polędwiczki wieprzowe z pieprzem - 764 przepisów (strona:33/51)

Medaliony wieprzowe z jabłkiem i cydrem 185

polędwiczki wieprzowe w tym wydaniu :) Świetnie komponują się jabłkiem. Mięso jest mięciutkie, soczyste i aromatyczne! SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 210 kcal) 500 g polędwiczki wieprzowej 1 łyżka oliwy 1 biała cebula 1 łyżka mąki (u mnie razowa) 50 ml cydru 1 jabłko 100 ml bulionu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki jogurtu naturalnego sól świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE

Moje Kuchenne Rewelacje
Polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym 140

Miękka, aromatyczna i bardzo delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie cebulowo-pieczarkowym. Idealnie komponuje się z rozmarynem i suszoną bazylią. Danie obiadowe warte wypróbowania. Składniki: 1 sztuka polędwicy wieprzowej (około 500 g) 100 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz kolorowy ostry (mielony) 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki oliwa z oliwek lub olej

Ugotować
Polędwiczki w sosie borowikowym 216

czasie wypróbować w swojej kuchni :)Polędwiczki:1 polędwica wieprzowa (ok. 0,5kg)1 cebulaząbek czosnkukilka pieczarekgarść borowików suszonych2 łyżki gęstej śmietanyprzyprawy: sól, pieprznatka pietruszkiBorowiki zalewamy niedużą ilością wrzątku i moczymy godzinę, a następnie gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu grzyby siekamy, zachowujemy wodę z gotowania. Polędwicę myjemy, kroimy na centymetrowe plastry, lekko rozbijamy, obsypujemy pieprzem i solą i odstawiamy na kilkanaście(...)odkładamy na talerz. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dusimy kilka minut, dodajemy posiekane grzyby oraz wywar z ich gotowania, wkładamy mięso i dusimy, aż polędwiczki zmiękną (ok.10 minut). W razie potrzeby podlewamy lekko wodą. Pod koniec dodajemy śmietanę, przyprawiamy mocniej do smaku.Placki ziemniaczane:6 dużych ziemniaków duża łyżka mąkijajkopół łyżeczki soliolej do smażenia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Polędwiczki z parowaru 131

www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -jedna wieprzowa polędwiczka ( 1/2 kg ) -100 g kaszy jaglanej -pół puszki krojonych pomidorów z sokiem -cebula -pól papryczki chili -przyprawa ziołowa do mięs -majeranek ( 1 łyżka ) -granulowany czosnek ( 1 łyżeczka ) -olej ( 4 łyżki ) -sól, pieprz Polędwiczkę kroimy na grubsze plastry, obsypujemy  obficie ziołami, polewamy olejem ( 3 łyżki ), dokładnie

Kulinarne przemyslenia
Jesienna sałatka dobrze przyprawiona godna mistrza 156

Produkty potrzebne: polędwiczka wieprzowa - 300 gr burak- 80 gram dynia( obrana)- 80 gram rukola- 300 gr owoce leśne( malina, jeżyna, czarna porzeczka, czerwona porzeczka)- 200 gr musztarda(dijon)- 2 łyżeczki miód- 2 łyżeczki ser kozi- 200 gr oliwa z oliwek - 50 ml ząbek czosnku migdały- 30 gram sól himalajska- 1 łyżeczka pieprz kolorowy i rózowy- po pół łyżeczki papryczka chili(...)natka pietruszki - 2 gałązki Sposób przygotowania: .  Dzień wcześniej do małej buteleczki wlewamy oliwę, wrzucamy czosnek, natkę pietruszki i odkładamy na przynajmniej 12 godzin, by nasiąkneło smakiem.   Polędwiczkę marynujemy w mieszance z cytryny, rozmarynu, tymianku, imbiru, soli (by mięso puściło soki), pieprzu różowego i papryczki chili (możemy zawakować, jeżeli mamy wakowarkę). Odstawiamy na co najmniej 2 godziny

pichciszto
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 173

książki "Filozofia smaku" Teo Vafidisa wydanej ostatnio przez  Wydawnictwo Edipresse  - informacje o książce pod przepisem :) SKŁADNIKI (na 3-4 porcje  - 1 porcja 345 kcal) 600 g polędwiczki wieprzowej 150 g pieczarek po 1/2 szt. papryki czerwonej, zielonej i żółtej 2 łyżki miodu 100 ml czerwonego wytrawnego wina 2 cebule dymki 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy(...)świeżego estragonu 1 łyżka świeżego oregano 100 g sera halloumi (u nas tarta mozzarella z braku laku dała radę :) ale kolejnym razem będzie halloumi ) sól morska, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę oczyszczamy z błon i kroimy w paski i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w paski, dymkę siekamy. Na oliwie podsmażamy mięso, dodajemy dymkę i paprykę

Moje Kuchenne Rewelacje
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 216

cieście francuskim z farszem z pieczarek, sosem grzybowym, ziemniaczanymi kluskami i sałatką z czerwonej kapusty. Danie bardzo aromatyczne, dość pracochłonne, ale warte zachodu. Smacznego!Do przygotowania dania użyłem: 1 polędwiczki wieprzowej, 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej,  1 płatu ciasta francuskiego, 100 gram pieczarek, 15 suszonych borowików, 3 średnich cebul, 1 łyżki musztardy, 1/2 kg ziemniaków, 2 jajek, 2 łyżeczek suszonego(...)suszonego oregano, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwy, 1 łyżki smalcu, 50 gram masła, 2 łyżek mąki pszennej, 2 łyżek mąki ziemniaczanej, 2 łyżek śmietany 18%, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Polędwiczkę oczyściłem dokładnie z wszelkich błon. Na patelni rozgrzałem łyżkę smalcu i na gorącym smalcu smażyłem polędwiczkę przez około 2 minuty z każdej strony, aby uzyskać lekkie przyrumienienie i zamknąć

Wyprawy kulinarne
Polędwiczka w tajskim sosie z fasolką / Thai pork loin with beans 194

kostkę 500 g polędwiczki wieprzowej, pokrojonej w grubszą kostkę 1 łyżka mielonej kolendry 1 czerwone chili, drobno posiekane 250 ml bulionu z kurczaka 250 ml mleka kokosowego 3 łyżki masła orzechowego sok z 1 i pół limonki 200 g fasolki szparagowej, z odciętymi końcami i pokrojonej na kawałki ½ czerwonej papryki, pokrojonej w grubszą kostkę sól, pieprz i cukier trzcinowy(...)czerwone chili, posiekane 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych kawałki limonki Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż przez kilka minut do zeszklenia. Zwiększ ogień i włóż polędwiczkę, smaż przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie wmieszaj kolendrę, chilli, po czym dodaj bulion, mleko kokosowe, masło orzechowe i sok z 1 limonki. Doprowadź całość do łagodnego

karmelowy
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z ORZEŹWIAJĄCYM SOSEM TRUSKAWKOWYM 152

podstawowe:  350-400 g polędwicy wieprzowej, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki tymianku, łyżeczka majeranku, 2 łyżki oleju. Składniki sosu: 120 g konfitury z truskawek Łowicz, 2 łyżki wody, większa garść listków mięty, pieprz świeżo mielony. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Przygotowanie: Przygotowuję marynatę do mięsa z oleju i przypraw - pieprzu, soli, tymianku i majeranku. Polędwicę oczyszczam(...)przyprawach kilka godzin). Konfiturę przekładam do garnuszka, wlewam wodę, dodaję posiekaną miętę oraz świeżo mielony pieprz. Gotuję na średnim ogniu przez 10 minut, często mieszam. Mięso smażę na rozgrzanej patelni po około 1,5-2 minuty z każdej strony, osączam na ręczniku papierowym. Polędwiczkę polewam przygotowanym sosem. Podaję z ziemniaczanymi różyczkami oraz sałatą z roszpunki, fety i prażonymi migdałami

JejKuchnia
Polędwiczka wieprzowa z groszkiem cukrowym, suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim 210

selerowym pure), a po wystygnięciu świetnie się nadaje na kanapki. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (ok 350g) 8 liści czosnku niedźwiedziego 100g strąków groszku cukrowego 4 suszone pomidory pęczek szczypiorku 1 szalotka 2 ząbki czosnku 50g wędzonego twarogu (lub mozzarelli) 5 szerokich plastrów chudego wędzonego boczku sól pieprz czerwona papryka oregano 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem

Obiad gotowy
Polędwiczki wieprzowe z borowikami 180

Przepyszne polędwiczki wieprzowe z własnoręcznie nazbieranymi borowikami szlachetnymi :) Pysznie smakują z makaronem tagliatelleSKŁADNIKI500g polędwiczek wieprzowych300g świeżych lub mrożonych borowików3 ząbki czosnku1 duża cebula1/2 szklanki bulionu mięsnego150ml śmietany200g sera pleśniowego lazur1/2 szklanki białego półsłodkiego winapęczek natki pietruszkisól, pieprz, gałka muszkatołowamasło i oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE Polędwiczki kroimy w plastry (ok. 1 cm grubości).  Solimy, pieprzymy i odstawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Risotto z buraczkami 214

przygotowania użyć możesz: 1 podwójny filet z kurczaka (u Asi była to polędwiczka wieprzowa) 3 buraki 200 gram ryżu (zasadniczo do risotto zalecany jest ryż arborio, ja dodałam ciemny) 1 cebula 4 ząbki czosnku 4 cm korzenia imbiru sok z 1/2 cytryny 50 gram parmezanu sól, pieprz,odrobina curry olej,woda (ewentualnie bulion czy czerwone wino) Zacznij od przygotowania buraków

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM 194

polędwiczka wieprzowa (ok 300 g) 1 cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku starte na tarce 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki sosu sojowego 25 g masła 2 łyżki oliwy gorący bulion lub woda PRZYPRAWY : 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,  2 łyżeczki ziaren kolendry roztartych w moździerzu, po ¹⁄₂ łyżeczki suszonego majeranku, czarnego pieprzu, soli (można(...)ziaren kminku, 2 ziela angielskie, 2 listki laurowe, szczypta chili w proszku, WYKONANIE Wszystkie przyprawy (oprócz liści laurowych i ziela angielskiego) mieszamy w miseczce z 1 łyżką oliwy.  Polędwiczkę myjemy, dokładnie osuszamy na papierowych ręcznikach. Oczyszczamy z białych błon, kroimy na plastry grubości ok. 1,5-2 cm. Przekładamy do salaterki, nacieramy przygotowaną marynatą. Odstawiamy na 15 minut

cool and minty
Zapiekanka z polędwiczek, ziemniaków i brokułów 203

potrzebujemy: - 4 średniej wielkości ziemniaki - 1 polędwicę wieprzową (można ją zastąpić innym mięsem) - różyczki brokułów - sól, pieprz - ser do posypania Ziemniaki ugotować na pół twardo. Mięso

Szybko Tanio Smacznie
Polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście 187

przygotowania: 30 minut Składniki: duże opakowanie ciasta francuskiego (jeden płat), polędwiczka wieprzowa ok. 400 g, 5 świeżych daktyli (lub suszonych wcześniej zalanych wrzątkiem i odsączonych), 2 łyżeczki pikantnej konfitury z papryki   (można zastąpić musztardą), skórka otarta z połowy cytryny (opcjonalnie), suszony tymianek i oregano, jajko, sól i pieprz do smaku, olej d smażenia. Przygotowanie: Oczyszczoną polędwicę posypać solą, pieprzem

SzczyptaSmaQ
Sos kurkowy z tymiankiem 167

smakuje naprawdę obłędnie. Świetnie pasuje do delikatnych mięs, takich jak polędwiczki wieprzowe. Sezon na kurki w pełni, więc koniecznie wybierzcie się do lasu! Wybierzcie się na kurki, sezon w pełni! Składniki: 1/2 małego pora 250 g kurek 1 łyżka masła 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku tymianek sól pieprz łyżeczka jasnego sosu sojowego śmietana 30 proc. (małe opakowanie

W SMAK
Roladki z polędwicy z suszonymi pomidorami, fetą i żurawiną. 151

również z mozzarellą - na mój gust smaczniejsze! SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe ser feta 250gr. lub 2 kulki mozzarelli żurawina suszona mały słoik suszonych pomidorów z ziołami i czosnkiem w oliwie ulubione przyprawy WYKONANIE: polędwiczkę rozcinamy i rozbijamy na duży płat, posypujemy ulubionymi przyprawami u mnie: vegeta, sól, pieprz, czosnek, na płacie rozkładamy żurawinę, pokrojone pomidory i fetę, folię aluminiową

Kuchnia Beaty
Wytrawny sos z granatu 188

polędwiczki wieprzowe. Jesień to właśnie okres kiedy możemy spróbować pysznego sosu z granatu.Składniki na wytrawny sos z granatu :    100 ml wytrawnego czerwonego wina    2 owoce granatu    pół niedużej cebulki    100 ml bulionu z kurczaka    2 łyżeczki miodu    pieprz

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania