polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:28/582)

Muffiny kawowe 525

kawowe to małe babeczki, wykonane jak większość tego typu wypieków, bez użycia miksera. Ich smak jest delikatnie kawowy, więc powinny posmakować nie tylko wielbicielom kawy. Wierzch babeczek zwieńcza polewa czekoladowa, która idealnie podbija ich smak. Z poniższego przepisu przygotujecie 10-12 sztuk . Muffiny kawowe Składniki: 250g mąki pszennej 120g cukru 80ml oleju 80ml mocnej kawy 3 jajka(...)każdej nałożyć około 2/3 wysokości ciasta - muffiny wstawić do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni, piec około 20 minut lub do tzw. suchego patyczka - upieczone muffiny ostudzić - przygotować polewę czekoladową: czekoladę i olej przełożyć do miski - miskę umieścić nad parującą wodą, mieszać do rozpuszczenia się czekolady i uzyskania gładkiej polewy - polewę lekko przestudzić, za pomocą łyżeczki nałożyć na wierzch babeczek

Smakołyki Bereniki
Ciasto Snickers 3917

jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, bo kiedy spód się chłodzi, to w tym samym czasie robimy jasną warstwę, a potem to już z górki- orzeszki, karmel i polewa czekoladowa :) Od razu przyznam, że jest to ciasto, które jest kaloryczne, ekstremalnie słodkie i nie należy do najtańszych, jednak takiego ciasta nie je się codziennie, a uwierzcie- warto zgrzeszyć, chociażby(...)snickersowym i wylać mleczną masę. Dodatkowo:  Wierzch- jeszcze ciepłej- masy jasnej obsypać orzechami ziemnymi, delikatnie je powciskać. Na orzechy wylać karmel, o dstawić do lodówki i  przygotować polewę czekoladową- c zekoladę wraz z olejem kokosowym roztopić w kąpieli wodnej. Wyjąć ciasto i polać wierzch polewą czekoladową. Na koniec ozdobić, pokrojonymi na małe paski, małymi batonikami. Ciasto przechowywać

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto Biskup 36

mleka 3 czubate łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g miękkiego masła szczypta soli  Składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady gorzkiej 64 % 2 łyżki śmietany kremówki 30 % 2 łyżki masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Biskup przepis: Blaszkę o wymiarach 23×33 cm,(jeżeli mamy trochę mniejszą wyjdzie(...)przestudzenia. W osobnej misce utrzeć masło mikserem na jasny puch. Dodawać łyżka po łyżce masę budyniową , cały czas miksując na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.  Jak zrobić polewę czekoladową? Wszystkie składniki wrzucić do rondla i gotować na małym ogniu, do uzyskania jednolitej masy. Zdjąć z ognia i odstawić. Ciasto Biskup składanie w całość: Na dno blaszki kładziemy jasny

Olcia gotuje!
Sernik z czekoladą 126

Sernik z czekoladą czyli prosta wersja tego pysznego ciasta, którą w każdej chwili można wykonać z prostych składników. Do tego polewa czekoladowa i dodatek owoców. Miałam tu zrobić frużelinę malinową, ale zagapiłam się w sklepie i nie kupiłam malin. Dlatego wspomagałam się borówkami i gotową frużeliną ze sklepu. Sernik wyszedł pyszny. Ciasteczkowy spód z dodatkiem czekolady, fajnie podkreślił cały(...)delikatnie „trząść”. Studzimy w uchylonym piekarniku. Po całkowitym schłodzeniu wstawiamy do lodówki. Polewa czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 60 g czekolady gorzkiej Po całkowitym schłodzeniu szykujemy polewę czekoladową. Podgrzewamy śmietankę Do ciepłej wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia składników. Przelewamy na sernik i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy owocami. Sernik z czekoladą Prosty

Relaxtime
Czekoladowo-miętowe ciasto z tofu. 159

szpinaku 4 łyżki wody Wszystko zmiksuj blenderem/malakserem i przepuść przez gazę. Kilka łyżek zielonego płynu, który zostanie po odcedzeniu, należy dodać później do masy serowej. 4. Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady rozpuść i wymieszaj w rondelku z małą łyżeczką oleju kokosowego (na małym ogniu, nie dopuść do wrzenia). PRZYGOTOWANIE SPÓD 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni(...)szpinaku i mięty można zastąpić zwykłym spożywczym barwnikiem w proszku, ale wtedy musimy pamiętać o dodaniu kilku łyżek wody i dodatkowej ilości aromatu miętowego do masy serowej. Konsystencja polewy czekoladowej w dużej mierze zależy od użytej czekolady - niektóre łatwo roztopić, do innych trzeba dodać nieco więcej oleju kokosowego. Opcjonalnie można wlać mleko, odradzam rozrzedzanie czekolady wodą. Energia (1 porcja) Białko

