polędwiczki wieprzowe z pieprzem - 764 przepisów (strona:32/51)

Polędwiczka wieprzowa z czerwoną cebulą 174

soku z jabłek - 100ml oleju rzepakowego lub rydzowego - 100ml czerwonego wina półsłodkiego  - 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu cayenne - świeżo mielony pieprz - szczypta soli Mięso oczyszczamy z błon, po czym wrzucamy na noc do marynaty.     Następnego dnia obsmażamy polędwiczkę na rumiano z każdej strony. Dorzucamy cebulki. Podlewamy lekko półsłodkim czerwonym winem, chwilę smażymy. Polędwiczki z cebulkami przekładamy do naczynia

Sajkofanka smaku
Polędwiczki pod panierką 144

delikatnym mascarpone smakuje rewelacyjnie, polecam. Składniki: 2  polędwiczki wieprzowe 700 g Marynata: 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka płynnego miodu  1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3-4 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku sól i pieprz do smaku Panierka: 4-5 kromek czerstwej bułki wrocławskiej 2 łyżki(...)mieszanką miodu, musztardy, oleju, sosu sojowego, soli, pieprzu, czosnku i tymianku. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 20 minut w temperaturze 180 C. Wyjąć i przestudzić. Mascarpone połączyć z tymiankiem i posmarować nim polędwiczki. Bułkę rozdrobnić blenderem, dodać, oliwę, parmezan. Wymieszać i taką

Gosia gotuje
Polędwiczki w sosie własnym 130

Dziś kolejna propozycja na danie obiadowe - polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, moja wersja podana z ziemniakami i mizerią.  Składniki: 300 g polędwicy wieprzowej 1/2 cebuli średniej wielkości 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 1-2 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki majeranku mąka pszenna - odrobina do obsypania mięsa  słodka papryka sól pieprz możecie dodać swoją ulubioną przyprawę(...)plastry ok. 1,5 cm grubości. Tak pokrojone mięso delikatnie rozbijamy. Obsypujmy solą, pieprzem, papryką oraz oprószamy mąką z dwóch stron. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy, myjemy i przeciskamy przez praskę Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy polędwiczki aż się ładnie zrumienią po obu stronach, a następnie przekładamy do garnka

Gotuj z Mąką
ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 138

włączoną funkcją grzanie góra i dół bez termoobiegu. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 polędwiczka wieprzowa (około 400 g) 2 małe ząbki czosnku/ starte na tarce 100 g cienko pokrojonej suszonej szynki / serrano, parmeńskiej 100 g sera camembert lub gorgonzola świeżo zmielony czarny pieprz sól morska szczypta chili w proszku SOS 1/3 szklanki suszonych pomidorów / pokrojonych w kostkę 1 szklanka śmietany

cool and minty
Cukinie faszerowane . 112

dodatkowo na smaku .Polecam gorąco . Składniki: dla 2 osób 2 okrągłe cukinie kawałek mięsa z polędwiczki wieprzowej jeden mały ,pieczony lub ugotowany burak środek z wydrążonych cukinii mała cebulka 3 pieczarki słonecznik,podprażony wcześniej na suchej patelni Mięso kroimy na małe kawałki ,doprawiamy solą ,pieprzem i przesmażamy krótko na patelni razem z cebulką pokrojoną w kostkę .Dodajemy pokrojone pieczarki .Buraczka

Ladylaura.
Polędwiczki wieprzowe w czosnku niedźwiedzim i prosciutto 164

Czas przygotowania: 35 minut Porcje: 2 Składniki:  polędwiczka wieprzowa QAFP ok. 20 cm, 8-10 plastrów szynki prosciutto lub innej długo dojrzewającej,  6 listków czosnku niedźwiedziego (lub 1 łyżeczka suszonego), 100 ml białego wytrawnego wina (polecam młode portugalskie Vinho Verde), sok z połowy limonki, pieprz, 2 łyżki oliwy. Sałatka: 1 cukinia, garść umytej i osuszonej rukoli, 1/2 papryczki(...)łyżeczka syropu z agawy lub 1/2 łyżeczki cukru, sól i pieprz do smaku. Znakomicie smakują z młodymi ziemniaczkami i koperkiem. Tkaniny Kardelen by Mira design Przygotowanie: Da desce rozłożyć po 5 plastrów szynki tak by na siebie zachodziły.  Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. W tym czasie polędwiczkę podzielić na dwie porcje, oprószyć pieprzem, obsmażyć na rozgrzanej oliwie

SzczyptaSmaQ
Polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami 218

prostu boski! Składniki: – 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 500g) – 250ml wody – 100ml białego, wytrawnego wina – 100ml śmietanki 30% – 60g suszonych pomidorów w oleju – pół pęczka natki pietruszki – 2 łyżki sosu sojowego – 1 łyżka oleju spod pomidorów – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – 1/3-1/2 pieprzu cayenne – sól, pieprz Suszone pomidory kroimy w kawałeczki(...)Olej rozgrzewamy na patelni. Gdy będzie gorący, układamy plastry mięsa i chwilę smażymy z obu stron. Doprawiamy je solą i pieprzem. Wypuszczony, mięsny sok pozostawiamy i dolewamy wodę, sos sojowy oraz dodajemy pieprz cayenne. Całość dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy pokrywkę i dodajemy pomidory z winem oraz śmietankę. Mieszamy i przez sitko dodajemy mąkę

Be Fit Be Strong
Roladki z polędwicy z grilla ze szparagami 114

Polędwiczki delikatne kruche, ze szparagami, otulone boczkiem wędzonym. Podaje je z sosem tatarskim i ziołowym. Do tego gruszka, cukinia, pomidorki z grilla. Pysznie smakuje i szybko się grilluje. 2 polędwice wieprzowe 9 szparagów zielonych 1 opakowanie mozzarelli kulki sól, pieprz przyprawa do grilla 9 plastrów boczku wędzonego cienkie 1 gruszka 1 cukinia 1 gałązka pomidorków koktajlowych sos tatarki(...)minuty i gotuję. Wyjmuję i studzę. Na polędwicy układam pokrojone kulki mozzarelli, po trzy szparagi i spinam wykałaczkami w formie rolady. Obkładam plastrami boczku, posypuję przyprawą do grilla. Polędwiczki smaruję olejem, i układam na grillu. Obracam z każdej strony. Polędwica jest delikatnym mięsem więc nie musimy jej długo grillować. Gruszkę kroję na plastry, cukinię także i grilluję. Pod koniec układam

wesoła kuchnia
SALATKA Z GRILLOWANA POLEDWICZKA I TRUSKAWKAMI 112

korzystajcie z lata ... uśmiechu Wam życzę zawsze :)   Sałatka może stanowić przystawkę, zakąskę, a dzięki  wieprzowej polędwiczce nawet pełnowartościowy, lekki samodzielny posiłek. Polecam!   SKŁADNIKI: 1-2  polędwiczki wieprzowe ok. 30 dag świeżych truskawek 1 i 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko 20 dag kukurydzy z puszki ( u mnie Bonduelle ) 10 dag zielonego groszku z puszki(...)łyżki zimnej, przegotowanej wody 1 i 1/2 łyżki łagodnej musztardy 3 łyżki oliwy  sól i biały pieprz PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Przygotowujemy sos : sok z cytryny rozcieńczamy wodą, mieszamy z musztardą, oliwą i skórką cytrynową , doprawiamy solą i pieprzem. Krok 2. Polędwiczkę myjemy, osuszamy, nacieramy ulubionymi przyprawami do mięsa , kroimy w poprzek na plastry, każdy oprószamy solą morską oraz świeżo

Moja Książka Kucharska
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z sezamem i pędami bambusa 130

średnia polędwiczka wieprzowa (około 500g) 400g kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 2 szalotki 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki odłuszczonych ziaren sezamu 4 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek sosu sojowego 2 czubate łyżki pędów bambusa z puszki sok wyciśnięty z 1 dużej cytryny 4 łyżki gorącej wody 4 łyżki cukru łyżeczka mielonego imbiru sól i pieprz świeżo mielone natka pietruszki(...)posypania olej rzepakowy do smażenia Polędwiczkę przepłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy ją wzdłuż, po czym każdy kawałek kroimy na bardzo cienkie plasterki. Mięso przekładamy do miski i oprószamy dość sporą ilością soli oraz pieprzu i dobrze mieszamy. Po przyprawieniu, obtaczamy plasterki polędwiczki w mące ziemniaczanej i odstawiamy w misce na bok. Paprykę kroimy w niezbyt duże kwadraty, kapustę

Kuchenna Kontrrewolucya
Szaszłyki wieprzowe w marynacie miodowo - ziołowej 142

Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (ja używam polędwiczki lub szynki) 2 cebule  2 papryki 15 pieczarek Marynata: 3 łyżki miodu 4 ząbki czosnku  2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki ostrej szczypta pieprzu cytrynowego 1 łyżka bazylii suszonej 1 łyżka kolendry suszonej 1 łyżka tymianku suszonego 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki oliwy sól

Niezły Młynek
Polędwiczka wieprzowa w sosie rabarbarowym / Pork loin with rhubarb sauce 178

sosie rabarbarowym (4 porcje) Składniki: 1 średnia polędwiczka wieprzowa, pokrojona na 1 cm plastry 2 łodygi rabarbaru, umyte i pokrojone w plasterki 3 łyżki dżemu truskawkowego lub innego ulubionego 100 ml białego wina 2 łyżki masła 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka octu balsamicznego listki z kilku gałązek tymianku sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Pokrojone kotleciki delikatnie rozbij(...)cutlets back to the pan along with it’s juices, sprinkle with thyme thyme and heat for 1-2 minutes. Serve with young potatoes and salad. Enjoy! Artykuł Polędwiczka wieprzowa w sosie rabarbarowym / Pork loin with rhubarb sauce pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Polędwiczka wieprzowa QAFP z farszem orzechowo-figowym 123

polędwiczka wieprzowa QAFPsól, pieprz2 łyżki klarowanego masłaFarsz:garść łuskanych orzechów włoskich1 świeża figagarść posiekanej natki pietruszki1 łyżka roztopionego masłaSos:1 szalotka4 suszone figi200 ml porto200 ml bulionu1 łyżka masłaDodatkowo:1 szklanka kaszy jaglanejgarść młodych listków szpinaku1 łyżka masłaPrzygotowanie:Farsz: Siekamy orzechy włoskie i natkę pietruszki. Mieszamy z pokrojoną na małe kawałki figą. Dodajemy łyżkę roztopionego masła, sól, pieprz i mieszamy(...)wszystko razem.Mięso: Polędwiczkę oczyszczamy dokładnie z wszystkich białych błonek, przekrawamy wzdłuż, ale nie do końca. Mięso rozbijamy tak, aby powstał w miarę równej grubości płat, który nacieramy z obydwu stron solą i pieprzem. Przygotowany wcześniej farsz rozprowadzamy na mięsie i zwijamy w roladę, związujemy sznurkiem lub nitką, żeby rolada nie rozpadła się w trakcie pieczenia. Na dużej patelni rozgrzewamy

Smakowity Blog Kulinarny
Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej ziołowej skorupce (Herb-Crusted Pork Tenderloin) 146

też odwiedzają naszego bloga :) Oryginalny przepis na 6 osób znajduje się poniżej, zaś nasza wersja ze względu na mniejszą liczbę gęb do wykarmienia została nieco zredukowana :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (nasza ważyła 70 dag)pół szklanki bułki tartej (można ją nieco rozdrobnić w blenderze, a my i tak często sami blenderujemy suchy chleb na tartą bułkę(...)pęczek świeżego tymianku,listki z 2-3 gałązek rozmarynu(w oryginalnym przepisie jest oregano, ale że akurat świeże się nie trafiło, więc użyliśmy rozmarynu),oliwa z oliwek,pieprz do smaku,sól morska,Polędwiczkę umyć, oczyścić oraz nawilżyć oliwą z oliwek. Zioła posiekać oraz wymieszać z bułką tartą i oliwą z oliwek (3-4 łyżki stołowe powinny wystarczyć). My użyliśmy świeżych

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania