polędwiczki wieprzowe z pieprzem - 764 przepisów (strona:26/51)

Polędwiczki wieprzowe w pomidorach 223

polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym . Polędwiczki wieprzowe Składniki: na 4 porcje 600 g polędwiczki wieprzowej 1 gałązka rozmarynu ½ małej papryki czerwonej i żółtej 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego tymianku, świeżego 400 g pomidorów z puszki 1 łyżka oliwy 50 ml czerwonego wina, wytrawnego sól i czarny pieprz do smaku Nastaw piekarnik na 175ºC(...)pieprzem i tymiankiem. Zagotuj sos, a następnie polej nim mięso. Przykryj formę aluminiową folią i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 25 – 30 minut w zależności od grubości polędwiczki. Wyjmij upieczone mięso, odczekaj 10 minut, a następnie pokrój w grube plastry. Ułóż na półmisku. Zamieszaj sos i polej nim polędwiczki. Podaj danie z ziemniakami i sałatką. The post Polędwiczki

codojedzenia
Polędwiczki z sosem cytrynowo-gruszkowo-miodowym z ziemniaczanymi rozetkami 200

Delikatne ziemniaki, pyszne mięso i słodkie gruszki to połączenie, które naprawdę może smakować Składniki: - 500g polędwiczki wieprzowej - 100 ml wina czerwonego - gałązka rozmarynu - 150g koziego sera - 3 łyżki oliwy - 2 cytryny - 2 łyżki miodu - 125 ml cydru gruszkowego - 2 gruszki - kilka ziaren czerwonego pieprzu - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki wody - 1 łyżeczka octu balsamicznego - sól - 1 kg ziemniaków(...)żółtka - 50g masła - szczypta suszonych pomidorów w płatkach - truskawki do dekoracji Powyższe składniki są na 4 porcje. Najpierw kroimy polędwiczki na grubsze plastry, solimy i podlewamy winem, wrzucamy rozmaryn i pozostawiamy żeby mięsko nam przeszło winkiem. W między czasie przygotowujemy sos cytrynowo-gruszkowo-miodowy. Z cytryny wyciskamy sok, dodajemy miód oraz cydr gruszkowy i gotujemy. Bierzemy dwie gruszki, obieramy, kroimy

Kuchenne Wariacje
Makaron cesarecce z ragout mięsno-warzywnym 105

kupienia w hipermarketach. Bardzo ciekawe połączenie z ragout mięsno-warzywnym. Składniki: • 250 g polędwiczki wieprzowej • 2 łodygi selera naciowego • 1/2 puszki pomidorów w puszce • 1 marchewka • 1 cebula • 100 ml wina białego wyytrawnego • 4 łyżki oliwy • sól, pieprz do smaku Ciasto • 400 g mąki semoliny • 4 jajka • 1 płaska łyżeczka soli • ewentualnie gotowy makaron casarecce(...)gotowy makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. • Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki selera naciowego i startą marchewkę. • Polędwiczkę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z warzywami. • Całość podlać białym winem, odparować alkohol i dodać pomidory. • Podlać wodą i poddusić ok. 10 minut. • Ugotowany

To co kocham
Medaliony wieprzowe z borowikami na białym winie 170

SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja -265 kcal) 500 g polędwiczki wieprzowej 1 łyżka mąki (u mnie razowa) 1 biała cebula 300 g borowików (u mnie mrożone) 100 ml białego wina wytrawnego 100 ml śmietany 18 % 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki masła PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę ( w temperaturze pokojowej) kroimy

Moje Kuchenne Rewelacje
Szaszłyki z polędwiczki zrolowanej w boczek 113

Delimano oraz zestawy produktów Podravka  Emotikon grin  Dziękuję za każdy głos :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, plastry wędzonego boczku, 6 łyżek oleju rzepakowego, ½ łyżeczka czosnku w proszku, 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich, sok z połowy limonki, 2 łyżki zalewy z kapary, świeży rozmaryn, pieprz kolorowy świeżo zmielony, ½ papryczka chili, sól himalajska do smaku, żółta cukinia, cebula biała, świeże oregano. Przygotowanie(...)Marynata: olej mieszamy z sokiem z limonki, zalewą z kapary, czosnkiem, ziołami, pieprzem i solą. Rozmaryn i papryczkę siekamy drobno i dodajemy do marynaty. Polędwiczkę myjemy, suszymy i kroimy na 2 cm krążki. Przekładamy do marynaty i odstawiamy na noc do lodówki. Każdą polędwiczkę zawijamy w plaster boczku i nabijamy na wykałaczki. Cukinię i cebulę kroimy w plastry, smarujemy olejem

Moniki Smakołyki
Polędwiczki z morelami otulone wędzonym boczkiem 148

roli dania obiadowego jak również zimnej przekąski. Składniki: 800g polędwiczek wieprzowych (2 sztuki) 230g suszonych moreli 20 plastrów parzonego wędzonego boczku 10 plastrów żółtego sera 2 łyżki masła Marynata: 4-5 łyżek miodu 5 łyżek soku z cytryny 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżka kolendry sól pieprz Wykonanie: 1.  Polędwiczki oczyścić z błon i za pomocą

Szalona Kuchnia Eweliny
Polędwiczka marynowana z cynamonem i kardamonem 86

prawdziwa uczta dla podniebienia. Polędwiczka marynowana z cynamonem i kardamonem polędwiczka wieprzowa 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu 0,5 łyżeczki mielonego kardamonu 2 winne jabłka 0,5 l soku ze świeżych pomarańczy 2 laski cynamonu 5 ziaren kardamonu 100 g masła 2,5 łyżki cukru 1 łyżka miodu sól, pieprz, olej Polędwiczkę oczyścić z błon i ścięgien, zanurzyć na minutę

Pieguskowa Kuchnia
Soljanka z polędwicy 97

Smak wybornie zaskakuje. Składniki na 4 porcje: • 600 g polędwiczek wieprzowych • 2 cebule • 3 łyżki oleju • 4 ziemniaki • 2 ząbki czosnku • 3 kiszone ogórki • 2 łyżki krojonych pomidorów z zalewy • 1 litr bulionu mięsnego • 3 łyżki masła • 3 liście laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz do smaku • natka pietruszki • kilkanaście czarnych oliwek • 1 cytryna Wykonanie

To co kocham
Kebab z frytkami na talerzu 358

frytek:). Podany przepis to dwie ogromne porcje lub 3 mniejsze. 300g polędwiczki wieprzowej 500g frytek mrożonych 1/2 główki sałaty lodowej 1 papryka  3 ogórki kiszone  2 pomidory 100g sera feta przyprawa kebab-gyros olej Sos:  200g jogurtu greckiego 200g keczupu pikantnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz   1. Frytki pieczemy w piekarniku zgodnie z przepisem

Szefowa kuchni
Makarony, jeden z moich ulubionych tematów kulinarnych 199

pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Składniki:  5 gniazdek makaronu tagliatelle 150 g polędwiczki wieprzowej 3 pieczarki 50 g sera pleśniowego np. rokpol 2 ząbki czosnku 2 łyżki drylowanych oliwek 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki bulionu 2 łyżki oliwy sol, pieprz do smaku Przygotowanie: Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki

Moja smaczna kuchnia
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 113

polędwiczka wieprzowa (ok. 400 g), 5 łyżek pestek słonecznika, 5 łyżek pestek dyni, 2 łyżki miodu*, opakowanie ciasta francuskiego, 2 - 4 arkusze papieru ryżowego, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia jajko, puree z pasternaku: 300 g pasternaku, 300 ml mleka, 1 łyżka masła, 2 łyżki śmietany 30%, sól, sałatka: 3 żeńskie kwiaty cukinii, rukiew wodna Pasternak umyć, obrać pokroić na kawałki(...)garnku rozpuścić masło, włożyć przetarty pasternak, podgrzewać mieszając, doprawić solą. Dodać śmietanę do pożądanej konsystencji. Pestki dyni i słonecznika lekko zmiksować lub posiekać. Wymieszać z miodem i doprawić solą. Polędwiczkę umyć, osuszyć, oczyścić z błon, odciąć ogon i główkę (w ten sposób otrzymamy ładny, równy kawałek mięsa). Mięso oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć polędwiczkę, na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron

królestwo garów
Wieprzowina po chińsku - obiad do pudełka 196

Wieprzowina po chińsku - obiad do pudełka Składniki: 200 g polędwiczki wieprzowej 1 opakowanie  mrożonej mieszanki chińskiej (450g) 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki wody 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru brązowego makaron ryżowy około 150 g  olej kokosowy 100 g uprażonych orzeszków ziemnych (solonych) szczypiorek sól, pieprz Sposób wykonania: Polędwiczkę kroimy w poprzek włókien na cienkie

Smaki Natalii
POLĘDWICZKI W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z KASZĄ PĘCZAK 227

obiad. Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * duża polędwiczka wieprzowa – 1 szt * bulion warzywny – ok. 300 ml * duża cebula – 1 szt * skórka cytrynowa – 1 szczypta * orzechy włoskie – 40 g * suszone pomidory – 50 g * śmietana 30% – 200 ml * miód – 1 łyżeczka * musztarda Dijon – 2 łyżeczki * sól , pieprz – do smaku * oliwa z oliwek SPOSÓB

Ostra na Słodko
Makaron tagliatelle z kurkami, polędwiczką i winem w sosie śmietanowym 257

polędwiczki to zgrany duet, musicie spróbować ! Składniki: Makaron tagliatelle 200 g kurek 1 polędwiczka wieprzowa 1 średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku 250 ml śmietany 30 % 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka suszonego tymianku świeżo zmielony pieprz, sól himalajska 1/2 natki pietruszki Wykonanie: Przygotuj wszystkie składniki: Kurki oczyść, przepłucz pod bieżącą

Moja pasja smaku
Karkówka w sosie chrzanowym 259

Kurczak w sezamie , Gołąbki po meksykańsku , Polędwica w kolorowym pieprzu z sosem koperkowym , Szybkie skrzydełka , Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , Klopsiki z indyka w sosie jogurtowym ,   Grillowana pierś z kurczaka z melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami , Żeberka w sosie żurawinowo-ketchupowym , Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie , Kurczak

Moje Qulinaria