Powiedz dietom nie
Piernik z polewą czekoladową i dżemem 90

świątecznym stole. Na blogu znajdziecie już przepis na pyszne pierniczki, oraz na piernik z pyszną masą orzechową i powidłami śliwkowymi. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na piernik z polewą czekoladową dżemem i galaretką. Piernik, który nie wymaga leżakowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Piernik z polewą czekoladową i dżemem Składniki Składniki na ciasto: 230 g mąki pszennej (1 i 1/4 szklanki(...)keksówki i smarujemy powidłami. Polewamy polewą dopiero wtedy kiedy galaretka stężeje. Polewa: Śmietankę podgrzewamy w niewielkim garnuszku, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do czasu, aż składniki się połączą. Lekko przestudzoną polewą oblewamy piernik. Zobacz także inne przepisy: Pierniczki Piernik z masą orzechową i powidłami śliwkowymi Domowa przyprawa do piernika Artykuł Piernik z polewą czekoladową i dżemem pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Gazowane babeczki czekoladowe z jeżynami 112

oleju roślinnego 300 ml wody gazowanej 4 łyżki kakao 50 g startej gorzkiej czekolady 2 łyżki nalewki porzeczkowej 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag świeżych jeżyn Polewa czekoladowa Jeżyny do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto: W jednej misce połączyć składniki suche: mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, oraz startą gorzka czekoladą. Do drugiej miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier(...)przygotowane ciasto wylewamy do aluminiowych foremek do babeczek na wysokość ¾, posypujemy jeżynami wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika, pieczemy około 30 minut lub do suchego patyczka. Zimne dekorujemy polewą czekoladową i jeżynami. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Maxi King 496

solonych orzeszków. Polecam, bo to ciastko zawsze się udaje :) Masa mleczna: 200 g. masła 3 szklanki mleka w proszku 400 g. serka waniliowego homogenizowanego 1/2 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowo - orzechowa: 1 czekolada mleczna 1 czekolada gorzka 3 łyżki mleka 100 g. orzeszków ziemnych (mogą być solone, ja użyłam niesolonych) Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej herbatniki typu petitki(...)herbatników. Na niej rozsmarować połowę masy mlecznej, przykryć warstwą herbatników. Następnie wyłożyć masę krówkową, przykryć warstwą herbatników, wyłożyć drugą połowę masy mlecznej i przykryć ją ostatnią warstwą herbatników. Polewa czekoladowo - orzechowa: czekolady połamać na kawałki i razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzeszki posiekać lub podzielić na połówki, wymieszać z polewą i rozsmarować na wierzchu ciasta. Wszystko wstawić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Eklerki 157

żółtek 100 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej ziarenka z 1 laski wanilii ( lub 1 opakowanie cukru wanilinowego ) opcjonalnie - 20 ml likieru, np. advocaatu Polewa czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej 20 g masła Wykonanie: Ciasto parzone : W niedużym garnku ( najlepiej z grubym dnem ) umieścić wodę i masło. Podgrzewać do rozpuszczenia się masła. Zagotować(...)mikrofalówce ). Eklerki przekroić wzdłuż na pół.  Na dolną część ciastek nakładać krem budyniowy, np. przy pomocy rękawa cukierniczego ( można również łyżką ). Każde ciastko przykryć jego górną częścią. Polewę czekoladową umieścić w rękawie cukierniczym lub w woreczku foliowym z odciętą końcówką i polać eklerki tworząc zygzaki. Przechowywać w lodówce.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Ciasto Daktylowo Bakaliowe 66

Ciasto dość proste w wykonaniu, bez cukru z dużą ilością mąki owsianej i przełożone dżemem z czerwonej porzeczki plus pyszna domowa polewa czekoladowa.  Ciasto podczas krojenia trochę się kruszy, ale już taka uroda mąki owsianej ;) Składniki na blaszkę 17 x 17 cm 150 g mąki owsianej 50 g mąki pszennej 2 jajka kl L 100 g miękkiego masła(...)papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 stop przez około 30-35 minut do suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy) 4.W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy w połowie ciasto i smarujemy dżemem, a następnie polewamy czekoladą. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Torcik z czarną porzeczką 99

spoczywa mus z czarnej porzeczki zagęszczony galaretką z dodatkiem bitej śmietany. Smak ciasta jest fantastyczny kwaskowy mocno czarnoporzeczkowy, osobiście uwielbiam czarną porzeczkę więc mi ciasto smakuje bardzo 🙂 Górę oblałam polewą czekoladową, ale nie jest to konieczne, można ją pominąć, choć ja nie zrezygnowałabym z niej, bo daje fajne podkreślenie i nawiązuje do mocno czekoladowego dołu. Torcik jest łatwy, trzeba tylko(...)składników. Mus wylać na ciasto, formę z ciastem wstawić do lodówki na kilka godzin lub cała noc, aby masą stężała. Kiedy mus będzie już sztywny można udekorować ciasto polewą czekoladową. W rondelku umieścić śmietanę i mocno podgrzać, ale nie gotować! zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, mieszać do połączenia się w jednorodną masę, lekko przestudzić. Wyjąć ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Murzynek 166

Wykonanie: 1. Mleko, cukier, kakao, aromat migdałowy i masło zagotować w rondelku do całkowitego połączenia się składników.  Odlać około 0,5 szklanki polewy (to będzie nasza polewa) Polewę czekoladową odstawić do wystygnięcia. 2. Mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika przesiać do miski dodać żółtka całość wymieszać z ostudzoną polewą czekoladową.  3. Ubić białka i lekko(...)Ciasto wylać do tortownicy  5. Pieczemy około 45 min, do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni C.  6. Ciasto pozostawić do ostygnięcia, kiedy wystygnie polewamy pozostawioną polewą czekoladową i dekorujemy płatkami migdałów.  Smacznego

Mój pomysł na
Makowe muffiny z orzechami włoskimi i czekoladą 151

cukru 2 łyżki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 200 ml mleka 50 ml oleju 3 łyżki masy makowej garść posiekanych orzechów włoskich Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 100 g masła Mąkę mieszamy z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu ucieramy jajko z mlekiem i olejem. Następnie(...)miedzy czasie zabieramy się za polewę :) Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy wodę, gdy zacznie wrzeć wsypujemy cukier. Kiedy cukier się rozpuści dodajemy masło i rozpuszczamy. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy kakao. Mieszamy energicznie do powstania jednolitej, gładkiej polewy.  Lekko studzimy.   Przestudzone muffiny polewamy płynną masą

Kolejny blog o gotowaniu
Domowe ptasie mleczko 394

Domowe ptasie mleczko na lekkim cieście czekoladowym to bardzo smaczne i łatwe do wykonania ciasto. Niezbyt słodkie ptasie mleczko z wierzchu jest polane bardzo przyjemną, rozpływającą się w ustach czekoladową polewą. Z przepisu wychodzi duża porcja bardzo podzielnego i smacznego ciasta. Ptasie mleczko wykonane jest ze śmietany i galaretki, której smak może być dowolny (u mnie była pomarańczowa). Takie ciasto(...)oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody do pieczenia Ptasie mleczko: 500 ml śmietany 30% (schłodzona) 1 galaretka pomarańczowa Polewa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady z 60% zawartością kakao 50 g masła 90 g śmietanki 30% 1 łyżeczka miodu naturalnego Do odmierzania używam:    łyżeczka - 5 ml  szklanka

Kuchcik gotuje
Płatki orkiszowe z serkiem homogenizowanym 73

Płatki orkiszowe z serkiem homogenizowanym, brzoskwinią i odrobiną czekolady to szybki pomysł na lunch. Oczywiście nikomu nie zaszkodzi odrobina słodyczy, ale jeśli chcecie możecie zrezygnować z polewy czekoladowej. Szybki przepis na Odchudzanie – Płatki owsiane Składniki (na 1 porcję) 3 łyżki płatków orkiszowych 6 łyżek wody 1 brzoskwinia 150g serka homogenizowanego polewa czekoladowa Płatki orkiszowe z serkiem homogenizowanym(...)orkiszowe namaczamy w wodzie przez ok. 3 minuty. Następnie usuwamy nadmiar wody. Płatki przekładamy do miseczki, dodajemy serek homogenizowany, i pokrojone w kostkę, albo plasterki brzoskwinie. Całość dekorujemy odrobiną polewy czekoladowej. W ten sposób powstał nam pyszny deser, albo pożywny lunch. Smacznego! Artykuł Płatki orkiszowe z serkiem homogenizowanym pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania