polędwiczki wieprzowe z pieprzem - 764 przepisów (strona:32/51)

SALATKA Z GRILLOWANA POLEDWICZKA I TRUSKAWKAMI 134

korzystajcie z lata ... uśmiechu Wam życzę zawsze :)   Sałatka może stanowić przystawkę, zakąskę, a dzięki  wieprzowej polędwiczce nawet pełnowartościowy, lekki samodzielny posiłek. Polecam!   SKŁADNIKI: 1-2  polędwiczki wieprzowe ok. 30 dag świeżych truskawek 1 i 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko 20 dag kukurydzy z puszki ( u mnie Bonduelle ) 10 dag zielonego groszku z puszki(...)łyżki zimnej, przegotowanej wody 1 i 1/2 łyżki łagodnej musztardy 3 łyżki oliwy  sól i biały pieprz PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Przygotowujemy sos : sok z cytryny rozcieńczamy wodą, mieszamy z musztardą, oliwą i skórką cytrynową , doprawiamy solą i pieprzem. Krok 2. Polędwiczkę myjemy, osuszamy, nacieramy ulubionymi przyprawami do mięsa , kroimy w poprzek na plastry, każdy oprószamy solą morską oraz świeżo

Moja Książka Kucharska
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z sezamem i pędami bambusa 156

średnia polędwiczka wieprzowa (około 500g) 400g kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 2 szalotki 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki odłuszczonych ziaren sezamu 4 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek sosu sojowego 2 czubate łyżki pędów bambusa z puszki sok wyciśnięty z 1 dużej cytryny 4 łyżki gorącej wody 4 łyżki cukru łyżeczka mielonego imbiru sól i pieprz świeżo mielone natka pietruszki(...)posypania olej rzepakowy do smażenia Polędwiczkę przepłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy ją wzdłuż, po czym każdy kawałek kroimy na bardzo cienkie plasterki. Mięso przekładamy do miski i oprószamy dość sporą ilością soli oraz pieprzu i dobrze mieszamy. Po przyprawieniu, obtaczamy plasterki polędwiczki w mące ziemniaczanej i odstawiamy w misce na bok. Paprykę kroimy w niezbyt duże kwadraty, kapustę

Kuchenna Kontrrewolucya
Szaszłyki wieprzowe w marynacie miodowo - ziołowej 172

Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (ja używam polędwiczki lub szynki) 2 cebule  2 papryki 15 pieczarek Marynata: 3 łyżki miodu 4 ząbki czosnku  2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki ostrej szczypta pieprzu cytrynowego 1 łyżka bazylii suszonej 1 łyżka kolendry suszonej 1 łyżka tymianku suszonego 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki oliwy sól

Niezły Młynek
Polędwiczka wieprzowa w sosie rabarbarowym / Pork loin with rhubarb sauce 209

sosie rabarbarowym (4 porcje) Składniki: 1 średnia polędwiczka wieprzowa, pokrojona na 1 cm plastry 2 łodygi rabarbaru, umyte i pokrojone w plasterki 3 łyżki dżemu truskawkowego lub innego ulubionego 100 ml białego wina 2 łyżki masła 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka octu balsamicznego listki z kilku gałązek tymianku sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Pokrojone kotleciki delikatnie rozbij(...)cutlets back to the pan along with it’s juices, sprinkle with thyme thyme and heat for 1-2 minutes. Serve with young potatoes and salad. Enjoy! Artykuł Polędwiczka wieprzowa w sosie rabarbarowym / Pork loin with rhubarb sauce pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Polędwiczka wieprzowa QAFP z farszem orzechowo-figowym 150

polędwiczka wieprzowa QAFPsól, pieprz2 łyżki klarowanego masłaFarsz:garść łuskanych orzechów włoskich1 świeża figagarść posiekanej natki pietruszki1 łyżka roztopionego masłaSos:1 szalotka4 suszone figi200 ml porto200 ml bulionu1 łyżka masłaDodatkowo:1 szklanka kaszy jaglanejgarść młodych listków szpinaku1 łyżka masłaPrzygotowanie:Farsz: Siekamy orzechy włoskie i natkę pietruszki. Mieszamy z pokrojoną na małe kawałki figą. Dodajemy łyżkę roztopionego masła, sól, pieprz i mieszamy(...)wszystko razem.Mięso: Polędwiczkę oczyszczamy dokładnie z wszystkich białych błonek, przekrawamy wzdłuż, ale nie do końca. Mięso rozbijamy tak, aby powstał w miarę równej grubości płat, który nacieramy z obydwu stron solą i pieprzem. Przygotowany wcześniej farsz rozprowadzamy na mięsie i zwijamy w roladę, związujemy sznurkiem lub nitką, żeby rolada nie rozpadła się w trakcie pieczenia. Na dużej patelni rozgrzewamy

Smakowity Blog Kulinarny
Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej ziołowej skorupce (Herb-Crusted Pork Tenderloin) 164

też odwiedzają naszego bloga :) Oryginalny przepis na 6 osób znajduje się poniżej, zaś nasza wersja ze względu na mniejszą liczbę gęb do wykarmienia została nieco zredukowana :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (nasza ważyła 70 dag)pół szklanki bułki tartej (można ją nieco rozdrobnić w blenderze, a my i tak często sami blenderujemy suchy chleb na tartą bułkę(...)pęczek świeżego tymianku,listki z 2-3 gałązek rozmarynu(w oryginalnym przepisie jest oregano, ale że akurat świeże się nie trafiło, więc użyliśmy rozmarynu),oliwa z oliwek,pieprz do smaku,sól morska,Polędwiczkę umyć, oczyścić oraz nawilżyć oliwą z oliwek. Zioła posiekać oraz wymieszać z bułką tartą i oliwą z oliwek (3-4 łyżki stołowe powinny wystarczyć). My użyliśmy świeżych

Delicious Titbits
Polędwiczki wieprzowe z konfiturą z czerwonej cebuli i ...rozmarynem 175

też jemy tak ładnie i tak elegancko.... J Dzisiaj mam dla Was wspaniały przepis na pyszne polędwiczki z pyszną konfiturą z czerwonej cebuli. Niebo w gębie .... Palce lizać...           Składniki: polędwica wieprzowa ok. 350-400 g Marynata: 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki sosu teriyaki 2 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki(...)Składniki na konfiturę: 2 czerwone cebule 2   łyżki miodu 2 łyżki octu balasamico 2 łyżeczki tymianku 2 łyżki oliwy sól pieprz     Wykonanie: Umyłam polędwicę. Pokroiłam ją na około 3 centymetrowe kawałki. Wszystkie składniki marynaty wymieszałam i przełożyłam do niej polędwiczki. Dokładnie obtoczyłam w marynacie, przykryłam folią   i wstawiłam na noc do lodówki.     Przygotowałam konfiturę

Kuchnia u Krysi
Polędwiczki w sosie marsala 253

polędwiczki w sosie marsala. Jak to się mówi idea powinna dojrzeć jak wino. Polędwiczki marsala Składniki: 600 g polędwiczki wieprzowej 3 szalotki 1 mały czosnek solo 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżka masła 250 g pieczarek 125 ml marsala 200 ml mięsnego bulionu 100 ml śmietanki sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego Mięso(...)Gotuj przez 8 minut. Przed końcem gotowania dopraw sos śmietaną, ewentualnie solą i pieprzem. To danie idealnie pasuje do kaszy. Moje dzieci mają długie zęby na kaszę. Za to ziemniaki mogą jeść codziennie. Ale surówka z brokułu , którą tu niedawno prezentowałam smakowała im. The post Polędwiczki w sosie marsala appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowo-musztardowym a'la Strogonow 182

polędwica wieprzowa (ok. 0,5 kg) - 2 łyżki oleju  - łyżka masła - 2 łyżki kremowego serka śmietankowego lub gęstej śmietany (18 %) - łyżka musztardy delikatesowej  - ok. 250 g pieczarek - cebula - ząbek czosnku  - kilka suszonych śliwek - przyprawy : sól,pieprz, 2 liście laurowe, łyżeczka suszonego rozmarynu - łyżeczka mąki ziemniaczanej do zagęszczenia sosu Przygotowanie:  Polędwiczkę umyć, wysuszyć i oczyścić z białej

Kuchnia Ellie
Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami 181

marchewek jakiś bardziej wytrawny dodatek jak np. kalafior lub grillowane pieczarki.   Polędwiczki wieprzowe: 1 większa polędwiczka lub 2 mniejsze ok. 400-500 g 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku pół łyżeczki majeranku sól i pieprz oliwa i masło do smażenia Polędwiczki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, jeśli są duże

Cooking Monster
WĘDZONE HAMBURGERY Z BRUKSELKI 175

równej wielkości - łyżeczka soli - 2 łyżki stołowe oleju o aromacie dymu - polędwiczka wieprzowa - łyżeczka soli peklowej - łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego - 2 łyżki naturalnego dymu wędzarniczego KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI:   - 0,5 kg czerwonej cebuli posiekanej w piórka - 2 łyżeczki brązowego cukru - łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku - 2 łyżeczki musztardy francuskiej SOS SEROWY WĘDZONY: - 200 g sera(...)kilku sekundach dodaj posiekaną cebulę, powinna zacząć puszczać soki. Jeśli jest bardzo sucha dodaj odrobinę wody, duś na bardzo małym ogniu. Po kilkunastu minutach  dodaj oliwę, sól, pieprz i musztardę, zamieszaj, w razie konieczności znowu podlej odrobiną wody. Często mieszaj konfiturę , aby się nie przypaliła. Kiedy uzyska ładny kolor i konsystencję, a cebula będzie się rozpadać jest gotowa

Kuchnia bezglutenowa Loli
Wtorek: Pęczotto z pieczonymi warzywami 112

pęczakiem, a zamiast kurczaka upiekliśmy aromatyczną polędwiczkę. Składniki: Polędwiczka wieprzowa 250 g brukselki Mały słodki ziemniak 250 g dyni Pół szklanki pęczaku Mała dymka 1 łyżka oleju roślinnego Kilka łyżek posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku Marynata: 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki miodu ½ łyżeczki soku z cytryny ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj składniki marynaty. Włóż mięso(...)ciężka robota. Dlatego lepiej zrobić to już po upieczeniu. Brukselkę przekrój na połowy. Skrop warzywa łyżką oleju i posyp ziołami. Wstaw do piekarnika na 20-25 minut. Krok 3 Polędwiczkę zawiń w folię aluminiową, przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut. Krok 4 Składniki marynaty wymieszaj. Włóż mięso do marynaty. Przykryj i odstaw na czas przygotowania

Niedzielny kucharz
Polędwiczki w sosie śmietankowo- musztardowym 194

Składniki : około 30 dag polędwicy wieprzowej 2 -3  łyżki musztardy, u mnie francuska około 150 ml śmietany 18 % 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku

Proste Potrawy
Polędwica w sosie z owocami 172

godzina Składniki : 1 średnia polędwiczka wieprzowa 1/2 dużego jabłka 1 śliwka renkloda ( może być mrożona ) 1 cebula 2 łyżki smalcu ( lub klarowanego masła ) 1 łyżeczka ,, Przyprawy do pieczeni po staropolsku,, Kotanyi ( lub zamiennie Vegeta lub Jarzynka lub tp.) 1 łyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka majeranku 1/4 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu ( użyłam Młynek  ) 1 łyżka oleju maggi(...)szklanki wody Zrobić pastę przyprawową z przyprawy do pieczeni, papryki, pieprzu, majeranku , miodu i oleju. Natrzeć nią mięso i zostawić w lodówce na 2 godziny . Rozgrzać na patelni smalec ( lub masło - można ostatecznie użyć oleju ) i obsmażyć polędwiczkę na rumiano ze wszystkich stron . Przewracać mięso łopatką lub ,, szczypcami do mięs ,, tak by nie nakłuwać go bo puści

Buniabaje w kuchni
Medaliony wieprzowe z jabłkiem i cydrem 185

polędwiczki wieprzowe w tym wydaniu :) Świetnie komponują się jabłkiem. Mięso jest mięciutkie, soczyste i aromatyczne! SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 210 kcal) 500 g polędwiczki wieprzowej 1 łyżka oliwy 1 biała cebula 1 łyżka mąki (u mnie razowa) 50 ml cydru 1 jabłko 100 ml bulionu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki jogurtu naturalnego sól świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE

Moje Kuchenne Rewelacje
Polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym 140

Miękka, aromatyczna i bardzo delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie cebulowo-pieczarkowym. Idealnie komponuje się z rozmarynem i suszoną bazylią. Danie obiadowe warte wypróbowania. Składniki: 1 sztuka polędwicy wieprzowej (około 500 g) 100 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz kolorowy ostry (mielony) 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki oliwa z oliwek lub olej

Ugotować

Proponowane wyszukiwania