polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:46/582)

Tort "Czekoladowy bezkres" 68

Torcik urodzinowy. Czekoladowe masy, czekoladowe ciasto, czekoladowa polewa z czekoladową posypką. Wszystko to,  by w ograniczonym z wiadomych przyczyn gronie, ( rodzina najbliższa, która pustki po odizolowanych przyjaciołach i tak nie wypełni ) zapomnieć się na chwilę. By maseczki ściągnąć i szczere sto lat zaśpiewać jubilatce. I korzystać z pierwszego, tak ciepłego dnia tej wiosny. Poza tęsknotą za uściskami tych(...)suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy, studzimy całkowicie. Przecinamy na dwa równe blaty. Nasączamy je mocną herbatą z cukrem, przed wyłożeniem mas. masa czekoladowa z corny:  1 słoiczek kremu czekoladowego "Corny" ( może być oczywiście inny krem czekoladowy, jednak w tym użytym przeze mnie, zatopione są chrupiące kuleczki ) 1/2 serka mascarpone Składniki ( w temperaturze pokojowej ) miksujemy ze sobą do połączenia

Kronika Piekarnika
Ciasto czekoladowe z burakami 212

papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić, udekorować gęstniejącą polewę czekoladową. Smacznego :)  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady, posiekanej 50 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka miodu  W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę i miód, prawie do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia. Dodać posiekaną

Domowa cukiernia Ewy
Przepis na pralinki z białej czekolady! Proste domowe trufle – przepis 74

zamrażarki na 15 minut. W tym czasie gorzką czekoladę oraz masło rozpuść w kąpieli wodnej. Schłodzone pralinki delikatnie nabijaj na widelec i za pomocą łyżki polewaj je czekoladową polewą. Wierzch pralinek możesz posypać startą białą lub gorzką czekoladą. Odstaw do lodówki do całkowitego wystudzenia. Gotowe pralinki przechowuj w lodówce i podawaj schłodzone. Sprawdź inne przepisy z czekoladą – klik . Bądź(...)minut! Jednogarnkowe danie z makaronem i serem mozzarella Zupa krem z ziemniaka! Przepis na pyszną zupę ziemniaczaną Ciasto Delicja w wersji bez jajek! Wegańskie ciasto z galaretką i polewą czekoladową

Via Gusto
Rolada świąteczna 155

mleka 120 g cukru pudru 200 g masła, w temperaturze pokojowej 1,5 łyżki likieru kawowego (lub łyżka świeżo zaparzonej i osłodzonej kawy wymieszanej z łyżką wódki ) Polewa czekoladowa: 75 czekolady gorzkiej lub deserowej ( lub pół na pół ) 75 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% Ponadto: 4 - 5 łyżek powideł śliwkowych do nasączenia - 3 łyżki likieru kawowego(...)posmarować odłożonym kremem. Wstawić do lodówki do schłodzenia, na około 1 godzinę. Polewa czekoladowa : Śmietankę kremówkę umieścić w małym garnuszku i podgrzać, prawie do wrzenia. Dodać posiekaną czekoladę, odstawić na chwilę. Następnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady i otrzymania gładkiego sosu czekoladowego. Gęstniejącą polewę rozprowadzić na schłodzonej roladzie. Roladę wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Murzynek z owocami 137

Macie ochotę na słodką przyjemność? Dziś proponuję Wam przepis na bardzo pyszny murzynek z owocami. Puszysty, fajnie wilgotny z czekoladową polewą, a na dodatek prosty w przygotowaniu. W sam raz do popołudniowej kawki, aż ślinka cieknie. Ja upiekłam z jeżynami, wyszedł przepyszny. Szczerze mowię, warty upieczenia. Serdecznie zapraszam do przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Murzynek z owocami – składniki: 1 kostka(...)wykonanie: Na początku przygotowujemy polewę. W tym celu do małego garnuszka przekładamy masło, cukier kakao i mleko. Rozpuszczamy na małym płomieniu. Mieszamy i studzimy. W osobnej misce mieszamy proszek do pieczenia z mąką i przesiewamy. Białka oddzielamy od żółtek. Do mąki z proszkiem dodajemy żółtka, i część przygotowanej polewę. Wymieszać. (Pół szklanki polewy zostawić do polania wierzchu murzynka) Białka ubijamy

Olcia gotuje!
ciasto jesienne jabłuszko 97

masę. Stopniowo dodajemy śmietanę i miksujemy na gęstą masę. Opcjonalnie dodajemy sok z cytryny do smaku. Gotową masę rozsmarowujemy na wystudzonej masie jabłkowej. Na wierzchu układamy herbatniki. Całość polewamy polewą czekoladową. dodatkowo: herbatniki na jedną warstwę polewa czekoladowa składniki na polewę: 120 g masła 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek śmietany kwaśnej 1 łyżka żelatyny

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto orzechowe ze śliwkami i słonecznikiem 133

biszkopt orzechowy zrobiony na bazie orzechów włoskich. Biszkopt przełożyłam powidłem śliwkowym i dwoma masami. Do jednej masy dodałam suszone śliwki a do drugiej prażony słonecznik . Po wierzchu ciasto polałam czekoladową polewą. Ciasto jest nieco pracochłonne, przyznaję. Tego typu ciast nie piecze się codziennie dlatego raz na jakiś czas można je zrobić. A nawet i częściej bo sami zobaczycie, iż robiąc(...)wierzchu powidłem, na nie wyłożyć masę krówkową ze słonecznikiem (zostawić odrobinę masy), przykryć ostatnim kawałkiem ciasta. Na wierzch ciasta położyć odrobinę masy krówkowej, wysmarować. Po wierzchu ciasto polać polewą czekoladową. Ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Ciasto orzechowe ze śliwkami i słonecznikiem Smacznego! O czym warto pamiętać piekąc ciasto orzechowe. Ciasto orzechowe ze śliwkami i słonecznikiem Jajka ,których użyjemy

mecooks
Babeczki Bounty 191

muffinek wyłożyć papilotkami. Przelać do nich ciasto, do około 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut. Wyjąć, wystudzić. Udekorować polewą czekoladową. Smacznego :) Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 75 ml kremówki W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia. Dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać

Domowa cukiernia Ewy
Tureckie ciasto z suszonymi figami i orzechami 245

wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60-65 minut, w połowie pieczenia wierzch ciasta przykryć folią aluminiową. Wystudzić. Udekorować polewą czekoladową. Smacznego :) Polewa czekoladowa - W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia. Dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Pozostawić

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowo-orzechowa "baba" 152

mleka * 200 g cukru * 300 g orzechów włoskich * 2 łyżki masła lub margaryny * 7 łyżek kaszy manny błyskawicznej * 2-3 łyżki rumu (niekoniecznie) polewa * biała polewa czekoladowa * mleczna polewa czekoladowa Sposób wykonania ciasto  Posmarować cienko tłuszczem prostokątną formę (wym. dna 23/12 cm, góry 30/18 cm) lub okrągłą formę (23 cm) i posypać bułką tartą. Jajka ubić

Mix smaku
Mleczna kanapka - biszkopt czekoladowy i krem na bazie masła oraz mleka w proszku 13869

cukrem oraz mlekiem w proszku Biszkopt przekroić na dwie części i spód nasączyć kawą zbożową. Następnie wyłożyć cały mleczny krem i przykryć drugą połówką ciasta czekoladowego. Całość polać polewą czekoladową (w rondelku podgrzać śmietanę, gdy zacznie wrzeć zdjąć ją z ognia i po chwili dodać do niej posiekaną czekoladę; całość ze sobą połączyć) i ewentualnie ozdobić kolorową posypką.  Mleczny(...)krem przełożyć na nasączony biszkopt Przygotowywanie polewy czekoladowej Pomysł na przepis: mojewypieki.com

Ugotować
PIERNIK FIGOWYZ MARCEPANEM 146

g.margaryny 2 jajka 1 szkl.mleka 3 łyżki kakao 40dag.mąki 250gr.cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej posiekane figi(wg.przepisu bakalie) 10dag.marcepanu 5 łyżek konfitury śliwkowej polewa czekoladowa(u mnie polewa własnej roboty) 4-5 łyżeczek przyprawy do pierników firmy prymat do przystrojenia skórka pomarańczowa -to już odemnie:) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` Margarynę topimy i studzimy.Jajka ucieramy z cukrem.Dodajemy kolejno:mleko,kakao,mąkę wymieszaną(...)część smarujemy konfiturą śliwkową,przykrywamy drugą częścią piernika,wykładamy rozwałkowaną masę marcepanową,przykrywamy wierzchem piernika.Zawijamy w folię spożywczą,zostawiamy na noc.Na drugi dzień odwijamy ciasto z folii i smarujemy polewą czekoladową lub gotową.Posypujemy skórką pomarańczową.Smacznego.   Polewa: ~~~~~~~~~~~~ 4 łyżki masła 4 łyżki mleka 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru ___________________ Rozpuszczamy masło z mlekiem,kakao, i cukrem.Studzimy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tort czekoladowo malinowy 124

Warianty Wykańczając tort, można go w całości wysmarować kremem, którego używamy do przełożenia warstw. Namawiam jednak do zrobienia polewy czekoladowej , którą częściowo, tylko od góry polewamy nasz tort. Nie pomijajcie czekoladowej polewy, ponieważ wspaniale podkreśla cudowny smak malinowej pianki. Oczywiście dodatkowa porcja owoców na wierzchu również ma wpływ na smak tortu, im więcej malin tym lepiej. 💭 Wskazówki Tort jest dość(...)śmietany. Przestudzić mieszając od czasu do czasu. Przestudzoną, ale jeszcze płynna polewą polać wierzch , czekoladę wyrównać dużym szerokim nożem, nadmiar czekolady powinien swobodnie spłynąć na boki tortu. Wierch można udekorować malinami .  Tort przechowujemy w lodówce , przed podaniem tortu należy wyjąć go wcześniej z lodówki. Smacznego! Artykuł Tort czekoladowo malinowy pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Brownie z kokosem 251

wiórek kokosowych 1 białko (z dużego jajka) 2 łyżki śmietany 36% 1 łyżka śmietany 18% 1 niepełna szklanka cukru pudru (130 g) 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej polewa czekoladowa 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietany 36% Na samym początku przygotować czekoladowe ciasto: do miski wsypać mąkę, sodę oczyszczoną, drobny cukier, cukier wanilinowy, kakao, wbić jajka, wlać żółtko oraz dodać(...)połączyć (powinna być lekko rzadka). Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wylać połowę czekoladowego ciasta, na środek przełożyć masę kokosową i całość przykryć resztą czekoladowego ciasta. Piec w 165°C przez około 70-75 minut (do prawie suchego patyczka). Przygotowane ciasto ostudzić. Na sam koniec przygotować polewę czekoladową. Śmietanę przełożyć do garnka i mocno podgrzać. Następnie dodać posiekaną czekoladę. Garnek

Ugotować
Tort czekoladowy z wiśniami 54

Tradycyjnie, jak co roku, upiekłam sobie tort na urodziny :). Oto on - czekoladowy tort z wiśniami. Biszkopt kakaowy, najprostszy z możliwych krem na bazie śmietany kremówki ( połowa kremu z dodatkiem kakao ) i frużelina wiśniowa. Udekorowany czekoladowym dripem i polewą czekoladową, rozetkami z bitej śmietany oraz wisienkami koktajlowymi. Dość minimalistycznie, prosto, ale obłędnie pysznie :D. A do tego lekko i bez przesłodzenia(...)pierwsze bąbelki ). Gorącą śmietanką zalać czekoladę w miseczce, odczekać chwilę, następnie wymieszać do dokładnego połączenia i uzyskania gładkiej, jednolitej polewyPolewę przestudzić, ale powinna pozostać płynna.  Schłodzony tort wyjąć z lodówki. Na brzeg tortu małą łyżeczką wylewać polewę czekoladową w taki sposób, aby spływała po jego bokach tworząc charakterystyczny drip. Resztę polewy wylać na wierzch tortu, w razie

Opowieści z piekarnika