao. Pieczemy przez 40-50 minut w 160 st., do momentu, aż drewniany patyczek będzie suchy. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Wyciągamy z formy, polewamy polewą czekoladową. Podajemy posypane płatkami kokosowymi

Moja smaczna kuchnia
Piernik herbaciany w lśniącej polewie. 283

budyniu waniliowego  3 łyżki cukru  3 łyżki mąki pszennej 1 kostka miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru  Słoik powideł śliwkowych , lub innego ulubionego dżemu Lśniąca polewa czekoladowa: 125 g masła 5 łyżki cukru 3 łyżki kakao  3 łyżki śmietany 12% lub mleka  1 łyżka żelatyny 4 łyżki gorącej wody Wykonanie : Ciasto piernikowe: Jajka ubijamy(...)mleko wlać  mleko z budyniem . Gotować ciągle mieszając , aż masa zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Masło rozetrzeć z cukrem pudrem, a następnie ciągle miksując dodawać łyżkami wystudzony budyń Polewa czekoladowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie .  Masło , cukier, kakao i śmietanę włożyć do małego garnka i podgrzewać  ciągle mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą . Zdjąć garnek

Malinowa Kawiarenka
Sernik gotowany z polewą czekoladową 151

szklanka zwykłego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 opakowania budyniu o smaku śmietankowym bez cukru (1 opakowanie = 38 g) 3/4 szklanki mleka 4 jajka polewa czekoladowa 2 tabliczki gorzkiej czekolady, np. 64% (200 g) 1/2 szklanki śmietany 30% ewentualnie kilka łyżek mleka W dużych garnku, na małym ogniu rozpuścić masło. Następnie wsypać cukier (zwykły i wanilinowy) . Masę(...)masy z twarogiem Krem  sernikowy przed dodaniem jajek i wygląd gotowej masy (będzie gęsta!)  Składanie sernika: herbatniki, 1/2 kremu sernikowego, herbatniki, 1/2 kremu sernikowego, herbatniki i polewa czekoladowa Pomysł STĄD

Ugotować
Pierniko-brownie z batatów 136

wiatrakiem Czas - ok. 45 minut (do suchego patyczka)   Po tym czasie ciasto wystawiamy i odstawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie możemy przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki ksylitolu Dodatki: kolorowe posypki, skórka pomarańczowa lub inne ulubione dodatki W małym rondelku umieszczamy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, olej

Cooking Monster
Uniwersalna polewa czekoladowa 127

czekoladowąPolewa jest uniwersalna- można ją stosować do polewania ciast, ciasteczek, muffinek. Może przykryć całą powierzchnię naszego wypieku lub możemy nią udekorować robiąc esy- floresy.   Polewa czekoladowa Składniki: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru pudru . Wykonanie: Do garnuszka wlać gorącą wodę, wsypać cukier puder i cały czas mieszając podgrzewać

paapilotkaa
Kostka piernikowa z marcepanem i powidłami 143

łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do przełożenia: około 6 – 7 łyżek powideł 350 g domowej masy marcepanowej Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki Przygotowanie: W rondelku roztopić masło i ostudzić. Jajka ubić z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodać roztopione masło, mleko(...)Piernik przekroić poziomo na dwa blaty. Dolną warstwę posmarować cienką warstwą powideł, na to położyć rozwałkowaną masę marcepanową i posmarować ją cienką warstwą powideł. Następnie przykryć drugim blatem. Polewa czekoladowa: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i polać wierzch piernika

Oryginalny smak
Ciasto na jesienną chandrę i... kto do Was pisze...:) 157

imbiru 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka skórki otartej z cytryny lub pomarańczy po solidnej garści:  rodzynków, posiekanej gorzkiej czekolady, posiekanych orzechów włoskich oraz płatków migdałowych polewa czekoladowa Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i nadal mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem, sodą i przyprawami i dokładnie mieszamy. Odstawiamy mikser na bok. Do ciasta(...)ponownie mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35 minut (aż do suchego patyczka). Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową. Oczywiście można również posypać ciasto po prostu cukrem pudrem, tak jak ja :) A teraz mała niespodzianka. Ta ta ra tam.... Oto ja we własnej osobie :) Naprawdę dłuuuugo się zastanawiałam

My simple kitchen