Makowiec z jabłkami (makowiec japoński)
Makowiec z jabłkami (makowiec japoński)
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Nie zawiera spodu z ciasta kruchego, a masa makowa wzbogacona jest o starte jabłka, co wpływa na wilgotność wypieku. W tym przepisie nie znajdziecie też mąki, zastępuje ją kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia, że makowiec jest zwarty, nie kruszy się. Jeśli dorzucicie do niego ulubione bakalie, a wierzch zwieńczycie polewą czekoladową, uzyskacie pyszne ciasto z makiem, które n... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki
Warto przeczytać
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...24 przepisy na makowiec
Udany makowiec na święta to podstawa!
Czytaj dalej...15 przepisów na karpia
15 pysznych przepisów na świątecznego karpia
Czytaj dalej...Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Autor
SmakolykiBereniki
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ciasto, makowce, mak, czekolada, polewa czekoladowa, kasza, przepisy na święta, ciasto z makiem, ciasta z jabłkami, kruche ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, mięso, ciasta z masa, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto na boże narodzenie, boże narodzenie, gorąca czekolada, strucla makowa, mięsa pieczone, jajka na święta, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Smakołyki Bereniki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję