polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:50/582)

Pierniczki mięciutkie. 2488

układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 10-12 minut. Gotowe pierniczki można polukrować lub polać polewą czekoladową. Ja zrobiłam część z polewą, a część z lukrem. Polewa czekoladowa: 150 g. czekolady gorzkiej 1 łyżka miękkiego masła 7-8 łyżek mleka Składniki polewy roztopić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Lekko przestudzić

Agusiowe smakołyki
Naleśniki czekoladowe z serem i bananami 222

polewą czekoladową :) Naleśniki czekoladowe z serem i bananami Składniki na ciasto mąka - 2 szkl jajka - 2 szt mleko - 1 szkl woda - 0,5 szkl kakao - 1 łyżka czekolada gorzka  Goplana 60 % - 1/2 tabliczki masło - 1 łyżka szczypta soli NADZIENIE: ser biały - 375 g śmietana - 3 łyżki cukier - 3 łyżki cukier waniliowy - 1 łyżeczka POLEWA śmietana - 1 łyżka cukier(...)śmietanę , dokładnie wymieszać.  Smarować naleśniki serem, układać na serze banany, zwijać w rulon.  POLEWA: Do rondla przełożyć wszystkie składniki polewy, mieszając zagotować, ostudzić.  Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu, polane polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Placek czeski 201

budyń około 1 minuty. Wystudzić pod przykryciem. Masło zmiksować z cukrem i wanilią na puszysty krem i dodawać po 1 łyżce budyniu. Za każdym razem zmiksować do połączenia. Polewa czekoladowa 100 g gorzkiej czekolady 170 g kwaśnej śmietany 18% Czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej, ciepłej czekolady wlać śmietanę i wymieszać na gładką masę(...)Składanie ciasta: Na paterze lub tacy położyć pierwszy blat ciasta. Na nim rozsmarować połowę kremu, przykryć drugim, Rozsmarować resztę kremu i przykryć ostatnim blatem ciasta. Górę ciasta pokryć polewą czekoladową. Całość, po zastygnięciu polewy przykryć np. folią aluminiową i włożyć do lodówki przynajmniej na jedną dobę

Posadzone i zjedzone
Piernik dojrzewający 101

blatem i lekko dociskam. Teraz drugi blat smaruję drugą połową powideł i przykrywam trzecim blatem. Lekko dociskam, owijam w folię aluminiową i odstawiam na cały dzień. Na koniec przygotowuję polewę czekoladową. Składniki: 100 ml śmietanki 30% 200 g czekolady ciemnej 50 g czekolady mlecznej 60 g masła 1 łyżka miodu Śmietankę podgrzewam, następnie wkruszam do niej czekolady, dodaję masło(...)miód i na chwilę odstawiam. Kiedy czekolada zrobi się miękka, mieszam do połączenia się składników. Piernika kroję wzdłuż na dwa placki i każdy placek oblewam i smaruję jeszcze ciepłą polewą czekoladową. Odstawiam do zastygnięcia. Polewa będzie miękka w krojeniu, ale na tyle zwarta, że piernik można zawinąć ponownie w folię i odstawić w chłodne miejsce. Najlepszy będzie

Słodki sentyment
Halloween Babeczki Nietoperze 247

dobrze spisze się gotowa polewa. Jedyne co ogranicza Was w przygotowaniu babeczek to wyobraźnia ;) Zapraszam na halloweenowe babeczki nietoperze :) Składniki na proste babeczki waniliowe + serek mascarpone, gotowa polewa czekoladowa lub kuwertura, cukrowe koraliki (można wykorzystać cukrowe posypki lub kolorowy kokos – jak go zrobić można zobaczyć w tym wpisie ). Oczy możecie zrobić na dwa sposoby: z domowej masy(...)potrzeby jako klej. Oczy dla nietoperzy zrobiłam z lukru królewskiego i czekoladowej kuwertury. Wystarczy przełożyć lukier do niedużego woreczka strunowego i wyciskać małe krople na papier do pieczenia, kiedy lukier wyschnie dodajemy czarne źrenice z rozpuszczonej kuwertury czekoladowej. Tak samo można przygotować kły dla nietoperzy. Z gotowej polewy czekoladowej robimy skrzydełka. Rozpuszczamy czekoladę i wyciskamy na papier do pieczenia malując

Ciastkozercy
Kukurydziane kruche ciasteczka 297

olejek waniliowy – 0,5 łyżeczki – mąka pszenna – 70 g – mąka kukurydziana – 40 g – sól – 1 szczypta – polewa czekoladowa biała – 100 ml – polewa czekoladowa ciemna – 100 ml – orzechy laskowe – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Obie mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem(...)wsypujemy przesiane mąki. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy ( lekko podsypanej mąką ). Wycinamy kieliszkiem kółka. . Pieczemy ok. 12 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. W tym czasie roztapiamy polewy i siekamy orzechy. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy ciasteczka na kratce i dekorujemy czekoladą i orzechami. Zajadamy po zastygnięciu

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z polewą i truskawkami 162

jadam zbyt dużo węglowodanów, ale sam widok i zapach ciasta mi wystarczy. Co na deser przy niedzieli? Polecam przepis na czekoladowe ciasto poniżej. Co na deser – ciasto czekoladowe prostokątna forma 25 cm x 35 cm Składniki: 200 g gorzkiej czekolady, u mnie 75% kakao 6 łyżek kakao bez cukru 100 ml wrzącej wody 100 ml zaparzonej mocnej kawy(...)masło całkowicie się rozpuszczą. Poczekaj aż polewa lekko stężeje i posmaruj nią ciasto. Obłóż ciasto truskawkami i pokrój na kwadraty. Smacznego!     The post Ciasto czekoladowe z polewą i truskawkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Orzechowiec 249

zagotować. Wsypać do mleka zmielone orzechy i na wolnym ogniu gotować przez ok.8 minut, ostudzić. Masło utrzeć  w misce, dodawać po łyżce masy orzechowej, cały czas ucierając. POLEWA CZEKOLADOWA Do miski wybić jajko, dodać cukier i kakao, zmiksować. Margarynę rozpuścić, gorącą wlewać stopniowo do jajka, ucierając, aż masa zgęstnieje. Dwie jednakowe  blachy o wymiarach 22x40 cm, nasmarować(...)piec w 180 stop na złoty kolor. SKŁADANIE CIASTA Na pierwszej części kruchego placka rozsmarować powidła śliwkowe, przykryć drugą częścią ciasta. Na ciasto wyłożyć masę orzechową, polać ciasto polewą czekoladową, zrobić wzorki na polewie widelcem, udekorować orzechami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Piernik drożdżowy 185

cukru kryształu; 2 szklanki mąki pszennej; 1 opakowanie przyprawy do pierników; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 3/4 szklanki oleju; 3/4 szklanki miodu; bakalie (rodzynki, siekane orzechy,itp.); polewa czekoladowa; Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem i odstawić. Żółtka jaj ubić na puch, dodać rozpuszczone drożdże, olej i miód, składniki dokładnie zmiksować. Następnie do masy jajecznej dodać przesianą przez sito mąkę pszenną(...)minut. Przed wyjęciem z piekarnika ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone.  Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na 3 części i przełożyć powidłami śliwkowymi. Przełożone pierniki oblać polewą czekoladową i odstawić, aby polewa dobrze się zastygła

In my kitchen
Ciasto z cukinią i ananasem 134

Krem 1 szklanka soku z ananasa 3/4 budyniu cytrynowego lub waniliowego, bez cukru 3/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru Dodatkowo 3-4 plastry ananasa z puszki rozdrobnione orzechy polewa czekoladowa Piekarnik rozgrzać do temp. 170 stopni. Wszystkie produkty sypkie dokładnie wymieszać w misce. W 1/2 szklanki soku rozmieszać budyń, resztę zagotować w małym rondelku. Do gotującego się soku wlać(...)plastry ananasa w kostkę i dodać do kremu. Wymieszać łyżką. Blat ciasta posmarować kremem, przykryć drugim. Najlepiej to robić w kwadratowej tortownicy. Wierzch polać polewą czekoladową i posypać orzechami. Polewa: 1/4kostki masła, 2 łyżki wody, 1/2 szklanki cukru, 2-3 łyżki kakao, podgrzać w rondelku, na małym ogniu cały czas mieszając aby pozbyć się grudek. Zdjąć z ognia, chwilę

gotuj ze mną
Torcik malinowa pokusa. 296

Ekspresowy torcik na biszkopcie czekoladowym z bitą śmietaną i malinami .U mnie maliny trudno kupić ,więc mieliśmy pyszne ciasto z tymi niecodziennymi owocami .Polecam bardzo . Składniki: tortownica 20 cm 4 jajka 4 łyżki mąki 2łyżki kakao 4łyżki cukru o,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżki wody Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielamy(...)połowę . Przekładamy bitą śmietaną . 200 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną masę i przekładamy nią biszkopt. Maliny do dekoracji . Polewa czekoladowa na wierzch biszkoptu . Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 6 łyżek śmietany kremówki 6 łyżek mleka Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej . Dodajemy śmietanę kremówkę

Ladylaura.
Pierniczki nadziewane 587

ostygnięciu są nadal miękkie, a zamknięte na noc w szczelnym pojemniku, zmiękną jeszcze bardziej - ostygnięte pierniczki można udekorować lukrem lub polewą czekoladową Część pierniczków udekorowałam polewą przygotowaną z czekolady i masła oraz niewielkiej ilości słodkiej śmietanki. Taka polewa ładnie się błyszczy i dobrze rozprowadza po pierniczkach, jednakże nie jest całkiem twarda i może lekko się lepić. Jeśli potrzebujemy przechować

Smakołyki Bereniki
Makowiec japoński 102

masła (pół kostki w temperaturze pokojowej) 100 g orzechów włoskich 6 łyżek kaszy manny 6 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Polewa czekoladowa: 150 g czekolady mlecznej 8 łyżek śmietany 30% 3 łyżki masła Sposób wykonania makowca japońskiego Do przygotowania makowca potrzebować będziemy przede wszystkim: rondelka, 2 miski, miksera, sita, tarki do warzyw. Jeśli(...)jabłkami jest już gotowy i można go posypać cukrem pudrem lub polać masą czekoladową. W tym celu w rondelku zagotowuję śmietankę i zdejmuje z ognia. Następnie wrzucam połamaną w kostkę czekoladę oraz masło. Wszystko mieszam rózgą kuchenną, aż otrzymam jednolicie gładką masę czekoladową . Wierzch ciasta posmarowanego polewą czekoladową posypuję posiekanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Możesz też posypać startą skórką pomarańczy

Ania gotuje
Ciasteczka i ciasta na Święta 77

pewnością się na któreś skusicie! Na Boże Narodzenie Smok szczególnie poleca: piernik staropolski , sernik z polewą czekoladową , ciasteczka piernikowe , pierniczki z lukrem , rozgrzewające ciasteczka cynamonowo-imbirowe , ciasteczka migdalowo-czekoladowe , ciasteczka migdałowo-cytrynowe . Udekorowane pierniczki Ciasteczka migdałowo-cytrynowe Ciasteczka czekoladowo-migdałowe Sernik z polewą czekoladową Ciasteczka cynamonowo-imbirowe Ciasteczka piernikowe Piernik staropolski Udekorowane pierniczki Artykuł Ciasteczka i ciasta na Święta pochodzi

Bardzo Gruby Smok
Sernik wiedeński 94

Sernik wiedeński, czyli tradycyjny sernik bez kruchego spodu z dużą ilością rodzynek i skórki kandyzowanej, polany czekoladową polewą. Sernik idealny na Święta Bożego Narodzenia. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 12 kawałków (tortownica o średnicy 24 cm) Składniki: 800 g sera twarogowego tłustego 8 jajek 1 ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 150 g masła 3 płaskie łyżki(...)Wsypać mąkę 7. Dodać rodzynki oraz skórkę pomarańczową 8. Masę serową wymieszać z pianą z białek 9. Przelać masę serową do formy 10. Upiec sernik 11. Przygotować polewę czekoladową 12. Posmarować sernik polewą 13. Udekorować sernik skórką pomarańczową Poprzedni 1 z 13 Następny A jakie jest Wasz ulubiony przepis na sernik? Czekam na Wasze komentarze Artykuł Sernik wiedeński pochodzi

KuchniaWeDwoje.pl
Pomarańczowa babka na mące gryczanej (vege) 106

masy dodaję kakao i dokładnie mieszam. Wlewam część z kakao do foremki. Babkę piekę w 180 stopniach przez około 35 min. (do suchego patyczka). Można przygotować polewę czekoladową (przepis na wegańską polewę czekoladową znajdziecie tutaj ), albo posypać cukrem pudrem (ale wtedy babka będzie już z cukrem ) Ja wybrałam tym razem opcję sauté Po wystygnięciu babka jest gotowa do jedzenia. Smacznego

Słodki sentyment
Sernik Na Białkach 173

serową przekładamy na spód z ciasteczek. Sernik pieczemy w 180 stop przez 50 - 60 minut Polewa czekoladowa 6. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy wystudzony sernik. Smacznego !! Zapraszam na  stronę Ambition  https://ambition.pl

Gotowanie...to proste !
Pomarańczowa babka na mące gryczanej (vege) 103

masy dodaję kakao i dokładnie mieszam. Wlewam część z kakao do foremki. Babkę piekę w 180 stopniach przez około 35 min. (do suchego patyczka). Można przygotować polewę czekoladową (przepis na wegańską polewę czekoladową znajdziecie tutaj ), albo posypać cukrem pudrem (ale wtedy babka będzie już z cukrem ) Ja wybrałam tym razem opcję sauté Po wystygnięciu babka jest gotowa do jedzenia. Smacznego

Słodki sentyment
Ciasto marchewkowe z kremem 161

kremem mascarpone. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na to pyszne ciacho: Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Ciasto marchewkowe z polewą Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Babeczki marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe z kremem Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na tortownicę o średnicy

Kulinarne przygody Gatity
Sernik tradycyjny z rodzynkami 153

nagrzanym do 160 - 170 stopni (bez termoobiegu). Po upieczeniu lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik do wystygnięcia (sernik lekko opadnie i jest to naturalne zjawisko). Po wystudzeniu ozdobić polewą czekoladową. Składniki i przygotowanie polewy czekoladowej 2 łyżki wody 4 łyżki cukru pudru 70 g masła 2 łyżki dobrej jakości kakao opcjonalnie kilka kropli ulubionego aromatu  Wszystkie składniki umieścić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik tradycyjny z rodzynkami 190

nagrzanym do 160 - 170 stopni (bez termoobiegu). Po upieczeniu lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik do wystygnięcia (sernik lekko opadnie i jest to naturalne zjawisko). Po wystudzeniu ozdobić polewą czekoladową. Składniki i przygotowanie polewy czekoladowej 2 łyżki wody 4 łyżki cukru pudru 70 g masła 2 łyżki dobrej jakości kakao opcjonalnie kilka kropli ulubionego aromatu  Wszystkie składniki umieścić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik wiedeński 224

Sernik wiedeński, czyli tradycyjny sernik bez kruchego spodu z dużą ilością rodzynek i skórki kandyzowanej, polany czekoladową polewą. Sernik idealny na Święta Bożego Narodzenia. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 12 kawałków (tortownica o średnicy 24 cm) Składniki: 800 g sera twarogowego tłustego 8 jajek 1 ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy(...)Wsypać mąkę 7. Dodać rodzynki oraz skórkę pomarańczową 8. Masę serową wymieszać z pianą z białek 9. Przelać masę serową do formy 10. Upiec sernik 11. Przygotować polewę czekoladową 12. Posmarować sernik polewą 13. Udekorować sernik skórką pomarańczową Poprzedni 1 z 13 Następny A jakie jest Wasz ulubiony przepis na sernik? Czekam na Wasze komentarze Artykuł Sernik wiedeński

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka z wiórkami kokosowymi (bezglutenowe) 206

termoobiegiem. W tym czasie powinno się upiec. Oczywiście robimy test patyczkiem. Ciasto ma być płaskie, tylko lekko wyrośnięte i mięciutkie. 6. W czasie, gdy ciasto się piecze, robimy polewę czekoladową. Wszystkie składniki na polewę umieszczamy w rondelku i delikatnie podgrzewamy, aż do zagotowania. 7. Jeszcze gorące ciasto kroimy na małe kwadraciki. Wiórki kokosowe wsypujemy do dużej miski. 8. Jeszcze gorące(...)ciasteczka wkładamy do gorącej polewy czekoladowej na ok. 5 sekund (muszą się całkiem zanurzyć) i następnie wkładamy do miski z wiórkami i obtaczamy wiórkami z każdej strony i układamy na talerzu. Przepyszne. Smacznego

Kawa z mlekiem
Bezglutenowy murzynek z dżemem 338

blachę wysmarowaną margaryną. Nie posypywałam bułką tartą. I piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 55 minut. Jak ciasto trochę przestygło przygotowałam polewę czekoladową i polałam całość. Polewa czekoladowa: 1,5 tabliczki czekolady - ja zużyłam resztki różnych czekolad, które się poniewierały ale większość to była czekolada gorzka 2 łyżki mleka duża łyżka masła 1-2 łyżki cukru Całość

Ze smakiem bez glutenu
Jogurtowa babka czekoladowa z czekoladową polewą 166

połączenia składników). Spróbujcie. Wychodzi pyszna! 'jogurtowa babka czekoladowa z czekoladową polewą' Składniki (wszystkie powinny mieć temperaturę pokojową!): * ciasto: - 125g masła - 1/2 - 3/4 szklanki drobnego cukru - 2 jajka - 1 szklanka kremowego jogurtu greckiego - 2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka płaska sody oczyszczonej - 1/2 szklanki kakao * polewa: - 100 ml mleka - 100g czekolady (min. 70% kakao

CookYourself

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję