polędwiczki wieprzowe z pieprzem - 764 przepisów (strona:42/51)

Polędwica wieprzowa nadziewana śliwką w sosie musztardowym 186

chciałem ją zrobić tylko w sosie musztardowym ale żona namówiła mnie abym nadział ją śliwką - możecie nam wierzyć że to połączenie wyszło przepysznie. Składniki (polędwica) : 1 polędwica wieprzowa kilka śliwek kalifornijskich sól, pieprz, papryka ostra łyżka masła klarowanego Składniki (marynata) : 150 ml oleju rzepakowego ( polecam ten ) łyżka musztardy d'jon łyżka miodu łyżeczka przyprawa do wieprzowiny Składniki (sos): 2 średnie(...)łyżką sos musztardowy, na każdą z tych łyżek sosu połóż 2 cm plaster polędwicy, poprósz solą i pieprzem, ozdób natką pietruszki. Ps.: Ja w między czasie przygotowałem pieczone rozetki z ziemniaków które również efektownie wyglądają co widać na ostatnim zdjęciu poniżej. Polędwiczkę w takim wydaniu można podawać samodzielnie (tylko z sosem) lub z ziemniaczkami w wersji typowo obiadowej

Mechanik w kuchni
Święta krowa - słów kilka o polędwicy wołowej, na steki rzecz jasna ;) 252

wąski mięsień znajdujący się w tylnej części półtuszy wołowej i uważany jest za najbardziej wartościowy pod względem kulinarnym kawałek mięsa otrzymywany z krowy. Nie należy mylić polędwicy wołowej z polędwiczką wieprzową. Jest to mięsień, który za życia zwierzęcia wykonuje niewielką pracę, ma strukturę drobnoziarnistą, a co za tym idzie, jego mięso jest delikatne. Polędwica wołowa jest dosyć droga(...)Taka porcja w sam raz :) Gotowe steki przechowujemy w lodówce. Można je również zamarynować w oleju wymieszanym z czosnkiem pokrojonym na plasterki, gałązkami świeżego rozmarynu oraz ziarenkami pieprzu. W ten sposób mięso wytrzyma dłużej w lodówce, a olej uchroni je przed zmianą barwy na ciemniejszą, lekko brunatną, która pojawia się w wyniku utleniania mioglobiny - barwnika zawartego we włóknach mięśniowych. Przed

W kuchni Katie
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 134

opakowanie) 100 g sera typu Lazur 1 średnie awokado 1-2 gruszki garść nerkowców garść ziaren słonecznika Sos: oliwa z oliwek (woda) biały ocet winny brązowy cukier musztarda sól, pieprz , INGREDIENTS: 125 g corn salad 100 g blue cheese 1 medium avocado 1-2 pears handful cashews handful sunflower seeds Sauce: olive oil (water) white wine vinegar brown sugar mustard(...)Tumblr Share on Vk Share on Reddit Share by Mail PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 0 Comments / 04/11/2015 ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 0 Comments / 03/11/2015 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 1 Comment / 19/08/2015 Previous Next

Martyna Cooks
Piccata z piersi kurczaka – obiad w 30 minut 281

cielęce, wieprzowe (schab) lub drobiowe (kurczak, indyk) albo… mięso ryb (pamiętacie o poisson meuniere ?). To najprostszy i najszybszy sposób na kotlety. A masło z przyprawami, cytryną i kaparami tylko podkreślają ich smak. Tutaj zamknęłam i zaokrągliłam te smaki sosem – kremowym, mocno serowym, bardzo wytrawnym i wyraźnym. Piersi kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i błonek. Ostrym nożem odcinamy całe polędwiczki(...)cytryny przed schowaniem go do lodówki – danie może od nich stać się gorzkie. KURCZAK - PANIERKA - SMAŻENIE 2 duże piersi z kurczaka, z polędwiczkami 2 pełne łyżki mąki pszennej 2 pełne łyżki bardzo drobno startego parmezanu sól pieprz 2 łyżki masła 82% tłuszczu lub masła klarowanego 3-4 łyżki oleju (użyłam maślanego oleju Golden Drop) SKŁADNIKI - KREMOWY SOS 2 łyżki oleju/oliwy

Karo in the Kitchen
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 141

opakowanie) 100 g sera typu Lazur 1 średnie awokado 1-2 gruszki garść nerkowców garść ziaren słonecznika Sos: oliwa z oliwek (woda) biały ocet winny brązowy cukier musztarda sól, pieprz INGREDIENTS: 125 g corn salad 100 g blue cheese 1 medium avocado 1-2 pears handful cashews handful sunflower seeds Sauce: olive oil (water) white wine vinegar brown sugar mustard(...)FETTUCINE 1 Comment / 06/11/2015 PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 0 Comments / 05/11/2015 PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 0 Comments / 03/11/2015 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 1 Comment / 19/08/2015 Previous Next

Martyna Cooks
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 249

Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulled chicken w stylu azjatyckim / Asian style pulled chicken 208

plasterki ⅓ szklanki posiekanej kolendry 4-6 bułek do hamburgerów, przekrojonych na połówki i wnętrze podpieczone na suchej patelni Przygotowanie: Przekrój każdą pierś wzdłuż na pół i dopraw solą i pieprzem. Na większej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, wrzuć imbir i podsmażaj mieszając, przez 2 minuty. Następnie dodaj czosnek i smaż przez kolejne 30 sekund i zdejmij patelnię z ognia(...)pulled pork sandwiches Pulled chicken w szybkim sosie BBQ/Easy BBQ pulled chicken Pikantny pulled chicken/Spicy pulled chicken Pulled pork z pomarańczowym sosem barbeque Kanapki z pulled pork z polędwiczki wieprzowej w sosie barbeque

karmelowy
Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem 401

takich kulinarnych nieśmiertelnych klasyków, które przerabia się z przyjemnością. Jednym z nich bez wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny, klasycznie nadziewany gotowaną i wędzoną wieprzową szynką i twardym żółtym serem. W szybszej, tańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada!   Cordon bleu to klasyk, który(...)też przez folię polędwiczki – przydadzą się, gdyby w mięsie powstały dziury, albo gdy trzeba dosztukować/wyrównać za małego kotlet a. Przebiliście mięso i się porwało? Nic straconego, odkrójcie łatę z polędwiczki, nałóżcie na popsute miejsce i całość jeszcze raz lekko zbijcie przez folię, do sklejenia. To samo robimy jeśli chcemy mieć kotlety równej wielkości – fragment polędwiczki doklejamy i przebijamy

Karo in the Kitchen